Вторгнення РФ в Україну
Вторгнення РФ в Україну 24.02.2022

 

Хроніки подій

 

Вторгнення РФ в Україну. Головні новини – хроніка

10.11.2022

22:45
Росії буде потрібен щонайменше тиждень, щоб вивести свої війська з Херсона - зробити це за день чи два "не так просто", сказав міністр оборони Резніков.

22:40
Українські захисники на півдні звільнили від російських окупантів вже 41 населений пункт. У звільнені райони одразу за воїнами заходять сили Національної поліції. Про це у своєму відеозверненні сказав президент Володимир Зеленський.

22:09
США оголосили новий пакет військової допомоги Україні на $400 млн: туди увійшли чотири ЗРК Avenger та ракети Stinger до них, ракети для ЗРК HAWK, боєприпаси для HIMARS, снаряди для мінометів та артилерії та інше.

22:08
Зеленський заявив, що не зачиняв двері для переговорів з РФ, але тільки з тією, яка буде по-справжньому готова до миру і визнає, що вона окупант.

20:19
ГУР: Понад половина військових РФ досі на правому березі. Потім їх можуть кинути на Донбас.

19:54
Головне управління розвідки Міноборони опублікувало перехоплення телефонної розмови російського окупанта, де він ділиться зі своєю співрозмовницею планом повернення додому.
"Да пох...й. Сам в себя стрельну, да и все. Денег получу ляма три, еще и домой уеду с отсрочкой", - каже окупант.

19:41
Міністри оборони Британії, Латвії та Нідерландів заявили, що Україна не повинна відчувати себе зобов'язаною вступати у мирні переговори з РФ за нинішніх умов.

19:11
Іспанія надішле Україні ще дві системи протиповітряної оборони Hawk додатково до чотирьох, які вона відправила раніше.

19:04
Міноборони про Херсон: Росія має кілька сценаріїв дій, все залежить від фронту.

18:46
У Запорізькій області росіяни намагаються не допустити просування українських сил оборони та обладнують свої позиції, залучаючи до цього місцевих жителів, повідомляє Генштаб.

18:31
На Донбасі росіяни намагаються знайти підкріплення для свого угруповання на Херсонщині та затримують військових, які втекли з Харківського напрямку, повідомляє Генштаб.

17:59
За словами Кличка, Київ займає одне із перших місць за кількістю ветеранів. 100 000 киян зараз воюють, загинули 639 захисників та п'ять захисниць.

17:51
Голова Об'єднаного комітету начальників штабів США генерал Марк Міллі заявив, що Сполучені Штати бачать початок відходу російських військ із Херсона.

17:16
Нардеп та військовослужбовець Роман Костенко, який бере участь в обороні півдня, заявив про звільнення всієї Миколаївської області від армії РФ, йде зачистка в Снігурівці. Офіційного підтвердження від Генштабу поки що не було. Глава Офісу президента Андрій Єрмак написав, що "скоро будуть гарні новини".
Глава Миколаївської ОВА Віталій Кім закликав жителів Снігурівки та інших населених пунктів поки що почекати з поверненням.

17:10
Протягом останніх тижнів США спостерігали, як російські військові кораблі готуються до можливого випробування нової ядерної торпеди, повідомляє CNN із посиланням на високопоставленого американського чиновника.

17:01
Днями артилерія морпіхів 36-ї бригади в Херсонській області знищила російську БМП разом із особовим складом ворожого взводного опорного пункту.

17:00
Міністр оборони Великої Британії Бен Воллес заявив, що повірить у відступ російських окупантів із Херсона, "коли ми це побачимо".

16:45
Sky News повідомив, що Іран одержав від РФ зразки зброї Заходу. МЗС: Загроза всьому світу.

16:44
У районі Бахмута ЗСУ почали використовувати гармати М-46 виробництва 1950-х років.

16:36
За останні дні росіяни втрачають на східному фронті від кількох рот до механізованого батальйону, повідомив спікер Східного угрупування військ ЗСУ.

16:07
Генерал британської армії Річард Ширрефф, колишній заступник верховного головнокомандувача об'єднаних збройних сил НАТО, заявив Sky News, що втрата Херсона буде "великим приниженням" для російського диктатора Володимира Путіна.

15:44
Зеленський та Сунак обговорили Херсон. Погодилися, що треба бути обережнішими із заявами РФ.

