Вторгнення РФ в Україну
Вторгнення РФ в Україну 24.02.2022

 

Хроніки подій

 

Вторгнення РФ в Україну. Головні новини – хроніка

13.12.2022

23:38
Росія не піде на Різдво, ЗСУ виб'ють їх звідусіль, зокрема з Криму — Данілов.

23:17
У Пентагоні підтвердили, що США готуються передати Україні ППО Patriot — Голос Америки.

23:13
У Нікополі на березі водоймища спрацювали міни. Глава РВА натякнув на підрив росіян.

23:12
Залужний, Резніков та Єрмак поговорили з колегами зі США. Обговорили фронт та шляхи до миру.

22:37
П'ятьом громадянам Росії та двом громадянам США пред'явлено звинувачення Мін'юстом США за 16 пунктами, зокрема у змові для відмивання грошей, обходу санкцій, придбання військових технологій та матеріалів на користь ВПК Росії.

21:43
Данілов: РФ особливо оскаженіє найближчим часом, але вона палатиме, доки не згорить вся Москва.

21:41
Укроборонпром налагодив виробництво снарядів 152 та 122 мм. Йдеться про тисячі одиниць – РНБО.

20:31
Армія Росії хоче провести великий наступ узимку. Сподіваються на мобілізацію – Кулеба.

19:43
Байден може оголосити про передачу Україні систем ППО Patriot вже цього тижня – CNN.

19:41
Генерал-лейтенант збройних сил Великої Британії Роберт Магован визнав, що Королівська морська піхота брала участь у таємних операціях із захисту британських дипломатів і посольства в Києві на ранніх етапах повномасштабної війни.

18:25
У Міноборони опублікували відео, як 3-й механізований батальйон Окремої президентської бригади імені Богдана Хмельницького знищує техніку окупантів.

18:02
Уряд Великої Британії опублікував перелік з 12 військових високопосадовців Росії, щодо яких запроваджено санкції за організацію постачання іранських безпілотників до РФ та їх використання в Україні.

18:00
У Польщі заявляють, що не можна повертатися до довоєнних відносин із РФ: Це неможливо.

18:00
Литва позбавила громадянства чоловіка, який має паспорт РФ і пов'язаний із родиною Шойгу - LRT.

17:08
Німеччина надасть додаткові 50 млн євро на підтримку України в зимовий період, заявила глава МЗС Німеччини Анналена Бербок.

17:05
Іран знову заперечує військову допомогу РФ. МЗС попередило Тегеран про масштабні наслідки.

17:04
Лукашенко розпочав військові маневри. Генерал Наєв: Ситуація спокійна, ЗСУ готові до всього.

16:21
Держприкордонслужба не бачить створення ударних угруповань збройними силами Білорусі біля кордону з Україною, але вивчає ситуацію з "раптовою" перевіркою боєготовності, яку сьогодні оголосили у Міноборони РБ.

16:12
Парламент Естонії не підтримав проєкт пропозиції змінити на більш жорсткі правила надання тимчасового захисту біженцям з України.

16:00
СБУ встановила особи ще двох "депутаток народної ради "лнр", які готували "нормативну базу" для проведення фейкового референдуму в захоплених районах Луганської області.

15:48
Міністр закордонних справ Литви Габріелюс Ландсбергіс закликав Німеччину та інших союзників поставити Україні сучасні системи озброєння, найкраще – танки Abrams та Leopard, оскільки запаси зброї радянського виробництва скрізь закінчуються.

15:20
Після війни Росія залишиться найбільшою країною в Європі й можливе відновлення торговельних зв'язків, каже Шольц. Чи можна це вважати за доказ, що у Берліні не прогнозують розпаду РФ?

14:32
Підрозділи 38 окремої десантно-штурмової бригади збройних сил Білорусі висунулися з місця своєї постійної дислокації у Бресті на південний схід, до міста Малорита, розташованого біля кордону з Україною.

14:31
Велика Британія оголосила про новий "пакет з 16 санкцій" проти російських воєначальників та іранських бізнесменів і чиновників, які беруть участь у виробництві та/або постачанні безпілотників РФ.

13:25
Президент Франції Емманюель Макрон заявив про досягнення домовленості щодо виведення російського важкого озброєння з території захопленої окупантами Запорізької атомної електростанції.

12:59
У ЗСУ розповіли, як знайшли і потопили крейсер "Москва". Крейсер зайшов у зону ураження українського ракетного комплексу "Нептун", бо окупанти були впевнені, що ЗСУ не мають спеціальних радарів, а звичайний радар не повинен був побачити корабель.

12:58
У Путіна відповіли відмовою на пропозицію Зеленського розпочати виведення військ з України на Різдво.

12:56
Зеленський заявив, що після ракетних ударів дефіцит потужності в енергосистемі України сягає 2,5 ГВт. Він розраховує, що імпорт з ЄС дозволить зменшити його на 80%.

11:34
Танки Leopard поки можна не чекати: у Берліні заявили, що допомагатимуть тим, чим допомагали й досі.

11:07
Сили спецоперацій відпрацювали по окупантах двома дронами-камікадзе.

10:33
У Росії пишуть, що вночі військові містечка у Брянській області струснули вибухи.

10:33
МАГАТЕ на постійній основі розмістить своїх експертів на усіх АЕС в Україні. До їхніх обов'язків входитиме, зокрема, фіксація можливих зовнішніх впливів, зокрема обстріли з боку Росії.

09:54
Лукашенко "раптово" вирішив перевірити боєздатність армії Білорусі.

09:31
Росія розосередила стратегічну авіацію по різних аеродромах - спікер Повітряних сил.

08:55
В уряді Німеччини вважають, що більше немає причин не давати Україні танки – це терміново.

08:43
Дефіцит в енергосистемі України зменшився. Це сталося завдяки запуску додаткового атомного блоку, який останні три тижні був на ремонті після російського обстрілу.

08:30
Пресконференцію Путіна скасували, побоюючись позапланових запитань про війну. Хоча питання перевіряються заздалегідь, скасування заходу пов'язане з побоюваннями з приводу антивоєнних настроїв у Росії, вважають у британській розвідці.

08:03
Росія досягла певних успіхів під Бахмутом, але Україна утримує місто – Пентагон.

07:45
За даними Генштабу, РФ наступає на Лиманському, Бахмутському, Авдіївському та Запорізькому напрямках. На інших напрямках Росія обороняється та проводить ротацію на півдні.

07:20
У Байдена зроблять нові заяви щодо військової допомоги Україні найближчими днями.

06:50
Країни ЄС влаштували демарш через ідею Макрона про гарантії для Росії – Reuters.

https://news.liga.net/ua/politics/chronicle/novaya-ugroza-iz-rossii-vse-glavnoe-ob-eskalatsii-voennoy-agressii-rf-protiv-ukrainy-live