Вторгнення РФ в Україну
Вторгнення РФ в Україну 24.02.2022

 

Хроніки подій

 

Вторгнення РФ в Україну. Головні новини – хроніка

17.12.2022

22:58
Декілька діб тому в центрі міста вирили окопи. Місто готується до оборони.

22:41
Китай стурбований невдачею російського вторгнення в Україну, тому що це впливає на його плани щодо Тайваню, сказав директор Центрального розвідувального управління Вільям Бернс.

21:57
Президент Володимир Зеленський знову звернувся до партнерів із закликом знайти можливість дати Україні надійний щит протиповітряної оборони.

21:03
Головне управління розвідки Міноборони опублікувало відео із трупами російських окупантів, знищених українськими десантниками сьогодні під Бахмутом.

20:24
Попередження про небезпеку в англомовній версії програми Air Alert буде озвучено голосом американського актора Марка Гемілла, відомого за роллю Люка Скайвокера в кіносазі "Зоряні війни".

20:02
Росія отримала з Ірану нову партію дронів-камікадзе Shahed, але вона менша, ніж попередня.

19:33
Офіцер Служби безпеки України з позивним "Бурий", який повернувся з російського полону 30 вересня, розповів у інтерв'ю 1+1 про оборону Маріуполя, свої бойові завдання на Азовсталі та 123 дні полону в одиночній камері "Лефортово" у Москві. "Бурий" – єдиний співробітник СБУ, який вижив на Азовсталі.

18:00
Канцлер Німеччини Олаф Шольц заявив, що його країна "не діятиме самотужки", відповідаючи на запитання про можливість постачання Україні танків Leopard наступного року.

17:59
У березні під час зустрічі з прем'єр-міністром Ізраїлю Нафталі Бенетом російський диктатор Володимир Путін сказав, що українці виявилися міцнішими, "ніж мені говорили". Про це з посиланням на двох осіб, знайомих зі змістом розмови, повідомляє The New York Times.

16:59
Президент Володимир Зеленський, відповідаючи на жартівливе запитання про фізичний поєдинок з російським диктатором Володимиром Путіним, сказав, що "завжди готовий" і це буде "останній саміт" Путіна. Про це Зеленський сказав в інтерв'ю французькому телеканалу La Chaîne Info.

16:43
Україна зможе впоратися з мільйонами окупантів у разі проведення у Росії повної мобілізації. Західні партнери готові допомогти зброєю, заявив командувач оперативного командування "Південь" генерал-майор Андрій Ковальчук.

16:42
Представник адміністрації президента США Джо Байдена нещодавно заявив членам Конгресу, що Україна має військовий потенціал, аби звільнити тимчасово окупований Крим, однак деякі офіційні особи стурбовані тим, що будь-який широкомасштабний наступ на територію півострова може підштовхнути російського диктатора Володимира Путіна до застосування ядерної зброї. 

16:09
Мета Німеччини полягає в тому, щоб Росія припинила агресивну війну й Україна відстояла свою цілісність, і для цього потрібно продовжувати розмову з Москвою, сказав канцлер Німеччини Олаф Шольц.

12:15
Адміністрація Байдена попросила  Конгрес надати Україні ще $38 млрд ще $38 млрд – Салліван

11:27
Укренерго: Режим надзвичайної ситуації, який ввели виключно для операцій на ринку електроенергії, завершили вчора о 19:15. Наразі ринок електроенергії України працює в нормальному режимі.

09:14
Вранці окупанти запустили дві ракети "Онікс" по Одещині. Обидві збиті – ОК "Південь".

08:11
У Кривому Розі після опівночі рятувальники дістали з-під завалів зруйнованого російською ракетою будинку тіло 1,5-річного хлопчика, повідомив глава Дніпропетровської ОВА Валентин Резніченко.
"П’ятничний удар по місту забрав чотири життя. Росіяни вбили 64-річну жінку і молоду родину з маленьким сином. Тринадцятеро людей поранені. Серед них четверо дітей", – написав він.

07:50
За минулу добу підрозділи Сил оборони України відбили атаки окупантів в районах понад 20 населених пунктів, повідомляє Генштаб ЗСУ.
Підрозділи українських ракетних військ та артилерії уразили п'ять районів зосередження особового складу окупантів, один пункт управління та склад боєприпасів противника.

07:27
У Генштабі ЗСУ уточнили кількість ракет, які Росія запустила вчора, 16 грудня, по цивільній та енергетичній інфраструктурі України – загалом ворог випустив 98 ракет і здійснив понад 65 обстрілів з реактивних систем залпового вогню.

07:08
Директор ЦРУ Вільям Бернс заявив, що Росія продовжить ракетний терор проти України та серйозно не ставиться до можливості переговорів. Водночас Бернс прогнозує зниження темпів бойових дій упродовж зими.

https://news.liga.net/ua/politics/chronicle/novaya-ugroza-iz-rossii-vse-glavnoe-ob-eskalatsii-voennoy-agressii-rf-protiv-ukrainy-live