Вторгнення РФ в Україну
Вторгнення РФ в Україну 24.02.2022

 

Хроніки подій

 

Вторгнення РФ в Україну. Головні новини – хроніка

23.10.2022

23:53
Глава МЗС Дмитро Кулеба та держсекретар США Ентоні Блінкен зійшлися на думці, що хвилею дезінформації про "брудну бомбу" Росія може створювати привід для операції під "фальшивим прапором".

21:18
У всіх регіонах, які постраждали від вчорашньої терористичної атаки Росії, відновлено технічну можливість електропостачання, заявив президент Володимир Зеленський. Водночас у багатьох містах та районах доводиться вводити в дію графіки стабілізаційних відключень, щоб у всіх був доступ до енергії в умовах, коли її виробництво неможливе у достатньому обсязі.

20:57
Росія вкотре намагається "підняти ставки", погрожуючи застосуванням "брудної бомби", і світ має чітко дати Кремлю зрозуміти, що це не спрацює, заявив Володимир Зеленський.

20:09
Глава МЗС Дмитро Кулеба вважає пропаганду Росії про "брудну бомбу" не лише абсурдною, а й небезпечною – росіяни часто звинувачують інших у тому, що планують самі.

19:40
Міністерство оборони Великої Британії випустило заяву про телефонну розмову міністра Бена Воллеса і глави міноборони РФ Сергія Шойгу, в якій повідомляється, що попередження Росії про нібито готовність України застосувати "брудну бомбу" позбавлені підстав.

18:08
Глава МЗС Дмитро Кулеба закликав до глобальної заборони всіх пропагандистських медіа державного холдингу Russia Today після того, як в одній із передач вкотре пролунали прямі заклики до вбивства українців.

17:34
Окупант у телефонній розмові скаржиться, що російським військовим в Україні із зимової форми видають лише бушлати і що вся техніка, яка надходить, дуже стара.

16:35
У селі Микуличі Гомельської області Білорусі було помічено іранських військових – ймовірно, інструкторів з використання дронів.

16:05
У Курській області Росії губернатор Роман Старовойт повідомив про закінчення "укомплектування та будівництва двох посилених ліній оборони" та показав, як це виглядає.

15:38
Окупанти демонтують у Херсоні телекомунікаційне обладнання і хочуть залишити місто у повній інформаційній блокаді, повідомив Центр національного спротиву.

15:15
Подоляк: Заяви Шойгу про нібито підготовку України до підриву "брудної бомби" – передбачуваний абсурд.

14:10
Російський винищувач Су-30 упав на будинок в Іркутську. Загинули обидва пілоти.

12:29
РФ докладає зусиль до підготовки глибокої оборони за лінією фронту – розвідка Британії.

11:30
Армія РФ вночі вдарила дронами та ракетами по селу біля міста Запоріжжя. Обійшлося без постраждалих.

10:30
Сили оборони знищили ще 400 російських військових.

09:55
СБУ розкрила деталі справи Богуслаєва. Спецслужба затримала президента АТ "Мотор Січ" у справі про постачання двигунів для російських вертольотів.

09:39
Армія Росії вночі вдарила ракетами по Миколаєву. Є влучання по житловому будинку, обійшлося без жертв.

09:00
У Росії горів пороховий завод, був вибух. Там робили заряди для РСЗВ – Стратком ЗСУ.

08:25
За ніч ЗСУ збили 16 дронів-камікадзе.

07:04
ЗСУ результативно вдарили по місцях дислокації армії РФ у Новій Каховці та Запорізькій області. Сотні окупантів поранено.

06:45
ЗСУ знищили чотири склади з боєприпасами та збили два вертольоти на півдні за добу.
Авіація завдала п'яти ударів по окупантах, а ракетники та артилеристи виконали понад 200 завдань.

https://news.liga.net/ua/politics/chronicle/novaya-ugroza-iz-rossii-vse-glavnoe-ob-eskalatsii-voennoy-agressii-rf-protiv-ukrainy-live