Вторгнення РФ в Україну
Вторгнення РФ в Україну 24.02.2022

 

Хроніки подій

 

Вторгнення РФ в Україну. Головні новини – хроніка

14.10.2022

23:35
Як прокоментувати перспективи звільнення Херсона, якщо їх не можна коментувати? Дуже просто.

23:28
Президент Володимир Зеленський у своєму новому відеозверненні заявив, що Росія "вже в атмосфері своєї поразки, в атмосфері безнадійності", у неї "немає шансів".

23:27
Підготовлений мобілізаційний ресурс Росії становить приблизно до 2 млн осіб, і Москва збільшуватиме кількість мобілізованих, але Україна все одно матиме перевагу на полі бою, якщо вчасно і в необхідній кількості отримає зброю від західних партнерів. Про це в ефірі телемарафону сказав генерал-лейтенант Сергій Наєв, командувач Об'єднаних сил ЗСУ.

22:26
Працівник ПВК Вагнера та працівниця ФСБ Росії звернулися з проханням про політичний притулок у Франції та готові давати свідчення в рамках розслідування воєнних злочинів РФ, пише TheInsider.

22:12
Польща, країни Балтії та Ірландія направили до Єврокомісії проєкт своїх пропозицій щодо дев'ятого пакету санкцій проти Росії, в якому закликають накласти на Білорусь такі самі санкції, як на РФ.

20:55
Євросоюз планує виділити 500 млн євро на відшкодування країнам-членам за зброю, передану ними Україні, та на навчання 15 000 військових ЗСУ на території ЄС.

20:36
Згідно з нещодавно опублікованим звітом уряду США, російські військові втратили 6000 одиниць техніки після повномасштабного вторгнення в Україну в лютому і витрачають боєприпаси зі швидкістю, яка не дозволяє їм поповнювати запаси.

20:35
У російському Бєлгороді спалахнула електропідстанція. Частина міста без електрики.

19:54
В перехопленні телефонної розмови окупант розповідає співрозмовнику, що на Херсонському напрямку росіяни мають великі втрати, і що він би сам вважав за краще втекти.

19:28
Нові системи протиповітряної оборони, які країни-партнери передадуть Україні, отримають і сили ППО Сухопутних військ, щоб посилити певні напрямки. Особливо це стосується роботи проти дронів-камікадзе, повідомив речник Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат.

19:25
Комплекс протиповітряної оборони IRIS-T, яку передала Німеччина Україні, вже працює на Південному напрямку. Про це повідомив речник Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат.

19:09
Лукашенко продовжує допомагати Путіну у війні РФ проти України: Білорусь відправила до Криму ешелон зі зброєю, технікою та боєприпасами, повідомляє Генштаб.

18:47
Українські сили знищили три російські комплекси С-300, а також ліквідували 150 військових РФ у Токмаку, Токарівці та Хлібодарівці, повідомляє Генштаб.

18:43
За даними опитування YouGov-Cambridge, громадяни основних країн західного альянсу не підтримують поступки Росії, які могли би стати частиною можливої угоди про припинення війни.

18:25
Наступний пакет допомоги США для України на $725 млн включатиме боєприпаси та транспортні засоби (Reuters).

18:18
У Москві почалися облави на призовників біля метро, у Пітері – у під'їздах.

17:32
У ході стабілізаційних заходів на деокупованій Херсонщині співробітники СБУ встановили численні факти вбивств і катувань місцевих жителів під час тимчасової окупації району.

17:29
Глави МЗС країн Євросоюзу поки не ухвалюватимуть рішення про введення додаткових санкцій проти Ірану за продаж Росії ударних безпілотників. Говорять, треба "знайти незалежні докази використання Росією іранських безпілотників в Україні".

17:11
У ході стабілізаційних заходів на деокупованій Херсонщині Служба безпеки виявила повний склад із ракетно-артилерійським озброєнням окупантів.

17:10
Радник голови Офісу президента Михайло Подоляк заявив про різке зниження погроз ядерною зброєю в риториці російських офіційних осіб і загалом зниження ядерної загрози з боку РФ. Там, за його словами, знають, що отримають "належну відповідь від світу" у разі застосування такого типу зброї.

