Вторгнення РФ в Україну
Вторгнення РФ в Україну 24.02.2022

 

Хроніки подій

 

Вторгнення РФ в Україну. Головні новини – хроніка

24.11.2022

23:53
Данілов: Самостійна позиція може дорого коштувати главам Казахстану, Вірменії та Білорусі.

22:43
Сили оборони України тримають рубежі на всіх ділянках фронту, а на деяких напрямках готується просування ЗСУ, повідомив Зеленський.

22:16
Після ракетної атаки Росія в ООН навіть не намагалася зірвати виступ Зеленського. Зазвичай РФ вимагає голосування за те, щоб дати право на онлайн-включення президента України, але цього разу не стала порушувати це питання, сказав Кулеба.

21:59
У Києві для споживачів вмикатимуть світло на 2-3 години, доки не збільшать обсяг електроенергії, заявив виконавчий директор ДТЕК Дмитро Сахарук в ефірі телемарафону "Єдині новини". 

21:23
Кількість жертв ракетної атаки РФ у Вишгороді зросла до семи, повідомив глава Київської ОВА Кулеба.

21:06
Росіяни вдарили з артилерії та РСЗВ по Херсону: четверо людей загинули. Внаслідок обстрілів спалахнула багатоповерхівка, російські снаряди влучили і по дитячому майданчику, повідомив глава Херсонської ОВА і показав відео з місця трагедії.

21:05
У Запоріжжі пролунали вибухи під час повітряної тривоги.

20:46
Данілов підтвердив, що українські військовослужбовці знищили іранських інструкторів, які прибули до Криму допомагати росіянам із "шахедами".

20:28
Глава міноборони Німеччини Крістін Ламбрехт прокоментувала пропозицію Польщі направити німецькі комплекси ПРО Patriot безпосередньо до України: використання систем оборони НАТО за межами території Альянсу має бути узгоджене з усіма державами-членами.

20:13
На 19:00 виробники забезпечили електроенергією близько 50% споживачів у країні. Вже працює значна частина теплоелектростанцій та гідроелектростанцій, поступово набирають потужність усі атомні станції, за винятком окупованої Запорізької АЕС, повідомили в Укренерго.

20:06
Зеленський провів засідання Ставки верховного головнокомандувача: обговорювалися плани російського агресора на найближчий час, ситуація на Донбасі та наслідки ракетних ударів РФ по об'єктах енергопостачання.

19:42
24 листопада верхня палата парламенту Ірландії та парламент Молдови визнали Голодомор геноцидом українського народу.

19:42
NASA опублікувало відеомонтаж серії супутникових знімків, на яких видно, як змінювалася освітленість території України в листопаді внаслідок ракетних ударів РФ.Блекаут в Україні. Фото – NASA / PA

18:21
На деокупованих територіях Миколаївщини та Херсонщини досліджено 50 місць ймовірних поховань, 200 загиблих уже ідентифіковано, повідомило Мінреінтеграції.

18:18
Європарламент засудив участь режиму Лукашенка у війні. В ухваленій сьогодні резолюції сказано, що Лукашенко поділяє з РФ відповідальність за воєнні злочини проти України.

17:37
Естонія наполягає, щоб Євросоюз встановив нижчий поріг ціни на російську нафту, ніж обговорюють країни Великої сімки, заявив глава МЗС країни Урмас Рейнсалу.

17:30
Одеський виконком проголосував за демонтаж та перенесення пам'ятника Катерині II, далі слово за депутатами.

17:11
Сьогодні увечері і завтра зранку столичне метро скоротить інтервали руху поїздів.

16:55
Українська розвідка не підтверджує інформацію про те, що росіяни масово перевозять боєприпаси з отруйними речовинами. Про це у коментарі Укрінформу повідомив заступник начальника головного оперативного управління Генштабу ЗСУ Олексій Громов.

16:29
Мера Харкова Терехова оштрафовано за звернення до харків'ян російською мовою.

16:07
Сьогодні Україні вдалося повернути із російського полону 50 українських воїнів. Це 20 нацгвардійців, 12 бійців із Військово-морських сил, 10 – зі Збройних Сил, шість – із Держприкордонслужби, двоє – із тероборони.

15:44
Росія вже офіційно заявляє, що атакує українську енергетичну інфраструктуру і вбиває мирних мешканців, щоб Україна виконала її загарбницькі умови. Проте деякі країни світу дотепер розмірковують, чи називати РФ державою-терористом, зауважив радник глави Офісу президента Михайло Подоляк.

15:10
Секретар Ради нацбезпеки і оборони Олексій Данілов порадив білоруському диктатору Олександру Лукашенку, який сьогодні пригрозив Україні повним знищенням, не слухати "потенційних клієнтів мавзолею імені Путіна і похоронної команди недоімперії рф".

