Вторгнення РФ в Україну
Вторгнення РФ в Україну 24.02.2022

 

Хроніки подій

 

Вторгнення РФ в Україну. Головні новини – хроніка

5.11.2022

22:56
Кличко запевняє, що столична влада робить все, щоб повного блекауту не сталося, але не виключає такого сценарію, оскільки"наші вороги роблять все, щоб місто було без тепла, без електрики та водопостачання, і взагалі, щоб ми всі померли".

22:17
За добу росіяни здійснили під 40 спроб прорвати оборону ЗСУ на східних ділянках фронту – у Харківській, Донецькій, Луганській та Запорізькій областях. В результаті боїв окупанти втратили понад сотню своїх військових убитими.

21:39
Шольц після поїздки до Пекіна заявив, що застосування ядерної зброї Росією є лінією, яку не можна переходити, і глава КНР Сі Цзіньпін, за його словами, дотримується такої ж позиції. Канцлер закликав РФ "чітко заявити", що вона не застосує ядерну зброю у війні проти України.

21:00
Лідер німецької СДПН Рольф Мютценіх заявив, що Україна нібито внесла його до "списку терористів" через його заклики до дипломатії. У МЗС спростували.

20:22
Зеленський наголосив, що ЗСУ збивають десятки дронів на день, тоді як Іран визнав "невеликі" постачання і тільки до 24 лютого, а про інструкторів в Тегерані взагалі мовчать.

19:56
"Як це працює – усі вже бачили". Зеленський анонсував закупівлю морських дронів.

19:37
Зеленський провів тригодинне засідання Ставки: Чекаємо на хороші новини щодо ППО та ПРО.

18:21
"Нет тела – нет дела". Росіянам, що вийшли з оточення, не дають забрати 200-х: перехоплення ГУР.

17:45
РФ не змогла знищити жодного HIMARS, але ЗСУ все ще треба багато артилерії, каже представник Пентагону. Він наголосив, що темпи витрат у цій війні високі: Україна випускає 4000-7000 артилерійських снарядів на день, а Росія – близько 20 000.

16:14
Росіяни депортують дітей з інтернату під Херсоном до психіатричної лікарні Сімферопольського району, повідомив Лубінець.

15:20
ЗСУ успішно вдарили по альтернативній переправі росіян біля Антонівського мосту та по колоні армії РФ в районі Ольгівки, повідомляє "Південь".

15:01
МЗС попередив Іран, що наслідки співучасті в злочинах Росії будуть більшими за вигоду від її підтримки.

14:38
В оперативному командуванні "Південь" кажуть, що ситуація в Херсонській області розвивається за "незрозумілим навіть самим окупантам сценарієм". Але об'єктивно - росіяни окопуються.

12:55
У Києві та сімох областях почалися аварійні відключення світла – планових не вистачило.

12:15
Росія прислала з Якутії нового гауляйтера до Маріуполя.

11:54
Іран визнав постачання дронів Росії, але у невеликих кількостях і до війни.

11:24
Одесити проголосували за демонтаж пам'ятника Катерині II. Міська рада розгляне це питання на найближчому засіданні.

11:02
Британська розвідка вважає, що у Росії не вистачає сил для підготовки мобілізованих, тому вона змушена звертатися по допомогу до Білорусі.

10:32
Данілов відповів на допис пропагандистки Симоньян, в якому вона прогнозує примирення між росіянами та українцями. Секретар РНБО заявив, що "наші Оксани будуть плювати на могили ваших чоловіків".

09:41
Кількість вбитих окупантів вийшла на чергову "ювілейну" позначку - 75 000.

09:31
New York Times пише, що на пост генсека НАТО претендують Христя Фріланд, Кая Каллас, Зузана Чапутова, Колінда Грабар-Кітарович і Бен Воллес.

09:00
Укренерго заявило, що світло 5 листопада вимикатимуть у Києві та семи областях. Вчора їх було десять.

08:47
ЗСУ за пів дня збили два російських Ка-52, дві крилаті ракети й 14 безпілотників.

08:35
Росія вночі завдала удару ракетами С-300 неподалік від Запоріжжя.

08:31
За два місяці в Україні загинули понад 500 в'язнів, завербованих Пригожиним.

08:25
4 жовтня, через два дні після того, як Сполучені Штати заявили, що мають інформацію про те, що Пхеньян таємно постачає в Росію артилерійські снаряди, з Північної Кореї до Росії вирушив поїзд.

08:24
З 31 жовтня до 3 листопада російські окупанти вивезли з Херсонського художнього музею п'ять фур з культурними цінностями, запакованими абияк "в якесь ганчір’я".

07:29
Генштаб ЗСУ повідомив про наслідки обстрілу баржевої переправи під Антонівським мостом. Там було знищено один із буксирів і пошкоджено два судна.

07:20
На платформі United24 вперше почали збирати гроші на відбудову зруйнованих об'єктів, а не тільки на техніку, дрони та медичне обладнання. Першим з них стане стадіон "Чемпіон" в Ірпені.

07:16
"Часткова мобілізація" не допомогла у досягненні планів російського диктатора Володимира Путіна, тому він, ймовірно, продовжуватиме приховану мобілізацію. Водночас стан російської економіки не дозволяє своєчасно забезпечити обіцяні виплати вже мобілізованим громадянам. Про це йдеться у зведенні американського Інституту вивчення війни (ISW).

06:28
ISW вважає, що Росія готує умови для контрольованого відходу на лівий берег Дніпра.

00:12
РФ засудили в її резолюції ООН про боротьбу з неонацизмом. Нєбєнзя "епічно" підтримав видозмінений документ, зазначив Кислиця.

https://news.liga.net/ua/politics/chronicle/novaya-ugroza-iz-rossii-vse-glavnoe-ob-eskalatsii-voennoy-agressii-rf-protiv-ukrainy-live