Вторгнення РФ в Україну
Вторгнення РФ в Україну 24.02.2022

 

Хроніки подій

 

Вторгнення РФ в Україну. Головні новини – хроніка

03.09.2022

22:42
Один із двох прольотів мосту через Дніпро біля Каховської ГЕС, судячи з супутникового знімка, практично повністю зруйнований, другий проліт дуже пошкоджений.

22:02
У вечірньому відеозверненні Зеленський назвав вибух у Чернігові "абсолютно неприпустимою подією" і зажадав від правоохоронців якнайшвидше з'ясувати, хто приніс бойову зброю на міський захід, та покарати винних.

21:03
У телефонній розмові з дружиною російський окупант попереджає, що він матиме неприємності через те, що він скоїв воєнний злочин. Запис перехоплення розмови опублікувало ГУР.

19:58
Антонівський залізничний міст у Херсонській області знову зазнав ударів, повідомляє Стратком ЗСУ.

19:02
Глава Дніпропетровської ОДА: У другій половині дня окупанти двічі обстріляли Зеленодольську громаду Дніпропетровської області з "Ураганів", убито 9-річну дитину, не менше 10 людей поранено, багато з них - важко. У Зеленодольську пошкоджено вісім багатоповерхівок, магазини, дитячий садок, ліцеї та ЦНАП. У Великій Костромі пошкоджено будинки.

18:55
За інформацією Генштабу, державним компаніям РФ спущені нові вимоги щодо мобілізації "добровольців". Наприклад, компанія "Российские железные дороги" (РЖД) отримала рознарядку на 10 000 цивільних рекрутів на короткостроковий військовий контракт.

18:24
П'яний окупант у розмові з дружиною "святкує" те, що живий - із 300 осіб у його підрозділі залишилося лише 72.

18:02
У тимчасово окупованому Херсоні зруйновано базу відпочинку "Загублений світ", яку колаборант Володимир Сальдо надав під розміщення військових РФ.

17:15
Мер Мелітополя Іван Федоров повідомляє про п'ять гучних вибухів на аеродромі росіян неподалік міста.

16:49
У селищі Березнегувате Миколаївської області внаслідок обстрілу окупантів загинула восьмирічна дитина, чотири особи отримали осколкові поранення, повідомляє у Telegram голова Миколаївської облради Ганна Замазєєва. Вона також пише, що в Миколаєві від сьогоднішніх російських обстрілів двоє людей отримали поранення.

16:21
У Чернігові під час масового заходу за участи дітей здетонував боєзапас, кілька дітей отримали поранення, один у тяжкому стані. Влада каже, що не давала дозвіл влаштовувати публічну виставку бойової зброї.

15:32
Президент Туреччини Реджеп Тайіп Ердоган у телефонній розмові з російським диктатором Володимиром Путіним сказав, що Анкара може зіграти роль посередника у переговорах щодо окупованої росіянами Запорізької АЕС.

14:58
Історія з 3-м армійським корпусом РФ розтягнеться до листопада - розвідка.

14:37
У Резнікова тролять РФ: кажуть, що слово "русофобія" некоректне, адже ніхто не боїться росіян та їхню армію, що розвалюється. Пропонують "русо-гоу-хоумію".

14:04
Росія вдарила по Миколаєву: лунали вибухи, виникла пожежа на місці прильоту.

13:38
Подоляк – чиновникам РФ: Строки завершення війни визначить Україна, як і розмір репарацій.

12:02
Пара Bayraktar за три дні спалила російські танки, артилерію та БМП на $28 млн.

10:21
Наступ на півдні. ЗСУ, ймовірно, досягли тактичної раптовості – розвідка Британії.

09:41
Байден не здивований зупинкою Північного потоку. Говорять, Росія використовує енергетику як зброю проти Європи.

09:39
Армія Росії втратила 350 військових, 25 танків та 12 одиниць артилерії за добу.

08:21
Росія запустила п'ять ракет до Дніпра: всі збили українські військові.

07:51
Зведення Генштабу: ЗСУ відбили наступи армії Росії на півдні, Донбасі та завдали ударів на Запорізькому напрямку. Колону зі знищеними окупантами повезли до крематорію у Бердянську.

07:11
Південь. Авіація ЗСУ завдала 22 ударів, ракетно-артилерійські війська виконали понад 400 завдань.

06:38
Росія вночі обстріляла ракетами Харків: приліт був біля школи.

02:47
Лавров і вся делегація Росії поки що залишаються без віз на Генасамблею ООН у США. (Reuters)

https://news.liga.net/ua/politics/chronicle/novaya-ugroza-iz-rossii-vse-glavnoe-ob-eskalatsii-voennoy-agressii-rf-protiv-ukrainy-live