Вторгнення РФ в Україну
Вторгнення РФ в Україну 24.02.2022

 

Хроніки подій

 

Вторгнення РФ в Україну. Головні новини – хроніка

20.11.2022

23:55
Росіяни обстріляли селище Шевченкове Куп’янського району. Ракета влучила у житловий будинок. Під завалами можуть бути люди, повідомив заступник глави ОП Кирило Тимошенко.

23:11
Росіяни вдарили по Херсону. Місту потрібна товста клейонка та фанера на зиму.

22:33
Результатом сьогоднішніх російських обстрілів Запорізької АЕС стали пошкодження інфраструктури станції, які не дозволять запустити два енергоблоки, заявив омбудсмен Дмитро Лубінець.

21:47
На Луганщині ЗСУ з важкими боями, але просуваються вперед, сказав у відеозверненні президент Володимир Зеленський.

21:21
Російський військовий Микита Чібрін, який перебував у Бучі в період її тимчасової окупації армією РФ, розповів, що був свідком багатьох воєнних злочинів.

21:20
Польща має записи камер прикордонної служби з вибухом ракети в Пшеводові, але вони не показують з упевненістю, звідки ракета була випущена, повідомив прем'єр-міністр Матеуш Моравецький.

19:54
Реалізація мирного плану України не просто зупинить агресію Росії, але відновить стабільність та передбачуваність у всьому світі, наголосив Володимир Зеленський у зверненні до форуму організації співробітництва франкомовних країн.

19:53
У Каховському районі російські окупанти продовжують мародерство та грабежі, забирають у місцевих жителів автомобілі, мотоцикли і навіть велосипеди, повідомляє у вечірньому зведенні Генштаб ЗСУ.

17:12
Sunday Times розповила про дві схеми обходу санкцій під час доставлення російських нафтопродуктів до Великої Британії.

16:30
Спроби Росії звинуватити ЗСУ у розстрілі військовослужбовців РФ, які добровільно здалися в полон, безпідставні, фрагменти відео, на які Росія посилається, показують, що черговий воєнний злочин у цьому випадку вчинили росіяни. Про це заявив омбудсмен Дмитро Лубінець.

15:47
За даними ВМС, станом на 20 листопада кількість кораблів РФ у Чорному морі та потужність їхнього залпу менша, ніж сили російського флотського угруповання у Середземномор'ї.

14:57
На російському ТБ закликали створити українцям нестерпні умови життя. Кулеба назвав це розпалюванням геноциду і заявив, що пропагандистські медіа потрібно заборонити.

15:47
За даними ВМС, станом на 20 листопада кількість кораблів РФ у Чорному морі та потужність їхнього залпу менша, ніж сили російського флотського угруповання у Середземномор'ї.

14:57
На російському ТБ закликали створити українцям нестерпні умови життя. Кулеба назвав це розпалюванням геноциду і заявив, що пропагандистські медіа потрібно заборонити.

14:40
Росіяни обстріляли Запорізьку АЕС. Зафіксовано 12 влучань, заявив Енергоатом.

14:16
Мельник позитивно оцінив вчорашній виступ Шольца, в якому той закликав Путіна вивести війська з України, але радить бути більш жорстким і поставити Путіну ультиматум.

13:48
Військова розвідка України вважає, що Росія може спробувати втягнути Білорусь у війну за допомогою підлаштованих терактів. Однією з головних цілей може стати білоруська АЕС.

13:25
Франція заявила про постачання Україні двох батарей зенітних систем Crotale.

12:47
У Польщі завершили обстеження місця вибуху ракети в селі Пшеводув біля кордону з Україною.

12:15
На Банковій назвали потреби України в озброєнні: 150-200 танків, 100 гармат, 50-70 РСЗВ, 300 одиниць бронетехніки, 10-15 протиракетних систем.

11:57
Подоляк назвав "дивними" заклики до переговорів з Росією. Це означало б капітуляцію перед "країною, яка програє", вважає він.

11:28
Міністр оборони Нової Зеландії непублічно відвідав Київ для переговорів з Резніковим.

10:25
Втрати росіян в Україні наближаються до 85 000. За добу – 330 вбитих, повідомив Генштаб ЗСУ.

10:17
Генеральний штаб підтвердив, що Росія перекидатиме війська, виведені з правобережжя Херсонської області, на Донбас.

09:39
Британська розвідка вважає, що відступ росіян з Херсону був набагато успішнішим, ніж попередні. Втрат у техніці зазнали набагато менше, ніж раніше

https://news.liga.net/ua/politics/chronicle/novaya-ugroza-iz-rossii-vse-glavnoe-ob-eskalatsii-voennoy-agressii-rf-protiv-ukrainy-live