Вторгнення РФ в Україну
Вторгнення РФ в Україну 24.02.2022

 

Хроніки подій

 

Вторгнення РФ в Україну. Головні новини – хроніка

25.11.2022

23:15
Атака з Білорусі наприкінці листопада – брехня. РФ хоче, щоб Україна відвела війська з півдня та сходу – ГУР.

22:43
Президент Зеленський у вечірньому відеозверненні 25 листопада розкритикував роботу влади Києва через скарги людей на недостатню кількість пунктів незламності.

20:04
Президент Литви: Ми маємо розширити військову підтримку України і дати їм все, про що просять, а також продовжувати санкції проти РФ, щоб у Кремля не залишилося ресурсів для війни.

19:55
ГУР прозвітувало про роботу з супутниками фонду Притули.
Проведено космічну радіолокаційну розвідку близько 150 районів розташування ворога як на тимчасово окупованих територіях України, так і на території окупанта та його союзників.
"Це стало можливим завдяки співпраці з БФ Сергія Притули, який передав у розпорядження українських розвідників супутник ICEYE, а також контрактний доступ до бази даних сузір'я SAR-супутників", - йдеться у повідомленні.
Загалом завдяки проєкту, в якому взяла участь велика кількість патріотів України, виявлено та підтверджено близько 2600 одиниць військової техніки.

19:35
Президент Володимир Зеленський відвідав Вишгород Київської області, який 23 листопада зазнав ракетного обстрілу росіян.

19:19
Окупанти у Сімферополі готують людей до повітряних тривог, у Чаплинці шукають родини військових ЗСУ – Генштаб.

18:53
Пригожин "передав" Європарламенту закривавлену кувалду. Глава МЗС Естонії підготував "подарунок" у відповідь - наручники, що чекатимуть на власника ПВК у Гаазі.

17:51
Терехов прокоментував штраф за звернення до харків'ян російською мовою - для відповіді спеціально перейшов на російську, закликав не розколювати українців мовним питанням та наголосив, що говоритиме українською "офіційно", але з харків'янами продовжить спілкуватись російською.

17:46
Військова контррозвідка та слідчі СБУ провели багатоетапну спецоперацію з викриття колишнього співробітника МВС України, який вирішив перейти на бік країни-агресора. Щоб показати свою "користь", він зібрав засекречену інформацію про керівництво та кадрових співробітників силових відомств України.

17:38
У ЗСУ описали, як воює Росія під Бахмутом – вагнерівців залякують, мобілізовані не вміють.

17:23
В Україні не залишилось ТЕС і ГЕС, які б не обстріляла Росія, заявив Шмигаль.

17:16
Радник мера Маріуполя Петро Андрющенко спростував заяву міністра культури Олександра Ткаченка з посиланням на "пабліки" про те, що 23 лютого, ще до повномасштабного вторгнення Росії, у Маріуполі нібито почалося мародерство.

17:03
Росія вже витратила в Україні дві третини свого запасу боєприпасів і тому змушена знизити наступальну активність, повідомив голова розвідцентру Сил оборони Естонії Марго Гросберг.

17:03
Українські війська розбили три "бренди" російської армії – те, що вона "друга армія світу", те, що вона "професійна", й те, що вона "армія", заявив речник Східного угруповання військ ЗСУ.

16:55
Норвегія підтримала місію Євросоюзу з навчання українських військовослужбовців і виділяє на це близько $14 млн.

16:14
До 10 років позбавлення волі засуджено військовослужбовця РФ, який під час окупації армією держави-агресора села Старий Биків на Чернігівщині жорстоко поводився з його мешканцями.

15:59
Кремль готовий втратити 100 000 мобілізованих до літа: замінить їх строковиками, пишуть "Важные истории" із посиланням на близькі до ФСБ і Генштабу РФ джерела.

15:55
Метою Росії зараз є не мир, а перепочинок, щоб накопичити сили для продовження агресії, заявив глава МЗС Дмитро Кулеба на спільному брифінгу з колегою з Британії Джеймсом Клеверлі.

15:31
СБУ обыскала помещения УПЦ МП под Черновцами. Там тоже "русский мир", а у митрополита российское гражданство.

15:17
Головне управління розвідки Міноборони повідомляє, що низка іноземних компаній до сьогодні продовжує виробляти мікрочипи з підтримкою російської навігаційної системи ГЛОНАСС (аналог GPS), яка використовується для наведення ракет на українські міста. У ГУР закликали компанії припинити це робити.

