Вторгнення РФ в Україну
Вторгнення РФ в Україну 24.02.2022

 

Хроніки подій

 

Вторгнення РФ в Україну. Головні новини – хроніка

16.12.2022

22:24
Байдена запитали про Patriot для України, він відповів: "Ви почуєте за кілька хвилин".

19:15
Восьмеро учасників терористичної організації ЛНР днями здалися у полон українським військовим. Усі вони – мешканці тимчасово окупованих районів Луганщини.

18:37
Росіяни посилили охорону Північнокримського каналу, додатково направили туди підрозділи мобілізованих з Краснодарського краю – Генштаб ЗСУ.

18:22
На Бахмутському та Авдіївському напрямках противник продовжує штурмові дії по наших позиціях, намагаючись знайти слабкі місця в лінії оборони для прориву, повідомляє Генштаб ЗСУ.
Підрозділи ракетних військ та артилерії Сил оборони за цю добу уразили три райони зосередження особового складу, пункт управління та боєприпасів окупантів.

18:21
Парламент Хорватії не зміг ухвалити пропозицію уряду країни приєднатися до програми навчання українських солдатів у рамках місії Євросоюзу.

18:21
Електро- та водопостачання у Києві мають бути відновлені орієнтовно до завтрашнього ранку, повідомив міський голова Віталій Кличко.

17:32
Зенітники Окремої президентської бригади імені Хмельницького збили зі Stinger дві ракети, які йшли на Київ.

17:26
Радник глави Офісу президента Михайло Подоляк переконаний, що Кремль не зможе реалізувати свої плани щодо нової спроби захоплення Києва.

17:10
Адміністрація президента США Джо Байдена засудила новий шквал ракетних ударів Росії по Україні й заявила про включення до нового пакету допомоги Києву додаткових засобів протиповітряної оборони.

17:05
Скільки ракет не випустили б російські терористи, Україну їм не залякати, завив міністр оборони Олексій Резніков, натякнувши на заслуги німецької системи ППО IRIS-T.

16:39
Україна вітає новий пакет санкцій Євросоюзу, але здивована тим, що ЄС вирішив пом'якшити режим санкцій щодо шести російських олігархів, заявив глава Офісу президента Андрій Єрмак.

16:35
У Київській області внаслідок масованої ракетної атаки з боку Росії пошкоджено об'єкт критичної інфраструктури та дев'ять приватних будинків. Є троє постраждалих, одна людина у тяжкому стані.

15:48
Росія має ще достатньо ресурсів для ведення боротьби в повітряному просторі з наявною інтенсивністю протягом кількох наступних років. Також немає приводів для оптимізму стосовно російських запасів крилатих ракет повітряного базування, вважає перший заступник голови оборонного комітету Верховної Ради генерал-лейтенант Михайло Забродський.

15:45
На думку генерала Забродського, є потреба в оснащенні Повітряних сил ЗРК трьох класів за дальністю ураження повітряних цілей: малої дальності – до 40 км; середньої дальності – до 100 км; дальньої дії – понад 100 км.

15:39
У Волгоградській області РФ впала ракета Х-101, якою хотіли вдарити по Україні.

15:38
Росія хотіла знищити ППО та авіацію України у перші дні війни – генерал Забродський.

15:37
ЗСУ: Ракети запускали Ту-95МС, Ту-22М3, Су-35 та "Адмірал Макаров". Найбільше — на Київ.

15:20
Відділення Укрпошти стануть пунктами незламності. Обладнання для доступу до Інтернету і генератори для них профінансує ЄБРР.

14:29
Через пошкодження енергетичної системи та аварійні відключення електроенергії поїзди столичного метрополітену сьогодні до кінця дня не курсуватимуть.

14:26
Представниця Ірану прийшла до Генасамблеї ООН на голосування за резолюцію щодо порушення Росією прав людини у тимчасово окупованому Криму в одязі кольорів українського прапора.

14:18
Залужний: Армія Росії випустила по Україні 76 ракет, сили ППО збили 60 цілей окупантів.

14:08
Запоріжжя. Зранку за пів години росіяни випустили по місту та району 21 ракету.

