Вторгнення РФ в Україну
Вторгнення РФ в Україну 24.02.2022

 

Хроніки подій

 

Вторгнення РФ в Україну. Головні новини – хроніка

30.10.2022

23:33
ООН заявила, що погодила з Туреччиною та Україною план проходження наступних 14 вантажних суден у рамках угоди про чорноморський "зерновий коридор" без участі Росії.

23:03
Президент Володимир Зеленський у вечірньому відеозверненні назвав керівництво Росії "хворими людьми" через чергову пропагандистську заяву про нібито використання судна із зерном для атаки на військові кораблі РФ у Севастопольській бухті.

20:13
На 30 жовтня Україна не отримала дозволу від Спільного Координаційного Центру на проходження через "зерновий коридор" та проходження інспекцій 218 суден, які фактично заблоковані на маршрутах, заявило Міністерство інфраструктури.

19:23
Окупаційна влада намагається створити на тимчасово зайнятій території Херсонської області умови, непридатні для проживання місцевого цивільного населення, йдеться у вечірньому зведенні Генштабу ЗСУ.

18:49
Судна з вантажами сільгосппродукції поки що не залишатимуть порти України у зв'язку із призупиненням участі Росії у "зерновій угоді", повідомило Міністерство оборони Туреччини.

18:25
Росія відверто завантажує Раду Безпеки ООН безглуздими пропагандистськими заявами, жодна з яких не виявляється правдою, заявив представник Албанії.

18:08
Президент Володимир Зеленський провів чергове засідання Ставки Верховного Головнокомандувача, обговорили оперативну ситуацію на фронті та можливі сценарії майбутніх дій агресора.

16:32
Перехоплення ГУР: Командир частини окупантів у Херсонській області радить товаришу по службі ніколи не довіряти рядовим дороге обладнання, зокрема тепловізор, оскільки вони його відразу вкрадуть.

16:11
Глава МЗС Німеччини Анналена Бербок заявила, що "можливість сімей у Лівані, Нігері чи Бангладеш сплатити за свій наступний обід не має залежати від військових планів Кремля".

15:54
Для росіян типово пропонувати "переговори" після того, як вони вчинять черговий злочин, заявив глава МЗС Дмитро Кулеба.

15:03
Виробник Bayraktar тестує спосіб боротьби з дронами-камікадзе. На безпілотники хочуть встановити ракети класу "повітря - повітря".

13:51
Лавров заявив про готовність Путіна до переговорів щодо України, але в МЗС кажуть, що це "димова завіса, аби виграти час на тлі поразок російської армії".

13:47
Посол України порадив Німеччині не приймати російських дезертирів, тому що "вони становлять загрозу".

13:13
Міністр інфраструктури Кубраков офіційно підтвердив, що зерновий коридор перестав працювати. Морський експорт зерна з України знову став неможливим.

12:20
La Repubblica пише, що італійський уряд Маріо Драгі, не анонсуючи своєї допомоги, насправді передав Україні значну кількість важкого озброєння, зокрема гаубиці M109L, PzH 2000 і реактивні системи MLRS.

11:35
Британська розвідка заявила про зміну в підході до формування Росією ПВК Вагнера. Тепер там на першому плані кількість найманців, а не їхня якість.

11:15
Financial Times опублікувала велике розслідування, в якому на прикладі одного судна показала, як Росія вивозить з окупованих територій українське зерно.

09:42
Євросоюз слідом за США закликав Росію повернутися до зернової угоди.

09:37
Генштаб повідомив про знищення 950 окупантів за минулу добу. Там кажуть, що "доба була гарна".

08:48
У ЗСУ визначили групу льотчиків для навчання на західних винищувачах.

08:10
Аналітики ISW помітили, що Генштаб цілу добу не повідомляв про атаки в районі Бахмута після того, як там прицільним ударом було знищено 300 окупантів.

07:50
Нікополь вночі накрили вогнем з артилерії. Загиблих і поранених немає, але у місті пошкоджено десяток будинків. На підприємстві з вивезення побутових відходів сталася пожежа.

07:47
New York Times з посиланням на українських командирів пише, що на півдні України ЗСУ отримали перевагу в артилерії над росіянами.

07:08
Росія почала перекидати до Білорусі "кадировців", заявили в Генштабі.

06:29
В ISW прокоментували атаку дронів у Севастополі. Там вважають, що це пропорційна відповідь на ракетні удари по енергетичних об'єктах України.

https://news.liga.net/ua/politics/chronicle/novaya-ugroza-iz-rossii-vse-glavnoe-ob-eskalatsii-voennoy-agressii-rf-protiv-ukrainy-live