17:07
Буданов впевнений, що після російсько-української війни однозначно багато чого зі світової військової науки, тактики ведення бою, стратегії буде змінено - виходячи з того, як просувалася ця війна.

16:47
Начальник ГУР вважає найбільшим успіхом розвідки те, що "жодна дія РФ не стала несподіванкою" і Україна була підготовлена до всього.

16:21
США заявили про намір вводити санкції проти країн, компаній та фізичних осіб, які постачали до Росії боєприпаси або підтримували її військово-промисловий комплекс.

16:02
Росіяни концентрують основний удар в районі Бахмута і "шалено атакують" в Іванграді, повідомив речник Східного угруповання військ.

15:20
Червоний Хрест після вчорашньої критики Зеленського та заяви України, що організації дається три дні на відправлення місії в Оленівку, заявив, що вимагає "негайного і безперешкодного" доступу до військовополонених, а також "поділяє розчарування" України, проте не може отримати доступ силою.

14:33
Росія знищить Лукашенка разом з Україною, якщо виграє війну — представник Дуди.

14:17
Перші системи ППО NASAMS Україна отримає у цьому місяці, військовослужбовці ЗСУ зараз навчаються працювати з ними, повідомив голова Міноборони.

14:16
У Дуди заявили, що зміна режиму Путіна можлива: В Україні помітні його передсмертні конвульсії.

13:30
Вдень 14 жовтня росіяни знову вдарили по Харкову. Терехов повідомив про чотири прильоти, а потім – ще про декілька.

13:06
Сили оборони опублікували спільну заяву у День захисників та захисниць. Зазначили, що нова тактика на полі бою дає переможні результати.

12:38
Шойгу нібито заявив Акару, що Росія готова до перемир'я. Подоляк: Це класична пастка.

12:36
"Їхня поразка неминуча". Резніков заявив, що в Росії залишилося 609 високоточних ракет.

12:35
Литва відремонтувала німецькі САУ PzH 2000 для України. Вони вже повертаються у бій – фото.

12:25
У РФ непроста ситуація: там мінімум чотири армії, які не в підпорядкуванні одна одній, сказав Данілов. Це армія Шойгу, Росгвардія, "кадирівці" та "вагнерівці".

12:22
Зеленський провів Ставку: Запланували кроки щодо звільнення земель.

11:43
За час повномасштабної війни РФ витратила понад 70% високоточних ракет, і українська розвідка уважно відстежує цю кількість, сказав Данілов.

11:37
Український військовий за два дні радянським ПЗРК збив чотири крилатих ракети.

10:43
Воллес дорікнув Макрону за слова про відповідь на можливий ядерний удар РФ: Він розкрив карти.

10:22
Французька група Danone оголосила про вихід з ринку Росії. Про це йдеться в заяві Danone від 14 жовтня.

10:18
Французька антитерористична прокуратура 13 жовтня отримала офіційну скаргу на компанію TotalEnergies. Її звинувачують у причетності до воєнних злочинів Росії в Україні.

10:17
ЗСУ знищили вісім іранських дронів Shahed-136 вранці 14 жовтня - Повітряні сили.

09:41
Армія РФ втратила вже 64 300 військових.

09:28
"Ви — найдорожче, що в нас є". Зеленський привітав із Днем захисників та захисниць України.

09:27
Залужний, Шаптала та Мойсюк привітали захисників України зі святом.

09:26
В армії Росії знижується боєздатність та моральний дух, підрозділи деградують – ISW.

09:26
Армія РФ всю ніч обстрілювала Дніпропетровську область. ППО збила чотири дрони — фото.

08:05
Росія збільшила контингент на ЗАЕС та закинула до Криму 400 бойовиків-іноземців, повідомляє Генштаб ЗСУ.

07:15
Авіація завдала семи ударів, ракетники та артилеристи виконали 190 завдань: зведення з півдня.

07:00
Росія знову вдарила по Запоріжжю ракетами. Постраждала інфраструктура.

00:15
Протиповітряна оборона України може бути посилена ще однією системою, ідею про постачання якої вже підтримали в США, повідомив Резніков без конкретики.

https://news.liga.net/ua/politics/chronicle/novaya-ugroza-iz-rossii-vse-glavnoe-ob-eskalatsii-voennoy-agressii-rf-protiv-ukrainy-live