Вторгнення РФ в Україну
Вторгнення РФ в Україну 24.02.2022

 

Хроніки подій

 

Вторгнення РФ в Україну. Головні новини – хроніка

03.12.2022

23:12
Україна готова поговорити з РФ про її гарантії безпеки за чотирьох умов. РФ має залишити територію України, виплатити репарації, покарати всіх воєнних злочинців, добровільно здати ядерну зброю, заявив Арахамія.

22:48
Денис Берінчик став чемпіоном Європи у легкій вазі у професійному боксі.

22:35
Сили оборони підняли перший український прапор на лівому березі Херсонської області:

22:07
У Запоріжжі пролунали вибухи. У місті оголошено тривогу.

21:51
Залужний запевнив Марка Міллі, що попри складні умови ведення бойових дій, Україна продовжує боротьбу до перемоги. Також у розмові головком ЗСУ деталізував запити України на зброю, техніку та ППО.

21:27
СБУ опублікувала імена з "церковного списку" санкцій РНБО – вони співпрацювали з окупантами, хотіли приєднання до РПЦ та виправдовують війну.

20:50
Зеленський розкритикував рішення ЄС і G7 про поріг цін на російську нафту на рівні $60 за барель - росіяни матимуть прибуток близько $100 млрд за рік.

20:19
За підсумками Ставки Зеленський повідомив, що найважчі бої тривають у Донецькій області - Бахмут, Соледар. У Луганській, Харківській областях та на кордоні вздовж всього периметра українські сили зміцнюються, а на півдні ЗСУ продовжують "мінусувати" можливості окупантів.

19:54
Посол України в Берліні заявив про кардинальні зміни в Німеччині, оскільки ще рік тому країна навідріз відмовлялася постачати зброю Україні, обмежуючись передачею "славнозвісних" 5000 касок, а зараз Берлін активно озброює ЗСУ сучасною технікою.

19:11
Окупант у телефонній розмові скаржиться, що в його підрозділі вже ніхто не розуміє, навіщо і чому вони воюють, і що командування тримає їх на передовій, хоча це не має сенсу.

18:40
Україна втратила врожай пшениці не менш як на $1 млрд через російську окупацію.

18:34
За даними Генштабу, 2 грудня у Мелітопольському та Василівському районах Запорізької області окупанти втратили понад 270 людей пораненими. Інформація щодо загиблих уточнюється.
Також вчора внаслідок вогневого ураження району зосередження військ РФ у Старобільську Луганської області втрати росіян становили близько 30 пораненими та 14 убитими.
Відомо також про збитий російський літак в районі населеного пункту Підгородне Донецької області.

18:09
Нуланд приїхала до знеструмленого Києва: Всі знають, що Україна переможе.

17:31
Глава МЗС Британії Клеверлі застеріг союзників України від теми переговорів з РФ, оскільки Путін може використати їх як паузу, щоб посилити армію та повторити агресію через пів року, рік чи півтора.

16:42
Зеленський провів чергове засідання Ставки. Обговорювали темпи відновлення пошкодженої військової техніки та духовну незалежність України.

16:06
Макрон вважає, що Росія повинна мати власні "гарантії безпеки", коли вона повернеться за стіл переговорів. Проте рішення щодо умов переговорів має ухвалювати Україна, а не Захід.

15:34
У Білорусі триває накопичення угруповання російсько-білоруських військ, проте загрози наступу з території цієї країни поки що немає. Якщо це станеться, ударне угруповання "зустрінуть" уже дислоковані на кордоні війська України або ж підкріплене Генштабом угруповання, повідомив Наєв.

15:03
Бахмутський напрямок зараз найкривавіший, ключова точка вирішення війни – спікер ЗСУ

14:20
Резніков показав аеропорт у Чорнобаївці, звернув увагу росіян на три літери вивіски.

13:40
Ударний дрон Bayraktar Akinci вперше провів тестовий удар керованими бомбами.

13:23
Деякі ракети Росія відправляє для ударів по Україні одразу з конвеєра – ГУР

12:38
Литва відремонтувала та передала Україні дві німецькі САУ PzH 2000. Разом зі снарядами.

11:52
Тільки-но відновили світло в Херсоні, росіяни стали бити по об'єктах енергетики – ОК "Південь"

10:43
Захоплення Бахмута стало символічним завданням для Росії – британська розвідка.

08:25
У місто Токмак Запорізької області зафіксовано прибуття до лікарень понад десяти автомобілів з пораненими російськими військовослужбовцями та тілами загиблих окупантів, йдеться у повідомленні Генштабу.

07:33
Минулої доби підрозділи Сил оборони відбили атаки російських загарбників у районах Червонопопівки Луганської області та Соледара, Опитного, Невельського, Красногорівки та Мар'їнки Донецької області, повідомляє Генштаб ЗСУ.
На Бахмутському та Авдіївському напрямах окупанти зосереджують основні зусилля на веденні наступальних дій.
Українські військові збили ворожий гелікоптер і шість безпілотників типу "Орлан-10".
Авіація Сил оборони протягом доби завдала 17 ударів по районах зосередження російських військ і три удари по позиціях зенітно-ракетних комплексів противника.
Українські ракетники та артилеристи вразили п'ять пунктів управління, два склади боєприпасів, 11 районів зосередження російських військ та чотири інші важливі об'єкти російських окупантів.

06:41
Байден готовий конструктивно говорити з Путіним, але Росія дала зрозуміти, що не налаштована на реальні переговори щодо припинення війни, тому шлях до миру – продовження військової допомоги Україні, заявили у Держдепі США.

00:10
Зеленський анонсував нові кроки держави у боротьбі з діяльністю в Україні релігійних організацій, які можуть бути пов'язані з РФ.

https://news.liga.net/ua/politics/chronicle/novaya-ugroza-iz-rossii-vse-glavnoe-ob-eskalatsii-voennoy-agressii-rf-protiv-ukrainy-live