Вторгнення РФ в Україну
Вторгнення РФ в Україну 24.02.2022

 

Хроніки подій

 

Вторгнення РФ в Україну. Головні новини – хроніка

04.09.2022

23:13
Українські військовослужбовці "затрофеїли" дві російські БДМ-2 у Високопіллі Херсонської області

22:39
ЗСУ звільнили від російських окупантів три населених пункти на півдні та Донбасі, повідомив Зеленський у сьогоднішньому відеозверненні.

22:17
Листування з військовими РФ з фейкових профілів дівчат, злом камер, передача даних ЗСУ - український хакер розповів FT про кіберспротив.

21:20
В ОП показали фото підняття прапора України у Високопіллі Херсонської області. Після сьогоднішнього засідання Ставки Зеленський казав, що "прапори повертаються". Однак від Генштабу немає інформації про звільнення цього населеного пункту від російських окупантів.

20:47
Шмигаль після зустрічі із Шольцем заявив, що "є спільне бачення" щодо необхідності нарощування постачань важкого озброєння для ЗСУ.

20:10
Зеленський провів третє за тиждень засідання Ставки верховного головнокомандувача - подробиць озвучувати не став, але сказав, що українські прапори повертаються на свої землі.

19:35
Міноборони запевняє, що ситуація на фронті розвивається за планом, і пояснило, чому публікує офіційні дані зі свідомим запізненням - треба переконатися, що ворог вже точно не зможе нічого змінити.

19:14
Генштаб пише, що українські сили відбили атаки армії РФ у районах дев'яти населених пунктів на Донбасі, а під Херсоном частина російських солдатів відмовилася брати участь у бойових діях, оскільки в окупантів не було навіть води.

18:33
Екскандидатка у президенти Франції Сеголен Руаяль засумнівалася у воєнних злочинах росіян і заявила, що Зеленський нібито пропагує війну. Подоляк відповів: вирішив нагадати, як виглядають вбиті російськими окупантами українці.

17:45
Шмигаль розпочав візит до Німеччини: повідомив, що IRIS-T буде в Україні восени, і очікує, що Німеччина стане одним із лідерів у розбудові ППО.

16:58
Каллас у відповідь на надії Путіна на "втому" Заходу від війни закликала вільний світ продовжувати ізоляцію РФ, доки війська Россії не підуть з України.

16:28
Гуменюк повідомила, що РФ масовано обстрілює звільнені від неї населені пункти на півдні - у росіян ще є потужності в авіації та артилерії.

15:49
Сьогодні з одеських портів вийшов найбільший караван суден із агропродукцією від початку домовленостей про "зерновий коридор" - перевозять понад 282 000 тонн.

14:14
Росія викрала з України понад 7000 українських дітей. Повернути вдалося тільки 51 дитину, повідомив омбудсмен Лубінець.

14:11
Зеленський написав вдячну статтю про Бориса Джонсона в Daily Mail, у якій назвав прем'єр-міністра Британії своїм другом. І порадив його наступнику продовжувати підтримку України в такому ж дусі.

12:43
Командування Повітряних сил повідомило, що Росія в неділю вдарила по Україні десятьма ракетами. Дві вдалося збити.

12:37
В Очакові ракета влучила в елеватор. У мерії заявили, що внаслідок обстрілу знищено кілька тисяч тонн зерна.

12:13
Одна з українських ракетних батарей "Бук М1" збила російський літак без жодного вистрілу. Ось як про це розповідає її командир:
"Виявили ціль. Увімкнули радар підсвічення. У кабіні рашиста в цей час зазвучали звукові повідомлення про опромінення радаром. Він зрозумів, що з мисливця перетворився на ціль. Напевно, це так приголомшило льотчика, що він відразу катапультувався. Літак розбився".

11:16
Українські військові збили другу за сьогодні ракету - в Миколаївській області вдалося знищити Х-59, запущену з російського винищувача.

11:04
У Зеленського показали відео обстрілу Зеленодольська: загинув хлопчик, який гуляв у сквері.

10:54
ППО збила російську ракету в районі Кривого Рогу.

10:29
Мери Енергодара і Мелітополя заявили, що російські війська почали відмовляти у пропуску вантажів з гуманітаркою на окуповані території.

09:56
ДСНС показала наслідки нічного обстрілу Харкова - там згорів ресторанний комплекс.

09:43
Британська розвідка заявила, що в армії Росії виникли проблеми з виплатою "бойових". Це підриває моральний дух окупантів.

08:50
Уночі під обстріл потрапили лікувальні заклади та житлові будинки у Миколаєві. "Наразі на місцях працюють комунальники та аварійні бригади. Є пошкодження електромережі та водопроводу", – повідомив міський голова Олександр Сєнкевич.

07:55
Росія вночі обстріляла Нікополь з "Градів" і важкої артилерії. У місті була пожежа, але її загасили. Пошкоджено п'ять будинків.

07:31
Основне з ранкового зведення Генштабу:
    росіяни наступають на Бахмутському та Авдіївському напрямках, але без успіхів. ЗСУ відбили атаки ворога біля Богородичного, Пасіки, Долини, Бахмута, Покровського, Бахмутського, Пісків, Первомайського;
    ворог здійснює обстріли вздовж усієї лінії фронту на всіх напрямках;
    за добу Росія завдала понад 10 ракетних та 24 авіаційних ударів;
    Росія стріляє по наземних цілях із С-300, бо цього добра у неї навалом (але не все в робочому стані), тоді як інші ракети уже в дефіциті.

06:59
У Білому домі не бачать готовності Путіна завершити війну: "Ніщо з того, що ми спостерігаємо сьогодні, не дозволяє нам плекати якісь надії на те, що він готовий покласти край цій війні, покласти край вбивства українців".

06:31
Російські військові обстріляли Харків вночі 4 вересня. За попередньою інформацією мера Ігоря Терехов, є два влучання у приватному секторі Київського району.

06:28
Американський Інститут вивчення війни (ISW) дав свіжу оцінку українському контрнаступу на півдні країни. Там вважають, що він, найімовірніше, не призведе до негайних успіхів, бо його мета в іншому - поступовому "перемелюванні" російських сил.

00:02
"Завершення війни та перемога у війні можуть виявитися в якомусь сенсі важчими, ніж початок війни – за ресурсами, за кров'ю, за тяжкістю, за психологічними зусиллями", – вважає Олексій Арестович.

00:01
Російське видання The Insider стверджує, що у його розпорядженні опинився відеозапис із російськими РСЗВ, які ведуть вогонь безпосередньо з території Запорізької АЕС.

https://news.liga.net/ua/politics/chronicle/novaya-ugroza-iz-rossii-vse-glavnoe-ob-eskalatsii-voennoy-agressii-rf-protiv-ukrainy-live