Вторгнення РФ в Україну
Вторгнення РФ в Україну 24.02.2022

 

Хроніки подій

 

Вторгнення РФ в Україну. Головні новини – хроніка

05.10.2022

23:46
"Українцям потрібна зброя, якою вони можуть воювати, щоб повернути свою територію, і це означає, наприклад, танки Leopard II, які мають кілька держав-членів", – заявила глава Європейського парламенту Роберта Метсола.

22:58
Повітряне командування "Центр" показало відео удару по гелікоптерах армії РФ 4 жовтня - росіяни вчора залишилися без Мі-8 та Мі-24.

22:09
Німеччина вирішила передати ЗСУ п'ять броньованих ремонтно-евакуаційних машин замість трьох, зміни опубліковано на сайті німецького уряду.

21:22
Міністр оборони показав карту осіннього наступу ЗСУ, на ній відображено динаміку просування українських сил на півдні та на Харківщині.

21:18
МЗС заявило, що розглядає як нікчемний указ Путіна, згідно з яким уряд РФ зобов'язаний забезпечити "прийняття у федеральну власність" Запорізької АЕС.

20:50
На Харківщині в ямі знайшли тіла двох цивільних чоловіків, закатованих та убитих спецназом РФ.

20:43
У мережі опубліковано відеоролик здачі в полон російського екіпажу БМП разом із машиною. Відео репостнув глава Миколаївської ОВА Віталій Кім.
Раніше Кім написав: "+1 покупка;)".
У коментарі до відео ТГ-каналу "Николаевский Ванек" йдеться: "Ми купили БМП-1. Подробиці завтра".

20:28
"Просто розстріляли і все". Свідки про розстріл цивільної автоколони під Куп'янськом.

20:13
У Міноборони Чехії повідомили, що поставлять в Україну важку техніку, короткоствольну та довгоствольну вогнепальну зброю і боєприпаси.

19:59
Столтенберг та Зеленський вперше поговорили після подання заявки України до НАТО. Узгодили кроки щодо євроатлантичної інтеграції, генхвал хвалить ЗСУ.

19:56
Арахамія сказав, що у Штатах тривають дебати щодо передачі Україні ракет ATACMS для HIMARS, проте є ймовірність, що ЗСУ скоро можуть отримати "альтернативу" - ракети, що б'ють трохи менше, ніж на 300 км.

19:38
Михайло Подоляк з іронією прокоментував пропозицію Росії розпочати постачання газу до Європи через "вцілілу" нитку газопроводу Північний потік – 2.

19:00
У Ставропольському краї РФ 650 зеків погодилися їхати воювати, а на півдні та в Луганській області росіяни зазнають втрат сотнями поранених, повідомляє Генштаб.

18:24
Після постів Ілона Маска прем'єрка Естонії пояснила, чим небезпечний "мир" з Росією - нагадала про вбивства та репресії під час радянської окупації Естонії.

17:56
Прем'єрка Естонії сподівається, що "ми спостерігаємо початок кінця війни" на тлі невдач армії РФ на полі бою та невдоволення росіян оголошеною мобілізацією.

17:25
Росія перемістила військових і техніку з бази під Бєлгородом – "Схеми".

17:16
Глава Миколаївської ОВА Віталій Кім опублікував у себе в Telegram фото з уламками іранських дронів-камікадзе, які збила не протиповітряна оборона, а "мобільні мисливці за мопедами".

16:54
Покарання за проведення псевдореферендумів не загрожує лише тим, кого примушували, – Мін'юст.

16:40
Жозеп Боррель у Європарламенті: "Наша підтримка України має бути непохитною, бо безпека України нерозривно пов'язана з нашою, і перебіг цієї війни визначає і наше майбутнє".

15:42
Подоляк після підписання Путіним нових папірців про незаконну анексію: "Будь-який контрнаступ і деокупація територій підпадає під концепцію оборонної війни. Це абсолютна аксіома як для керівництва України, так і для наших союзників".

15:27
"Росія сьогодні – це фашистська диктатура, що прямо зараз чинить злочини проти людства. І всі, хто зараз живе в Росії, є частиною цієї військової машини, хочуть вони того чи ні", - заявив колишній чемпіон світу з шахів Гаррі Каспаров.

15:16
Американські офіційні особи та законодавці попередили, що Україна зіткнеться з критичною битвою за повернення території на півдні країни до настання зими, якщо вона хоче позбавити Росію шансу зміцнити свій контроль над регіоном.

15:15
Більшість громадян Євросоюзу підтримують вступ України до ЄС і постачання їй зброї. Такими є результати соцопитування, проведеного німецьким Фондом Bertelsmann у червні.

14:51
Якщо Путін застосує ядерну зброю проти України, має бути військова відповідь країн світу, заявив чеський президент Земан.

14:37
Президент Енергоатому взяв на себе виконання обов'язків директора окупованої ЗАЕС. Рішення щодо її роботи відтепер ухвалюватимуться в Києві.