15:14
СБУ повідомляє, що внаслідок спецоперації в кількох областях України затримано шістьох організаторів нелегальних "трафиків" потенційних призовників за кордон.

15:04
Зеленський про вибори до Конгресу США: Ми хотіли б, щоб обсяг підтримки залишився незмінним.

14:57
Херсонська область. На правому березі залишаються сили РФ, але є переміщення військ - ОК "Південь".

14:35
Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг заявив, що Росія зазнає сильного тиску в Україні після того, як міністр оборони Росії Сергій Шойгу наказав "вивести" свої війська з Херсона.

14:26
Російські окупанти під час "відходу" з Херсона мінують "все, що можуть". Також вони збираються обстрілювати місто з артилерії з лівого берега Дніпра, повідомив радник глави Офісу президента Михайло Подоляк.

14:09
У республіканців закликали Байдена дати Україні "правильну зброю" — зокрема, ракети ATACMS.

13:51
Росія має більше заморожених активів у Британії, ніж Лівія, Іран і Сирія, разом узяті.

13:42
У Вологді просять повернути додому мобілізованих окупантів: "Ребята оказались зажаты в огненной ловушке, их убивают как противник, так и наша русская армия. Просим разобраться!"

13:42
У мобільних операторів не вистачає  ресурсів, щоб забезпечувати всі базові станції резервним живленням під час відключення електроенергії. Тому бізнес може поділитися своїми генераторами для нормалізації роботи мобільної мережі. З такою пропозицією виступив міністр цифрової трансформації Михайло Федоров.

13:38
Бахмут. Російські найманці втратили 138 осіб лише за одну добу — Генштаб.

13:38
Залужний про Херсон: З 1 жовтня ЗСУ просунулися на 36 км, звільнили 41 населений пункт.

13:37
Міноборони про "виставу" Шойгу та Суровікіна по Херсону: Театр, росіянам вірити не можна.

13:37
Генштаб про тактику при атаці з Білорусі — активна оборона, втрати РФ будуть "величезними".

12:56
Зеленський: За моєю оцінкою, втрати Росії – в 10 разів більші, ніж України.

12:33
Генштаб ЗСУ: Ми вивчаємо "лінію Вагнера". Підійдемо і подолаємо.

12:09
Генштаб про Херсон - "не спростовуємо та не підтверджуємо відведення російських окупаційних військ".

11:57
ЗСУ зняли відео у Снігурівці – ключовому місті на Херсон: воно було в окупації з березня. Генштаб нічого не підтверджує.

11:53
У Луганській області за минулу добу підрозділи військ Сил оборони просунулися на деяких напрямках на відстань до двох кілометрів, повідомив заступник начальника Головного оперативного управління Генштабу ЗСУ Олексій Громов.

10:37
Ердоган відреагував на "відведення" російських військ із Херсона – побачив у цьому позитивне рішення Кремля.

10:31
Відключення світла поглиблять падіння ВВП України. В уряді заявили про мінус 39% за підсумками жовтня.

10:27
США не дадуть Україні ударні дрони Grey Eagle, щоб уникнути ескалації з Росією – WSJ

09:28
Міллі оцінив сили армії Росії на Правобережжі та їхнє "відведення" за Дніпро - "це займе не день-два".

08:55
У Пентагоні вважають, що втрати ЗСУ та ворога, "ймовірно", можна порівняти – "понад 100 000 осіб" з кожного боку. Генерал Марк Міллі, який це сказав, також сказав, що "коли є можливість вести переговори - ловіть момент".

08:53
Британія посилить підтримку українських військових узимку і незабаром поставить 1000 ракет для ППО.

08:00
Байден: Є багато речей, які Україна хоче, але ми не зробили.

07:32
Байден: Україна та Росія зализуватимуть рани й вирішуватимуть – чи готові до компромісів.

07:20
Генштаб ЗСУ повідомив про припинення "евакуації" із Херсона. Про виведення військ РФ не уточнює.

06:51
Байден про Херсон: У РФ є проблеми. У обох сторін буде час для коригування позицій.

https://news.liga.net/ua/politics/chronicle/novaya-ugroza-iz-rossii-vse-glavnoe-ob-eskalatsii-voennoy-agressii-rf-protiv-ukrainy-live