Вторгнення РФ в Україну
Вторгнення РФ в Україну 24.02.2022

 

Хроніки подій

 

Вторгнення РФ в Україну. Головні новини – хроніка

19.11.2022

23:59
Ллойд Остін назвав падіння ракети в Польщі нагадуванням про безрозсудність Путіна.

23:40
Україна має перемогти, це наша місія, і крапка – голова Генштабу Війська Польського.

23:12
"Умисна жорстокість Росії - це зазіхання на наші спільні цінності й правила ведення війни", - сказав глава Пентагону.

22:41
У Білорусі російським мобілізованим, які проходили там навчання, видали стару форму та вживане спорядження.

22:18
Київ з союзниками розробляє декларацію про український повітряний щит – Офіс президента.

20:55
Згідно з новими даними західної розвідки, Росія уклала таємну угоду з Іраном про початок виробництва безпілотників на території Росії, повідомляє Washington Post з посиланням на трьох анонімних чиновників, знайомих із цим питанням.

20:01
Радник глави Офісу президента Михайло Подоляк погодився з прогнозом заступника міністра оборони Володимира Гаврилова про те, що війна може закінчитися до настання весни, бо, за його оцінкою, Росія матиме "абсолютне ресурсне виснаження" і "дуже потужний внутрішньоелітний конфлікт".

18:37
Президент Володимир Зеленський разом із прем’єр-міністром Великої Британії Ріші Сунаком відвідали виставку знищеної військової техніки російських окупантів на Михайлівській площі в Києві.

17:43
У селищі міського типу Білозерка на Херсонщині російські терористи обстріляли гуманітарний пункт під час роздачі хліба. Внаслідок підступного обстрілу поранено п'ятеро осіб.

17:43
Заступник глави Пентагону Колін Каль попередив, що Росія намагається виснажити запаси української протиповітряної оборони, збільшуючи кількість ракетних ударів.

17:23
Генеральний директор ДТЕК Максим Тимченко заявив, що українцям варто подумати про виїзд з країни, щоб зменшити навантаження на енергомережі.

16:27
Велика Британія надасть Україні 120 зенітних гармат, радіолокаційні станції та спеціальне зимове обладнання для військових.

15:36
Прем'єр Британії Ріші Сунак приїхав до Києва і провів зустріч із президентом Володимиром Зеленським.

14:36
У перехопленні ГУР російський окупант розповідає, що в його кулеметному взводі з 16 осіб залишилося п'ятеро, що командири грабують рядових, а потім відправляють їх на смерть.

14:01
Українські сили можуть увійти до тимчасово окупованого Криму до кінця грудня цього року, а до весни війна з Росією завершиться. Такий прогноз озвучив заступник міністра оборони Володимир Гаврилов в інтерв'ю Sky News.

12:37
Перший з початку повномасштабної війни потяг прибув з Києва до Херсона. Він вирушив 18 листопада зі столиці о 22:14.

11:23
Просте закінчення війни не гарантує миру, Росія шукає короткострокове затишшя – Зеленський.

09:59
Внаслідок нічного удару російських окупантів по Запоріжжю без центрального опалення залишилися 123 багатоповерхових будинки.

09:17
Росія майже на половину збільшила військові витрати на 2023 рік - британська розвідка.

07:38
Підтверджено результати удару по району зосередження противника у селі Михайлівка Скадовського району – втрати особового складу у російських окупантів становили до 40 осіб вбитими та 70 пораненими, повідомляє Генштаб ЗСУ.

07:16
Противник веде наступальні дії на Бахмутському, Авдіївському та Новопавлівському напрямках, повідомляє Генштаб ЗСУ.
Минулої доби підрозділи Сил оборони відбили атаки російських окупантів у районах Білогорівки, Зеленопілля, Кліщіївки, Первомайського, Водяного та Новомихайлівки Донецької області.

06:53
У Росії готують другу хвилю мобілізації, це ще більше перевантажить їхню систему – ISW.

https://news.liga.net/ua/politics/chronicle/novaya-ugroza-iz-rossii-vse-glavnoe-ob-eskalatsii-voennoy-agressii-rf-protiv-ukrainy-live