Вторгнення РФ в Україну
Вторгнення РФ в Україну 24.02.2022

 

Хроніки подій

 

Вторгнення РФ в Україну. Головні новини – хроніка

11.12.2022

23:54
ЗСУ відновлять наступ після того, як земля промерзне і нею зможе пройти важка техніка, сказав міністр оборони Олексій Резніков.

22:39
У вечірньому відеозверненні Володимир Зеленський анонсував телефонну розмову з президентом США Джо Байденом і прозвітував про переговори з президентами Франції та Туреччини.

21:22
Міністерство оборони Великої Британії показало, як українські військові тренуються за кордоном під керівництвом інструкторів армій країн-партнерів.

19:30
У Росії родичі мобілізованих влаштовують скандали в органах соцзахисту, намагаючись отримати грошові компенсації, розповідає дружина окупанта у телефонній розмові.

18:43
Росіяни намагаються купити лояльність населення на тимчасово окупованих територіях, виплачуючи пенсіонерам по 10 000 рублів та встановлюючи велику зарплату тим, хто погодився працювати в органах окупаційної влади. Про це повідомляє у вечірньому зведенні Генштаб ЗСУ.

17:02
Після восьми хвиль ракетних атак в Україні пошкоджено всі теплові та гідроелектростанції, різною мірою пошкоджено 40% об'єктів високовольтної мережі, через це в енергосистемі зберігається суттєвий дефіцит потужності, заявив прем'єр-міністр Денис Шмигаль.

16:29
Володимир Путін неминуче понесе відповідальність за розв'язану в Україні війну поряд з іншими винними у скоєнні воєнних злочинів, заявив глава МЗС Великої Британії Джеймс Клеверлі.

15:53
Військові 71 окремої єгерської бригади ДШВ виявили та накрили мінометним вогнем диверсійно-розвідувальну групу окупантів.

15:25
Володимир Зеленський у телефонній розмові з Емманюелем Макроном обговорив із ним питання взаємодії двох країн, зокрема в галузі оборони та енергетичної стійкості України.

13:35
Німеччина пообіцяла передати Україні більше зброї та боєприпасів, повідомив посол Олексій Макеєв.

12:53
Міністр закордонних справ Великої Британії не вірить, що Росія щиро хоче миру з Україною. Він вважає, що вона використає їх як фіговий листок для переозброєння.

12:21
З'явилися нові подробиці про безпілотник, який розробляє Укроборонпром. Це буде камікадзе, але з можливістю повернення.

11:20
Росіяни завдали удару по ангару з технікою Херсонобленерго, знищивши три машини та пошкодивши ще п'ять.

11:03
Британська розвідка прогнозує Росії проблеми з бюджетом у 2023 році: у нього заклали надто оптимістичні цифри за занадто великих воєнних видатків.

09:55
Енергоатом пояснив, чому відключення світла 10 грудня були довшими, ніж очікувалося: відключився один з блоків АЕС.

09:43
Австралія приєдналась до санкцій проти іранської компанії Shahed Aviation Industries, яка виробляє безпілотні літальні апарати для Росії.

08:03
Прокуратура показала перші фото з птахофабрики "Чорнобаївська", де під час окупації загинули 4 млн курей.

07:34
Українські військові за добу відбили 11 російських атак на Донбасі. Бої йшли біля Бахмута та вздовж траси, яка веде до Кремінної.

07:16
Джонсон закликав дати Україні ATACMS і винищувачі, щоб війна закінчилась наступного року, а не тривала до 2024-го чи 2025-го.

06:34

У ЗСУ заявили, що іранські дрони вразливі до холоду, але Інститут вивчення війни припускає, що росіяни вже адаптували їх до низьких температур.
https://news.liga.net/ua/politics/chronicle/novaya-ugroza-iz-rossii-vse-glavnoe-ob-eskalatsii-voennoy-agressii-rf-protiv-ukrainy-live