Вторгнення РФ в Україну
Вторгнення РФ в Україну 24.02.2022

 

Хроніки подій

 

Вторгнення РФ в Україну. Головні новини – хроніка

08.10.2022

23:19
Оновлення по Запоріжжю: ракета влучила в об'єкт інфраструктури, на місці почалася пожежа.

23:11
Німеччина пообіцяла Україні 100 танків за круговою схемою. Не Leopard 2.

22:09
Росіяни знову вдарили по Запоріжжю, є ризик повторних атак, повідомив голова ОВА.

21:49
Зеленський у вечірньому відеозверненні прямо не коментував вибух на Кримському мосту, але наголосив, що на тимчасово окупованому українському півострові сьогодні було "тепло". Також він нагадав росіянам про можливість здатися в український полон.

21:18
З'явилися супутникові знімки Кримського мосту – до та після вибуху

20:57
Окупанти стверджують, що рух поїздів Кримським мостом вже нібито відновлено, але закликають росіян скоротити поїздки.

20:12
Після вибуху Путін доручив ФСБ "посилено" захищати Кримський міст.

19:29
Остаточного рішення про візит Зеленського на саміт G20 ще немає, але якщо президент туди поїде, то з диктатором РФ не спілкуватиметься, бо немає сенсу вести переговори з людиною без репутації, сказав Подоляк.

18:37
Генштаб повідомляє, що лікарні у тимчасово окупованих населених пунктах на Херсонщині вже не справляються з потоком поранених військових РФ.

18:18
128 бригада показала відео з черговим знищеним російським гелікоптером Ка-52 вартістю близько $16 млн.

18:01
ЗСУ звільнили село Шевченківку на Херсонщині.

17:32
Українська розвідка повідомляє про початок арештів російських військових у Москві, до міста зайшли "елітні" підрозділи Росгвардії.

17:03
ЗСУ застерегли, що РФ може посилити атаки, щоб відвернути увагу від Кримського мосту. Особливо це стосується південних регіонів.

16:16
У Кремлі призначили командувача війни, ним став генерал Сергій Суровікін. Раніше він командував військами РФ на півдні України, а до війни проти України був командувачем у Сирії.

15:40
Глава МЗС Литви упевнений, що майбутнє України – у НАТО, а майбутнє НАТО – з Україною. Він також закликав союзників відкрити всі свої запаси зброї для ЗСУ.

13:49
Естонія вітає вибух Кримського мосту – глава МЗС

12:05
У Миколаївській області воїни мобільної вогневої групи Херсонської зенітної ракетної бригади з великокаліберного кулемета "Утьос" збили дрон-камікадзе Shahed-136.

11:46
У суботу вранці, 8 жовтня, спостерігається морський затор на Чорному та Азовському морях після пожежі на Кримському мосту. Про це свідчать дані системи моніторингу руху кораблів та суден Marine Traffic.

08:18
Палає Кримський міст.

07:52
Росіяни знову обстріляли ЗАЕС, станція повністю знеструмлена.

07:39
Сили оборони продовжують тримати під вогневим контролем об'єкти логістики противника та артерії їхнього постачання, йдеться у зведенні Генштабу ЗСУ вранці 8 жовтня.
Минулої доби знищено ще одну понтонну переправу окупантів, підтверджено інформацію про знищення складів з боєприпасами ворога 5 жовтня поблизу населеного пункту Кінські Роздори.
У районах Пологів та Токмака Запорізької області ворог втратив близько 85 осіб пораненими.
Авіація Сил оборони завдала 30 ударів. Підтверджено ураження 24 місць зосередження озброєння та військової техніки, а також шести зенітних ракетних комплексів окупантів.
Підрозділи ППО ЗСУ збили два ворожі вертольоти.
Ракетні війська та артилерія за минулу добу уразили два пункти управління, один район зосередження живої сили, озброєння та військової техніки, два райони вогневих позицій артилерії, станцію радіолокації та комплекс радіоелектронної боротьби противника.

07:09
Після опівночі окупанти завдали удару по Харкову, повідомив голова Харківської ОВА Олег Синєгубов.
Було чотири ракетні удари по Салтівському та один – по Основ'янському району Харкова.
Ракети типу С-300 запущені із російського Бєлгорода.
Пошкоджено спорткомплекс, нежитлові приміщення, є влучення у відкриті території.
За попередньою інформацією, з осколковими пораненнями госпіталізовано чоловіка.

06:52
Росія атакувала трьома дронами-камікадзе Shahed-136 Одеську та Миколаївську області, ППО збила їх усі.

06:21
Окупанти зводять новий рубіж оборони у вигляді траншей та радіолокаційного захисту в районі Берислав – Нова Каховка, передає ОК "Південь".
Двічі протягом 7 жовтня противник намагався наступати мотострілецьким взводом за підтримки танка в районі Давидова Броду та Малої Олександрівки. Внаслідок стрілецького бою та вогню артилерії ворог зазнав втрат і відступив.
Авіація Повітряних сил ЗСУ завдала 15 авіаційних ударів, ракетно-артилерійські підрозділи виконали понад 360 вогневих завдань по засобах ППО противника, трьох районах зосередження ворожих сил і техніки, а також опорному пункту в Бериславському районі.

01:40
Росіяни обстріляли центр Харкова: розпочалися пожежі.

00:11
Зеленський про контрнаступ ЗСУ: Хотіли би бігти, але поки що це швидка ходьба.

https://news.liga.net/ua/politics/chronicle/novaya-ugroza-iz-rossii-vse-glavnoe-ob-eskalatsii-voennoy-agressii-rf-protiv-ukrainy-live