Вторгнення РФ в Україну
Вторгнення РФ в Україну 24.02.2022

 

Хроніки подій

 

Вторгнення РФ в Україну. Головні новини – хроніка

02.10.2022

23:31
Цього тижня у звітах із фронту найбільшу частину займає перелік звільнених від ворога населених пунктів, повідомив Зеленський. Історія з Лиманом стала найбільш медійною, проте успіхи ЗСУ не обмежуються цим населеним пунктом.

22:58
Від початку атак іранських дронів на півдні ЗСУ збили 29 з них, і лише 12 безпілотників досягли цілей, повідомила речниця ОК "Південь" Наталія Гуменюк. Запуск таких дронів цілими групами вона пояснила специфікою цього озброєння - якщо буде знищено один, то другий продовжить виконувати завдання.

22:28
Кулеба вирушає у перше в історії української дипломатії турне країнами Африки. Російські спроби анексії українських територій будуть однією з ключових тем.

21:30
У бою над Чорним морем загинув льотчик, що керував "привидами Києва" - полковник Михайло Матюшенко. Його не стало ще в червні, але тіло довго не могли знайти.

20:13
Розвідка оприлюднила перехоплення розмови про мобілізацію в РФ - "забирають" усіх підряд, зокрема тих, хто не служив, та чоловіків під 60-65 років.

19:45
У звільненому від окупантів Лимані Донецької області знайдено уламки російського бомбардувальника Су-34 - в армії РФ +1 до підтверджених втрат.

19:26
Генштаб повідомляє про численні випадки здачі в полон росіян на тлі успіхів ЗСУ на окремих ділянках фронту. "Лиманських" окупантів 30 вересня було помічено в районі Щастя на цивільних авто.

18:36
Генсек НАТО заявив, що звільнення Лимана демонструє, що українці досягають прогресу та здатні дати відсіч армії РФ. Столтенберг наголосив, що найкращий спосіб протистояти спробам російської анексії – продовжувати підтримувати Україну.

18:09
Макрон зателефонував Зеленському: говорили про путінську спробу анексії та викрадення росіянами гендиректора ЗАЕС.

17:25
Міністерка оборони Німеччини назвала "величезним успіхом" визволення українськими силами оборони Лимана, проте вважає, що переломний момент у війні ще не настав. На тлі цього наголосила на важливості навчання українських військових.

16:41
Українські Сили оборони продовжують "трофеїти" російську військову техніку, зокрема у звільненому від окупантів Лимані.

15:59
Німеччина, Данія та Норвегія профінансують виробництво у Словаччині ще 16 самохідних гаубиць Zuzana 2 калібру 155 мм для ЗСУ. Україна отримає їх у 2023 році, каже міністерка оборони Німеччини.

15:31
За 48 годин заявку України в НАТО підтримали 10 країн. Здебільшого це держави, "які добре пам‘ятають отруйні пазурі російської імперії", зазначив Подоляк.

14:35
США готові давати Україні $1,5 млрд на місяць до кінця війни й чекають, що Євросоюз даватиме стільки ж.

14:10
У Німеччині помітили стеження з дронів за полігоном, де тренуються українські військові. Підозрюють росіян.

13:52
Біля села Шестовиця під Черніговом четверо чоловіків поїхали по гриби в ліс та підірвалися на міні. Всі четверо загинули.

13:38
Папа римський боїться перспективи ядерної війни та закликає Путіна і Зеленського сісти за стіл переговорів.

13:06
Лиман звільнено від росіян.

12:51
У Слов'янськ - мікрорайон Славтяжмаш (Машмет) - прилетіли дві російські ракети, постраждалих немає.

11:43
Президенти дев'яти країн НАТО з Центральної та Східної Європи закликали "істотно збільшити" військову допомогу Україні у відповідь на дії Росії.

10:19
Автомобіль Укртелекому підірвався на російській міні в Охтирському районі Сумської області. Водій загинув на місці, троє пасажирів - у лікарні.

10:12
Російська армія вночі 2 жовтня завдала ракетного удару по Миколаєву. Місцева влада повідомляє про сімох поранених.

09:43
Ювілей. Загальні втрати Росії в Україні з початку війни перевищили учора 60 000 осіб.

09:14
Росія вночі атакувала Миколаївську область дронами Shahed-136. ЗСУ вдалося збити п'ять із семи.

09:04
Британська розвідка вважає, що Росія зазнала важких втрат під час втечі з Лимана.

08:33
Росія завдала ракетного удару по Запоріжжю чотирма ракетами з С-300. Голова обладміністрації заявив, що внаслідок обстрілу зруйнована "промислова інфраструктура".

08:21
Австралія оголосила про нові санкції проти Росії у відповідь на "анексію". Вони вводяться проти 28 російських чиновників (мер Москви Сергій Собянін, генеральний прокурор Ігор Краснов, перший заступник глави адміністрації Путіна Сергій Кірієнко та ін.) та представників окупаційних адміністрацій (Володимир Сальдо, Євген Балицький, Кирило Стрємоусов та ін.).

07:45
Унаслідок нічного удару дроном-камікадзе в Кривому Розі зруйнована будівля місцевого ліцею. Поранених і загиблих нема.

07:36
Головне з ранкового зведення Генштабу:
    Росія формує в Криму нову мотострілецьку дивізію з мобілізованих.
    За добу РФ завдала по території України чотири ракетних удари та 16 авіаційних, здійснила понад 75 обстрілів з ракетних систем залпового вогню.
    Українські війська у відповідь обстріляли вісім командних пунктів РФ, десятки місць зосередження військ противника.

07:09
У Запоріжжі вранці пролунали вибухи. Голова обладміністрації Олександр Старух заявив, що росіяни атакували центр і найближчі околиці міста.

06:58
Поразка російської армії в Лимані свідчить про те, що Путіна більше хвилює Херсонщина та Запоріжжя, ніж утримання Луганської області, вважають в ISW.

06:39
Росія вночі вдарила по Кривому Рогу дроном-камікадзе.

https://news.liga.net/ua/politics/chronicle/novaya-ugroza-iz-rossii-vse-glavnoe-ob-eskalatsii-voennoy-agressii-rf-protiv-ukrainy-live