15:03
Німеччина обговорює з союзниками пропозицію Польщі відправити в Україну системи протиповітряної оборони Patriot.

14:31
Ракетні удари Росії по цивільній інфраструктурі України "вкидають мільйони людей у крайні нестатки" та прямо суперечать міжнародному гуманітарному праву, заявив голова Управління ООН з прав людини Фолькер Тюрк.

14:18
Видання The Spectator із посиланням на власні джерела повідомило, що США зірвали постачання Україні польських винищувачів МіГ-29 в обмін на обіцянки Китаю втримати російського диктатора Володимира Путіна від використання ядерної зброї.

13:50
Пєсков скаржиться на плани України повернути Крим, називає це "відчуженням". Подоляк відповів: "Крим – територія України. А будь-яка спроба РФ-злодія назвати повернення вкраденого українському власнику "відчуженням" є юридично нікчемною".

12:47
Під Києвом дві родини отруїлися чадним газом через генератор у приміщенні: є загиблий.

12:38
Система ПРО Patriot для ЗСУ. Столтенберг каже, що передавати обладнання чи ні – це вирішувати урядам країн-донорів, а не усьому НАТО.

12:36
Минулої ночі Херсон і область зазнали сильних артилерійських ударів з боку окупантів, які зайняли позиції на лівому березі Дніпра. Внаслідок обстрілів на Херсонщині загинули 10 мирних жителів, 54 – поранені.

12:35
Контррозвідка Служби безпеки заявила, що викрила ще одного агента ФСБ РФ у Києві. Зловмисника перекинули з тимчасово окупованого Криму до столиці за місяць до повномасштабного вторгнення, він мав збирати інформацію для проведення диверсій.

12:31
Окупант на Донецькому напрямку скаржиться матері, що їх "з усіх боків" оточили, а щоб піти у відпустку потрібно стати калікою або загинути - перехоплення ГУР.

11:16
Зеленський – тим, хто за мир якнайшвидше, тобто заморожування статус-кво, і те, щоб Україна не воювала з РФ за захоплений росіянами Крим: "Хтось має мирний спосіб деокупації Криму? Якщо ні – не витрачайте час, ми будемо воювати".

11:05
Британська розвідка повідомляє про значні втрати мобілізованих окупантів у Луганській та Донецькій областях.

10:50
Глава МЗС Британії у Києві: "Слова не запалять світло взимку і не захистять від російських ракет".

09:50
Байден упевнений, що республіканці продовжуватимуть підтримувати Україну.

09:24
Меркель про спроби вплинути на Путіна у 2021 році: "Намагалася, але всі знали, що я скоро піду". Вона проти того, щоб Німеччина першою дала ЗСУ сучасні танки, бо, каже, Берлін та Москва ще можуть налагодити стосунки в майбутньому.

09:24
У Києві на ранок 25 листопада половина житлового фонду Києва залишається на аварійних відключеннях світла. Воду подали повністю, а от відновлення теплопостачання триває.

08:50
НЕК "Укренерго" розробляє механізм імпорту електроенергії з Європи в Україну обсягом 500 мВт, повідомив у телемарафоні "Єдині новини" голова правління НЕК "Укренерго" Володимир Кудрицький.

08:27
Німеччина заявила, що пропозиція Польщі передати ЗСУ комплекси Patriot була несподіваною для Берліна. Йде обговорення.

07:46
Запоріжжя під ракетним ударом. Росіяни повторно обстріляли передмістя.

07:32
Цієї ночі ворог знову обстрілював Нікопольщину: ~80 снарядів РСЗВ і важкої артилерії. Під вогонь потрапили Марганецька громада і місто Нікополь. На щастя, минулося без жертв, інформація щодо руйнувань уточнюється.

07:31
Основний удар ворога – на Бахмут. Б'ють через Дніпро з артилерії, танків та РСЗВ, йдеться у зведенні Генштабу.

07:02
"Росія зазнає поразки". Глава МЗС Великої Британії відвідав Київ – не з порожніми руками.

06:29
"Більшість досвідчених військовослужбовців ЗС РФ вже мертві, в інтересах України зберегти темп узимку", - вважає міністр оборони Великої Британії Воллес.

https://news.liga.net/ua/politics/chronicle/novaya-ugroza-iz-rossii-vse-glavnoe-ob-eskalatsii-voennoy-agressii-rf-protiv-ukrainy-live