Вторгнення РФ в Україну
Вторгнення РФ в Україну 24.02.2022

 

Хроніки подій

 

Вторгнення РФ в Україну. Головні новини – хроніка

16.10.2022

23:30
У Бєлгородській області прозвучала ще одна гучна "бавовна", яку зафіксували на відео підлітки. Ясно видно невдалу спробу російських ППО перехопити невідомий снаряд.

22:59
Кожен, хто бере в полон російських військовослужбовців, забезпечує Україні можливість звільняти із катівень РФ наших героїв, сказав у відеозверненні президент Володимир Зеленський.

21:46
Національне агентство з протидії корупції роз'яснило, чи можуть держслужбовці отримати винагороду за взяття в полон Ігоря Гіркіна (Стрєлкова) і чи потрібно декларувати ці кошти.

21:11
Російські загарбники евакуюють із тимчасово окупованого Херсона до Криму працівників окупаційних адміністрацій та майно фінансових установ, повідомляє Генштаб ЗСУ.

20:40
"Бавовна" у тимчасово окупованому Бердянську. Російські пропагандисти стверджують, що це "горить очерет". Але чомусь не кажуть, що у очереті вибухає.

20:15
Відповідь США не залежатиме від того, який вид ядерної зброї може застосувати Росія, заявив радник із національної безпеки Білого дому Джейк Салліван.

19:35
Через мобілізацію медпрацівників і велику кількість поранених, які надходять з України, у Бєлгородській області РФ цивільним почали відмовляти у наданні медичних послуг, повідомляє Генштаб ЗСУ.

19:12
Офіцер армії держави-агресора у телефонній розмові каже, що воює "як у кам'яному віці", і що замість підкріплення Росія везе на фронт "непідготовлене м'ясо".

17:44
Співвідношення втрат особового складу ЗСУ та російських окупантів на південному напрямку становить приблизно 1 до 6,5, повідомила заступниця міністра оборони Ганна Маляр.

16:59
У Норвегії знову заарештовано громадянина РФ за управління безпілотником, всупереч забороні, запровадженій після початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну.

16:32
Дії Росії на тимчасово окупованих територіях України, про які повідомляють російські офіційні особи, підпадають під визначення етнічних чисток, заявив Інститут вивчення війни (ISW).

15:41
Окупант у телефонній розмові звинувачує російського диктатора Володимира Путіна, що той "наворотил дел", а військовим "теперь расхлебывать все это".

14:17
Військова розвідка України призначила нагороду у $100 000 за затримання Ігоря Гіркіна, який, за чутками, закинув блогерство та пішов на війну проти України.

13:51
Данілов вважає, що війна для Росії вийшла на стадію стратегічного цугцвангу, тобто "кожен хід погіршує ситуацію і наближує до фіналу".

13:34
Чеський генерал Петр Павел, який балотується в президенти та має шанси на перемогу, заявив, що не варто сприймати усіх росіян, які тікають зі своєї країни через мобілізацію, як друзів. Вони можуть потім поповнити п'яту колону.

12:45
У Німеччині вважають, що посилення протиповітряної оборони зараз має бути пріоритетом для України. А танків ЗСУ і так багато захопили під час наступу в Харківській області.

12:13
В сусідньому з Україною Бєлгороді нові вибухи. Місцеві повідомляють, що прилетіло в район аеропорту.

11:38
The Washington Post пише, що Іран починає передавати Росії не тільки дрони, а й балістичні ракети класу "земля – земля" для війни в Україні.

10:48
СБУ опублікувала перехоплену телефонну розмову російського військового з дружиною, в якій він визнає існування загороджувальних загонів в окупаційній армії.

10:31
Папа римський Франциск вважає існування ядерної зброї аморальним та закликав знищити її.

09:46
Втрати Росії в Україні встановили черговий "ювілей" - 65 000 вбитими.

09:31
У Запорізькій області російські війська ракетами зруйнували дві школи — у Воздвижівці та Добропіллі.

09:23
Росія витрачає ракети швидше, ніж встигає їх виробляти, і обстріли такого масштабу, який стався 10 жовтня, лише прискорюють вичерпання її ракетного потенціалу, вважає британська розвідка.

09:03
У тимчасово окупованому Донецьку вранці 16 жовтня завдано удару по будівлі міської ради, яку росіяни називають "адміністрацією міста". Пошкодження значні.

08:16
Росіяни сильно обстріляли Нікополь. У місті пошкоджено 30 будинків, є поранений.

08:00
Представник НАТО і китайський дипломат влаштували публічну перепалку через війну Росії проти України та позицію Китаю щодо неї. Bloomberg називає це "незвично відвертим обміном" думками.

07:21
Головне з ранкового зведення Генштабу:
    ЗСУ здійснили кілька успішних точкових ударів артилерією в Запорізькій області: Марфопіль - знищено склад боєприпасів, 20 поранених росіян; Токмак - знищено 10 одиниць військової техніки, 40 поранених росіян; Пологи - 30 поранених росіян; Кам'янка-Дніпровська - знищено 7 одиниць військової техніки, 40 поранених росіян.
    Протягом доби Росія завдала п'ять ракетних та 23 авіаційні удари, здійснила до 60 обстрілів з реактивних систем залпового вогню.
    Сили оборони України відбили атаки в районі Торського і Спірного на Краматорському напрямку, Берестового, Соледара і Бахмута на Бахмутському напрямку та Мар’їнки, Побєди і Невельського на Авдіївському напрямку.

06:50
Росія, ймовірно, уклала контракт з Іраном на постачання безпілотників Arash-2, пише ISW.

06:26
Мельник закликав Німеччину, яка відмовляється постачати Україні танки Leopard 2 самотужки, створити для цього альянс.

https://news.liga.net/ua/politics/chronicle/novaya-ugroza-iz-rossii-vse-glavnoe-ob-eskalatsii-voennoy-agressii-rf-protiv-ukrainy-live