Вторгнення РФ в Україну
Вторгнення РФ в Україну 24.02.2022

 

Хроніки подій

 

Вторгнення РФ в Україну. Головні новини – хроніка

01.10.2022

23:30
Визволителі Лимана опублікували відео, на якому вони скидають прапори окупантів і терористів з даху адміністративного центру звільненого міста.

22:26
Міністерка оборони Німеччини Крістін Ламбрехт без попередження приїхала до Одеси, відвідала зерновий термінал Одеського порту й повідомила, що найближчими днями в Україну надійде перша з давно обіцяних ЗРК Iris-T SLM.

22:00
У Росії шукають цапів-відбувайлів за те, що наших прапорів на Донбасі дедалі більше, сказав Володимир Зеленський.

21:38
Франція може передати Україні від шести до дванадцяти нових гаубиць Caesar, які спочатку були призначені для Данії.

20:43
Під час голосування членів ICAO Росія через вторгнення в Україну та санкції не набрала 86 голосів, які були потрібні, щоб залишитися в раді організації. РФ вимагала провести повторне голосування, але отримала відмову.

20:41
Дмитро Кулеба: Заява Путіна про нову "анексію" територій України стала "докорінною зміною обставин" і підставою для більш рішучих дій України – зокрема для підписання заяви на прискорений вступ до НАТО.

18:50
На військовому аеродромі Бельбек під тимчасово окупованим Росією Севастополем прогримів щонайменше один вибух, піднімається великий стовп диму.

17:04
Росіяни визнали, що Лимана деокуповано.

16:15
Рада національної безпеки та оборони України 30 вересня ухвалила рішення щодо запровадження нових пакетів санкцій проти 3600 фізичних та юридичних осіб, які причетні до розв’язування агресивної війни РФ проти України, повідомляє пресслужба Мінекономіки.

16:01
Михайло Подоляк: З Володимиром Путіним та його найближчим оточенням будь-які переговори безглузді, оскільки їхні слова мають "від’ємну вартість".

15:59
Газпром з 1 жовтня, скоротив постачання природного газу до Молдови приблизно на 30%, заявив директор газової компанії "Молдовагаз" Вадим Чебан, повідомляє Reuters.

15:27
МАГАТЕ запросило у країни-агресора інформацію про викраденого вчора росіянами генерального директора ЗАЕС Ігоря Мурашова.

14:56
Окупанти розстріляли колону з семи цивільних автомобілів між Сватовим та Куп’янськом. Щонайменше 20 людей загинули, і серед них – 10 дітей, повідомили у СБУ.

14:48
Газпром повідомив італійській нафтогазовій групі Eni, що з 1 жовтня не зможе поставити газ до Італії, оскільки "не має можливості його транспортувати" через Австрію.

14:09
Світовий банк у ніч на суботу оголосив про додаткові $530 млн, які нададуть для підтримки уряду України для вирішення негайних потреб, що виникли через вторгнення Росії в Україну.

13:59
Десантники ЗСУ підняли прапор України на стеллі-вказівнику Лимана.

13:08
Російське угруповання в районі Лимана оточене. Населені пункти Ямпіль, Новоселівка, Шандриголове, Дробишеве, Ставки – звільнено, повідомив представник ЗСУ.

12:39
Джо Байден підписав закон про надання Україні $12,35 млрд фінансової допомоги, гроші підуть на підтримку оборонних програм та бюджету.

11:26
Російські окупанти викрали гендиректора ЗАЕС Ігоря Мурашова – Енергоатом

10:04
Туреччина не визнає незаконної анексії Росією тимчасово окупованих територій України.
"Ми відкидаємо рішення Росії анексувати Донецьку, Луганську, Херсонську та Запорізьку області України", – заявили в Туреччині.
У МЗС наголосили, що рішення Росії є грубим порушенням встановлених принципів міжнародного права.

08:51
Окупанти поцілили ракетою в житловий будинок у Миколаєві, зруйновано два поверхи, без жертв.

08:06
30 вересня підрозділи Сил оборони України відбили атаки противника поблизу Нью-Йорка, Зайцевого та Соледара, повідомляє Генштаб ЗСУ.
Авіація Повітряних сил ЗСУ завдала 11 ударів. Підтверджено ураження опорного пункту противника, шести районів зосередження озброєння та військової техніки, а також чотирьох зенітних ракетних комплексів противника.
Підрозділи ППО ЗСУ збили три БПЛА та гелікоптер Ка-52 окупантів.
Ракетні війська та артилерія ЗСУ уразили 11 пунктів ворожих управління різного рівня та вісім районів зосередження живої сили, озброєння та військової техніки.
До зони ураження потрапили ще 14 військових об'єктів ворога – склади з боєприпасами, зенітні ракетні комплекси, переправи, станції радіоелектронної боротьби та розвідки.

07:47
У Росії достроково випустять курсантів та відправлять їх на війну проти України – Генштаб ЗСУ.

06:40
Іранські безпілотники не стали технологічним проривом у війні для Росії – Пентагон.

06:20
ППО ЗСУ збили у Бериславському районі Херсонської області ворожий ударний гелікоптер Ка-52, повідомляє ОК "Південь". Знищено два БПЛА "Орлан-10" у Херсонській та Одеській області.
За попередніми даними, за добу на півдні втрати російських окупантів склали: 10 військових, важка вогнеметна система "Сонцепьок", реактивна система залпового вогню "Град", дві самохідні великокаліберні гаубиці "Мста-С", три танки та дві бойові машини піхоти.

https://news.liga.net/ua/politics/chronicle/novaya-ugroza-iz-rossii-vse-glavnoe-ob-eskalatsii-voennoy-agressii-rf-protiv-ukrainy-live