14:17
Зеленський на засіданні ПА ОБСЄ - "ми бачимо в Україні, хто реально допомагає, а хто удає це".

13:56
Мер Києва Віталій Кличко заявив, що водопостачання відновлене в усіх районах столиці, "але потрібен ще певний час, щоб система водопостачання запрацювала на повну потужність".

13:40
На території Білорусі, а також у Брянській, Курській та Бєлгородській областях РФ формування російськими окупантами ударних угруповань для відновлення наступальних дій не відмічається. Про це на брифінгу повідомив заступник начальника Головного оперативного управління Генерального штабу Збройних Сил України бригадний генерал Олексій Громов.

13:38
Противник поширює інформацію і готує свої війська до так званого можливого загострення обстановки в період з 23 до 28 листопада на російсько-українському кордоні. Про це на брифінгу повідомив заступник начальника Головного оперативного управління Генерального штабу Збройних Сил України бригадний генерал Олексій Громов.

12:48
Моравецький підтримав передання Patriot Україні. Сказав: Польща боїться нової хвилі біженців.

12:41
Британія на Раді Безпеки ООН: Росія говорить про переговори, але її дії голосніші за слова.

12:37
Спецслужби РФ готують теракти на території Білорусі. Їхніми цілями можуть бути об'єкти критичної інфраструктури, зокрема атомна електростанція Островець. Про це йдеться у терміновому відеозверненні Збройних Сил України до громадян Білорусі.

12:35
Розвідка: Росія може влаштувати наступний масований удар по Україні через тиждень.

11:47
У Центрі стратегічних комунікацій опублікували поради, як приготувати їжу без гарячої води та електрики.

11:46
В Україні наразі запрацювали 3720 "пунктів незламності", де цілодобово і безоплатно мають бути електрика, мобільний зв'язок, інтернет, тепло, вода, місця відпочинку.

11:45
Російські війська більше не дійдуть до передмість Києва, але цілі Путіна ті самі, застеріг Кличко.

11:45
Служба безпеки повідомила про викриття поплічника окупантів — ним виявився власник місцевої станції прогулянкових катерів, який, за даними слідства, добровільно надав співробітникам ФСБ РФ плавзасоби для переправлення на лівий берег Дніпра.

11:37
Кулеба: Дії Росії роблять переговори абсурдними. Для них це просто димова завіса.

11:33
Нєбєнзя в ООН звинуватив у жертвах та руйнуваннях ППО України. Кислиця: Його місце в пеклі вічне.

10:36
Сьогодні – 9 місяців Великої війни. Вчора російські окупанти втратили понад 300 військових.

10:28
Кличко про "найгірший сценарій" у Києві - "було б добре, щоб люди мали домовленості у передмісті", в сенсі пересидіти там найважчі дні.

09:55
Спікер Повітряних Сил про ідею Польщі про Patriot для України: це посилило б загальну систему ППО та допомогло б нівелювати загрози на підступах до Європи.

09:41
"Київводоканал" частково стабілізував електропостачання на одному з ключових об’єктів: воду починають подавати споживачам на правому березі Києва, повідомляє КМДА.
На пониженому тиску поки що залишаються Святошинський, Солом’янський, частково Оболонський, Шевченківський та Подільський райони, житлові масиви "Пуща-Водиця", "Виноградар", "Нивки".

09:39
"Світ не може дозволити собі ще одну ядерну катастрофу", - заявила заступниця генерального секретаря ООН з політичних питань Розмарі Дікарло.

09:35
Українська енергосистема внаслідок російських обстрілів 23 листопада пережила блекаут, але її цілісність уже відновили. Зниження дефіциту потужності очікується ближче до вечора, коли запрацюють атомні станції.

09:06
Росія, ймовірно, перекинула підрозділи ПДВ на Донбас – розвідка Британії.

07:47
На лівому березі Києва дали воду, без світла залишаються 70% столиці – Кличко.

07:30
Окупанти роблять бетонні конструкції у Криму та везуть у бік Армянська: зведення Генштабу.

06:55
У США побоюються, що РФ може застосувати хімічну зброю через поразки – Pollitico.

01:00
Володимир Зеленський: Хоч би як російські окупанти посилювали терор проти українців, у них нічого не вийде.

00:28
Росія практикує енергетичний тероризм проти цивільного населення, це повний аналог застосування зброї масового ураження, сказав Володимир Зеленський на Радбезі ООН.

https://news.liga.net/ua/politics/chronicle/novaya-ugroza-iz-rossii-vse-glavnoe-ob-eskalatsii-voennoy-agressii-rf-protiv-ukrainy-live