13:59
Російський ракетний удар призвів до обмеження генерації на атомних станціях, заявив Галущенко.

13:57
Прем'єр Індії заявив Путіну, що діалог та дипломатія щодо України — це "єдиний спосіб".

13:52
У Twitter Верховної Ради опубліковано відео сьогоднішніх російських ракетних ударів, зняте з ілюмінатора літака в Молдові.

13:52
Київщина. Пошкоджено об’єкт критичної інфраструктури та 9 приватних будинків у різних районах, є троє постраждалих, одна людина у важкому стані. Лікарні та критична інфраструктура - на генераторах. У деяких громадах перебої зі зв’язком, водо- та теплопостачанням.

13:40
Мер Ірпеня каже, що під час повітряних тривог ДТЕК вимикає електроенергію по всій області - це робиться для того, щоб уникнути імовірних серйозних аварій: "Тобто якщо по графіку у вас має з'явитися світло, але є тривога, то його не буде. Майте це на увазі".

13:34
У Кривому Розі внаслідок сьогоднішньої ракетної атаки росіян частково зруйновано триповерховий житловий будинок. Загинуло дві особи, восьмеро дістали поранень, під завалами можуть бути ще люди. У Харкові ворог завдав "колосальних інфраструктурних руйнувань", повідомив мер міста Ігор Терехов.

13:27
Дніпропетровщина. Росіяни влучили по об’єктах енергетичної інфраструктури у різних районах області, є серйозні руйнування. У Нікопольському та Криворізькому районах поранені троє працівників електропідстанцій.

13:18
ОК "Південь": "В зоні нашої відповідальності знищено 11 ракет ворога. В небі над Вінничиною знищено 6 ракет повітряного базування типу Х-101, Х-555, над Херсонщиною і Миколаївщиною - 3 та 2 ракети типу "Калібр", відповідно".

13:03
Київ витримав одну із найбільших атак. Збили 37 ракет із понад 40 — військова адміністрація.

13:02
Кулеба та Макеєв: Від ракетних ударів Росії врятують ППО, танки та артилерія від союзників.

13:02
HIMARS, Stinger та Javelin. Пентагон прискорює закупівлю озброєнь для допомоги ЗСУ — Bloomberg.

12:55
Як Київ житиме і працюватиме у випадку тривалого блекауту: інформація від Кличка.

12:03
Оновлення щодо Кривого Рогу: зруйновано один із п‘яти під‘їздів, дві особи загинуло, шестеро травмовані (серед них троє дітей). Під завалами, можливо, перебуває дві особи, з них одна дитина.

11:51
Подоляк про удари РФ: "Хтось ще хоче зберегти обличчя Путіну і "не допустити ескалації"?"

11:31
Сьогодні російські терористи випустили по території України понад 60 ракет, повідомив речник Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат.

10:49
Станом на ранок 16 грудня орієнтовна кількість втрат окупаційних військ Росії з початку повномасштабного вторгнення вже становить 97 270 військовослужбовців ЗС РФ - Генштаб.

10:36
Російські ракети пошкодили енергооб'єкти на сході та півдні України, заявив Галущенко.

10:01
Російські оборонні споруди вразливі перед сучасними ударами – розвідка Британії.

09:52
У чотирьох областях через ракетний удар знеструмлена залізниця.

09:44
Вибухи пролунали у Деснянському, Дніпровському та Голосіївському районах Києва.

09:04
Росія запустила ракети по Україні — працює ППО, енергетики превентивно відключають світло. Деталі нової ракетної атаки РФ - у спеціальній новині.

09:01
США: Якби був шлях прибрати Росію з Ради Безпеки ООН – ми б ним скористалися.

07:58
ЗСУ накрили окупантів під Токмаком, у місті працюють крематорії – Генштаб.

07:25
Німеччина поставила Україні додаткові ракети до IRIS-T та снаряди 155 мм.

06:56
ISW: Вкрай малоймовірно, що РФ зможе захопити Київ. Атака з Білорусі – не є неминучою.

https://news.liga.net/ua/politics/chronicle/novaya-ugroza-iz-rossii-vse-glavnoe-ob-eskalatsii-voennoy-agressii-rf-protiv-ukrainy-live