Вторгнення РФ в Україну
Вторгнення РФ в Україну 24.02.2022

 

Хроніки подій

 

Вторгнення РФ в Україну. Головні новини – хроніка

20.10.2022

23:46
На саміті G20 не прийматимуться рішення, які вплинуть на війну, проте учасники працюють над тим, щоб Путін почувався максимально ізольованим на зустрічі, сказав Кулеба.

23:38
Прем'єр Марк Рютте сказав, що пропозиція парламенту Нідерландів про створення в Гаазі спецтрибуналу щодо розслідування злочину агресії Росії буде розглянута міністерством закордонних справ, проте це буде "довгий та важкий процес".

23:36
Якщо Росія справді знищить агрегати та греблю Каховської ГЕС, це буде рівноцінним застосуванню зброї масового знищення, заявив у відеозверненні президент Володимир Зеленський.

23:08
Завтра в Україні знову можливі тимчасові відключення світла.

22:34
Кулеба заявив, що навіть за підготовку до теракту на Каховській ГЕС росіяни мають понести відповідальність, і Україна вже працює над цим.

22:04
У Конгресі США обговорюється можливість ухвалення законопроєкту, який гарантуватиме продовження підтримки України, навіть якщо за підсумками проміжних виборів посилиться вплив популістів, які виступають за зниження чи припинення такої підтримки (NBC).

21:57
У Білому домі підтвердили, що Іран вирішив направити до Криму кількох своїх інструкторів, щоб допомогти росіянам атакувати Україну дронами-камікадзе.

21:30
МЗС Хорватії випустило офіційну заяву про вступ до процесу у Міжнародному суді ООН, що був започаткований Україною проти Російської Федерації після початку повномасштабного вторгнення.

21:02
Українська сторона має інформацію, що російські окупанти замінували дамбу та агрегати Каховської гідроелектростанції і вже підготували все для цього теракту, сказав Зеленський.

20:30
Зеленський вважає санкції ЄС проти Ірану недостатніми: Це ще не відповідальність, потрібні більш системні кроки.

20:07
Бен Воллес анонсував зимовий пакет допомоги Україні від Великої Британії – 25 000 комплектів зимового одягу.

19:57
В перехопленні ГУР окупант розповідає дружині, що танковий підрозділ направили на завдання без пального і що начальство у них "таке ось".

19:38
Україна домовилася зі Швейцарією про співпрацю у пошуку зниклих безвісти. Швейцарія допоможе із закупівлею реактивів для ідентифікації людей.

19:23
Нацполіція завершила слідчі дії на найбільшому масовому похованні, виявленому після деокупації Лимана Донецької області.

18:51
"Ми цього точно не замовляли, як я знаю" - Зеленський про вибух на Кримському мосту.

18:23
Євросоюз ввів санкції проти Ірану за постачання Росії дронів-камікадзе. У списку троє топвійськових та компанія-розробник "шахедів".

18:21
Генштаб запитали про "антидроновий купол" над Києвом. Працює якісно – відповіли військові

17:40
Росіяни стали значно частіше бити крилатими ракетами по території України – з 10 жовтня окупанти випустили у сім разів більше ракет, ніж у першу декаду місяця, повідомляє Генштаб.

17:30
Більшість депутатів парламенту Нідерландів підтримують створення спеціального міжнародного трибуналу для суду над російським диктатором Володимиром Путіним, заявив депутат парламенту Сьорд Вімер Сьордсма.

17:29
Україна вимагає від Міжнародного комітету Червоного Хреста публічної заяви про те, що Росія не надає організації гарантій безпеки, і саме через це її представники не можуть відвідати місця, де утримуються українські військовополонені та цивільні заручники. Про це під час брифінгу сказав омбудсмен Дмитро Лубінець.

17:24
На середину жовтня, за даними розвідки, у Росії призвано близько 200 000 осіб, що становить приблизно 66% від заявленої кількості.

17:02
РНБО опосередковано підтвердила участь Абрамовича в процесі обміну полоненими.

16:40
Загроза відновлення збройними силами РФ наступу на північному фронті зростає. Цього разу напрямок наступу може бути змінений. Про це на брифінгу заявив заступник начальника Головного оперативного управління Генштабу ЗСУ бригадний генерал Олексій Громов.

16:37
Відключення світла почалися ще у трьох регіонах – на Харківщині, Сумщині, Полтавщині. Загалом диспетчерські обмеження діють уже в восьми регіонах України, включно з Києвом.

16:31
Наразі завдання №1 для РФ – утримати фронт під Херсоном. Там до 45 БТГр росіян – Генштаб.

15:34
Зеленський та "Україна" нагадали росіянам відповідь на питання "без світла чи без вас?"

14:59
НБУ закладає у свої прогнози "послаблення безпекових ризиків" із середини 2023 року.

14:49
Зеленський підписав укази із санкціями проти Росії. Вони містять три списки: один на 1451 особу, другий – на 256 осіб, третій – на 1365 компаній та організацій.

14:45
"Дуже маленька" частина білорусів забажали служити у російській армії, це "абсолютна меншість від того, на що розраховував ворог", проте "певні загрози" з території Білорусі можуть бути. Про це в інтерв'ю 24 каналу повідомив секретар Ради нацбезпеки і оборони Олексій Данілов.

14:30
"Ж*па є, а слова немає". Російський військовий експерт попросив в ефірі не говорити про іранські дрони.