14:04
"Україна може перемогти, Україна має перемогти, і Україна переможе", заявила британська прем'єрка Трасс.

13:36
У Росії створили компанію для управління ЗАЕС. Енергоатом назвав це "агонією уявного божевільного світу країни-агресора".

13:10
Топменеджер російської компанії з корпорації ОАК став головним (поки що) підозрюваним у справі про незаконне вивезення українського зерна із Севастополя.

12:53
Гуляйполе. Внаслідок удару Росії загинули заступник міського голови та директор КП — голова ОВА.

12:50
На деокупованій частині Харківщини працівники СБУ затримали депутатку від забороненої нині політичної партії ОПЗЖ, яка, за версією слідства, співпрацювала з окупантами.

12:45
Євросоюз погодив санкції проти Росії за спробу анексії територій України.

12:45
Україна крок за кроком рухається до перемоги, заявив Зеленський після Ставки із Залужним, Сирським, Будановим, Резніковим та іншими топособами.

12:18
В Україні збиті та впали в атаці десятки іранських дронів. Іран наполягає – "ми не причетні до цього".

12:05
Своїми загрозами ядерною зброєю російський диктатор Володимир Путін сподівається налякати громадськість. І такі люди, як бізнесмен Ілон Маск, своїми заявами допомагають йому в цьому. Про це в інтерв'ю Rzeczpospolita сказав заступник міністра закордонних справ Польщі Марчін Пшидач.

11:42
Україна може виграти у Росії на полі бою, але важливі також політичні перемоги — необхідно тиснути на РФ, боротися проти її впливу у міжнародних організаціях. Про це на пленарному засіданні Європейського парламенту у Страсбурзі заявив Верховний представник Євросоюзу із закордонних справ та політики безпеки Жозеп Боррель.

11:23
Подоляк звернувся до політиків Заходу: Послухайте Путіна, він мріє про Європу "під чоботом" Росії.

11:19
Американський комік висміяв Путіна за "Росія тут назавжди", нагадав йому про Лиман.

11:06
Ердоган заявив, що Туреччина "протягла руку допомоги" Україні. Дорiкнув США та країнам Заходу.

10:34
У Харківській області затримали колишнього українського правоохоронця, який після окупації міста Ізюм "працевлаштувався" у "народній міліції" окупантів.

10:24
Подоляк про новини щодо ядерної зброї РФ: Це ІПСО для схиляння України до переговорів.

10:01
Діяльність Міжнародного кримінального суду має бути доповнена спеціальним трибуналом щодо злочину російської агресії проти України – "щоб він зміг покарати тих, кого, на жаль, не може дістати Міжнародний кримінальний суд і всі інші наявні судові інституції світу". Про це заявив президент Володимир Зеленський.

10:01
Путін підписав порцію папірців про "включення до складу РФ" захопленої території України.

10:00
Примусово мобілізованих чоловіків з тимчасово окупованого Луганська без підготовки направляють до підрозділів окупантів, які зазнали найбільших втрат. У Кремінній відключили зв'язок та виписали з лікарні усіх цивільних пацієнтів.

09:59
Казахстан обурився заявами Захарової про посла України. Вимагають "поважати державу".

09:38
Країни ЄС погодили на рівні послів параметри восьмого пакета санкцій проти Росії, головним елементом якого стане офіційне обмеження цін на російську нафту.

09:33
Запоріжжя зазнало ракетної атаки Росії, працює ППО.

09:22
ЗСУ знищили 61 000 російських окупантів і збили чотири вертольоти — втрати Росії.

09:20
ЗСУ рухаються на Сватове, Кремль занепокоїть наступ на Луганську область — Британія.

09:00
Росіяни знищили у Дніпрі літак бізнесмена Вадима Єрмолаєва. Він вимагає в суді чверть мільярда компенсації (але поки що не дуже виходить).

08:48
Росія обстріляла Дніпропетровську область із "Градів", знищено два будинки.

08:26
Енергоатом розглядає можливість перезапуску двох енергоблоків окупованої росіянами ЗАЕС.

08:15
Держдеп про "ядерні" новини з Росії: Ми не бачимо змін, але риторика Путіна безвідповідальна.

08:12
Росія атакувала Україну іранськими дронами-камікадзе Shahed-136 — ППО збила шість штук.

07:18
Мобілізація у РФ. Окупанти не можуть розмістити, одягнути й нагодувати резервістів – Генштаб.

06:58
Білий дім про "мирний план" Маска: Ми допомагатимемо Україні в боротьбі — це її рішення.

06:39
Наступ ЗСУ у Херсонській області. У ОК "Південь" розповіли про втрати росіян та обстановку.

06:18
Біла Церква. Росія завдала серії ударів іранськими дронами Shahed-136 - ОВА.

02:56
Вибухи у Білій Церкві. У небі чули характерні для іранських дронів "звуки мопеда".

https://news.liga.net/ua/politics/chronicle/novaya-ugroza-iz-rossii-vse-glavnoe-ob-eskalatsii-voennoy-agressii-rf-protiv-ukrainy-live