14:18
Росія нещодавно передислокувала системи протиповітряної оборони С-300 та війська із Сирії і таким чином усунула одну з кількох перешкод для підтримки Ізраїлем України.

14:03
Посол України: Є надія, що після виборів Ізраїль набагато більше допомагатиме нам.

13:53
Мешканців Києва та Київської, Чернігівської, Черкаської, Житомирської областей просять терміново зменшити споживання електроенергії. Про це інформує Укренерго.

13:29
Українці повинні скоротити споживання електроенергії мінімум на 20%, інакше будуть застосовані графіки віялових відключень електроенергії, заявив міністр енергетики Герман Галущенко під час телемарафону.

13:08
Шольц: Путін не виграє війну тактикою випаленої землі, Україна успішно оборонятиметься.

13:06
Telegram-канал СтратКом ЗСУ опублікував відео відступу підрозділу окупантів у Херсонській області, зняте одним із російських військових.
Супутникові знімки, а також відео, які публікують самі окупанти, свідчать про те, що вони переміщують військову техніку та особовий склад із правого на лівий берег Дніпра на Херсонщині.

13:06
Головне управління розвідки Міноборони повідомляє, що у Росії, ймовірно, готують теракти проти власного населення, щоб звинуватити у цьому Україну.

13:05
СБУ повідомляє про затримання блогера, який оприлюднив відео обстрілу Бурштинської теплової електростанції на Івано-Франківщині.

12:35
Єрмак із головним рабином Києва звернулися до євреїв світу: "Росія – це євро-Хезболла, нам потрібна ППО Ізраїлю".

12:26
У Британії заявили, що Путін "загнаний у кут". Згадали ядерну зброю та стримування РФ.

12:11
Шольц заявив, що Німеччина позбулася енергозалежності від Росії: "Путін хотів шантажувати нас відключенням газу. Але й тут він помилився".

12:09
Центробанк РФ визнав, що путінська мобілізація вдарила по російській економіці, пише Bloomberg.

11:40
Каховська ГЕС. Підрив дамби буде катастрофою, але тоді РФ відріже воду до Криму — Данілов.

11:34
Голова ОП Єрмак пише, що Україна "вже знищила майже 50% потенціалу головної загрози НАТО у вигляді РФ", а "членство України в НАТО точно посилить Альянс".

11:31
Радник голови ОП Подоляк – ще раз про переговори "для особливо наполегливих": "РФ щодня умисно б'є по енергетичних об'єктах, щоб узимку 21-го століття заморозити мирних громадян іншої країни. Хочете віддати їм частину країни як "подарунок" за холодний геноцид? І чи надовго це зупинить ru-людожерство?"

11:30
Армія Німеччини навчить до весни тисячі українських військових, обіцяє канцлер Шольц.

11:20
США пообіцяли Україні допомогу у відновленні пошкодженої внаслідок війни інфраструктури.

11:01
Вимкнення світла. Укренерго розглядає "будь-який сценарій, навіть найекстремальніший".

11:00
Залужний каже, що наші системи ППО і ПРО "працюють ефективно завдяки професіоналізму українських воїнів та військовій допомозі від партнерів". І додав - "зберігаємо спокій і віру в ЗСУ".

10:43
Після заяви Берлусконі про Зеленського Мелоні сказала, що Італія — це частина НАТО і Євросоюзу.

10:10
Тривога по всій Україні.

10:00
Туреччина не займає нейтральну позицію у війні. Її зовнішню політику ми розуміємо — Кулеба.

09:44
ДТЕК опублікувала графік потенційного відключення енергопостачання по Київській області.

09:43
У Сумській області, крім режиму економії електроенергії, відключили й воду.

09:34
Тривога у Києві та області. Схоже, знову "мопеди".

09:32
Росіяни зранку вдарили по Миколаєву ракетами.

09:19
Росія може залишити Херсон. Про це говорить заява Суровікіна – розвідка Британії.

09:17
20 жовтня на території Полтавської та Лубенської громад проходитимуть навчальні стрільби: якщо почуєте звуки пострілів, зберігайте спокій, це свої, пише керівник Полтавської області Дмитро Лунін.

09:06
Главу МЗС Естонії у Берліні запитали, чи хотів би він побачити Путіна у в'язниці – відео відповіді.

08:45
Путін оголосив "воєнний стан" для мобілізації та внутрішніх обмежень у Росії - ISW.

08:19
Штайнмаєр нібито скасував візит до Києва. Посол України: Ми у конфіденційному плануванні.

08:02
Іран готує для Росії операторів БПЛА Shahed-136 та Arash-2 - до РФ спрямують інструкторів.

07:41
"Евакуація" у Херсонській області. Росія може навмисно обстріляти цивільних – Генштаб.

07:41
Росія пригрозила ООН "переглядом співробітництва". Кислиця: Воістину дебільна логіка.

07:40
Держдеп про вибори до Конгресу та республіканців: Наша прихильність до України непохитна.

07:40
Берлусконі звинуватив Зеленського у війні. Сказав, що на Путіна "тиснуть" усередині РФ - LaPresse.

07:39
Херсонська область. Авіація ЗСУ сім разів ударила по окупантах - втрати Росії від ОК "Південь".

00:02
Управитель вигнав двох українок із ресторану у Парижі  зі словами "Віва Путін!".

https://news.liga.net/ua/politics/chronicle/novaya-ugroza-iz-rossii-vse-glavnoe-ob-eskalatsii-voennoy-agressii-rf-protiv-ukrainy-live