Вторгнення РФ в Україну
Вторгнення РФ в Україну 24.02.2022

 

Хроніки подій

 

Вторгнення РФ в Україну. Головні новини – хроніка

29.09.2022

23:45
Пізно увечері 29 вересня росіяни атакували ракетами Дніпро та Запоріжжя. У Дніпрі - два прильоти по цивільних об'єктах. У Запоріжжі відпрацювала ППО.

23:17
Ердоган поговорив із Путіним: закликав "дати переговорам ще один шанс" і знову пропонував посередництво Туреччини.

22:52
Єдиний шлях припинити війну – звільнити всю Україну, сказав Володимир Зеленський у відеозверненні. "Поки Росія не прийшла, всюди на українській землі було нормальне життя. І коли Росія піде, коли ми її витіснимо, нормальне життя повернеться. Це єдиний шлях. Це шлях до нашої перемоги", – заявив він.

22:43
Главком ЗСУ Залужний вважає, що в умовах сусідства з Росією Україна має стати військовою державою – за аналогією з Ізраїлем.

22:13
Наступна зустріч у форматі Рамштайн відбудеться 12 жовтня.

21:32
Україна веде переговори зі США, щоб отримати HIMARS та іншу зброю зараз, а не через рік чи півтора, повідомив Арахамія.

20:40
Зеленський звернувся до народів Кавказу, Сибіру та інших корінних народів Росії, представників яких відправляють на війну проти України. Він закликав їх боротися з режимом Путіна та не дати зробити себе гарматним м'ясом на непотрібній їм війні.

19:59
Зірка класичної кінотрилогії "Зоряні війни" Марк Гемілл, виконавець ролі Люка Скайвокера, став амбасадором фандрейзингової платформи United24.

19:51
Гуменюк запитали про удари ЗСУ по центру управління іранськими дронами. Відповіла, що красномовним є факт припинення атак останніми днями.

19:12
Близько 17:30 російські війська завдали ракетного удару по Миколаєву. Біля зупинки транспорту загинули двоє людей, 12 отримали поранення.

18:58
Росіяни зазнають втрат на різних ділянках фронту і готуються кинути найближчими днями на передову 250 ув'язнених з Донеччини, повідомляє Генштаб.

18:57
Федеральна розвідслужба Німеччини (БНД) у межах секретної програми співробітництва передає Україні важливу інформацію, яка має відношення до вторгнення Росії.

18:25
Українські воїни 29 вересня, близько 17:00, збили два штурмовики армії РФ Су-25 у Баштанському районі Миколаївської області.

18:01
РФ не залишає спроб втягнути Білорусь у війну: відбудовуються аеродроми, стягуються С-400 та радіолокаційні станції, повідомили в Генштабі ЗСУ.

17:46
Головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний поспілкувався телефоном з Верховним головнокомандувачем Об'єднаних збройних сил НАТО в Європі та командувачем ЗС США в Європі генералом Крістофером Каволі.

17:29
У перехопленій ГУР телефонній розмові окупант розповідає, що їхній підрозділ тиждень сидів в оточенні в Білогородці, а після виходу звідти опинився серед скупчення військ, що безладно відступали, втрачаючи техніку.

17:03
В Одесі під час спроби викрадення бізнесмена затримано трьох осіб, які допомагали державі-агресору РФ у проведенні колабораційної й підривної діяльності в регіоні, повідомляє Офіс генпрокурора.

17:02
Головне управління розвідки Міноборони оцінює як "дуже високу" можливість використання Росією проти України тактичної ядерної зброї. Про це заявив представник ГУР Вадим Скібіцький в інтерв'ю The Guardian.
"Скоріш за все вони будуть націлені на місця вздовж лінії фронту з великою кількістю людей і техніки, ключові командні центри та критично важливу інфраструктуру", – сказав Скібіцький.
"Щоб їх зупинити, нам потрібно більше не просто зенітних комплексів, а протиракетних комплексів. Але все залежатиме від того, як розвиватиметься ситуація на полі бою", – додав представник ГУР.

16:49
Російська дитяча омбудсменка заявила, що викрадені з Маріуполя діти спочатку співали гімн України та погано говорили про Путіна, а тепер раптово "полюбили" Росію. Подоляк наголосив, що це геноцид і Україна це виправить.

16:34
Генштаб про можливе посилення мобілізації в Україні: Працюємо над різними варіантами.

16:28
Енергоатом спростував повідомлення про пожежу на другому енергоблоці ЗАЕС, які з'явилися в соцмережах. Компанія припускає, що чутки пов'язані із задимленням на одному з трансформаторів - там сталося коротке замикання через стрибок напруги.

16:25
Національна поліція в колишньому приміщенні російської окупаційної адміністрації Вовчанська виявила великий масив бухгалтерських документів зі списками колаборантів, відомостями про виплати та здирництво грошей у місцевих жителів.

16:02
Мобілізація у Росії. Окупанти вже змогли призвати понад 100 000 осіб – Генштаб.

15:58
Будапешт не підтримає новий пакет санкцій Євросоюзу проти Росії, якщо до нього буде включено санкції у сфері енергетики, заявив на брифінгу керівник апарату прем'єр-міністра Угорщини.

15:46
Мобілізованих кримчан відправляють воювати під Херсон, цей подвійний злочин – КримSOS

15:44
Президент Володимир Зеленський скликає на завтра термінове засідання Ради національної безпеки та оборони України.

15:43
У звільненому місті Вовчанськ Харківської області правоохоронці виявили чергову катівню-в’язницю окупантів, облаштовану ними на території одного з підприємств.

15:17
Кислиця: Росіяни, які тікають від мобілізації, - це "троянські вершники", вони були вірні Путіну.

14:52
Зеленський поспілкувався з Дудою – обговорювали спроби анексії територій України Росією.

14:51
Путін зібрався анексувати території України 30 вересня. Подоляк: звільнимо силою.

14:47
Відбувся черговий обмін полоненими, в результаті якого додому повернулися шестеро українців: четверо морпіхів та двоє цивільних.

13:53
Працював на "отца Кирилла". СБУ затримала чоловіка – вважає, що він був заступником гауляйтера Димера.

13:43
На Харківщині українські захисники знищили три російські танки, броньований автомобіль "Тигр", дві вантажівки, а також близько 60 окупантів.

13:28
Росія завдала чотирьох ракетних ударів по Краматорську, 10 поранених, є руйнування — фото.

13:15
НАТО про пошкодження Північних потоків – "навмисний, безрозсудний, безвідповідальний саботаж".

13:12
Окупанти у Маріуполі оголосили першу хвилю мобілізації. Під неї підпадуть тимчасово переміщені особи, повідомив радник мера Маріуполя Петро Андрющенко.

13:00
МЗС Польщі: НАТО може вдарити по РФ ракетами та авіацією, якщо вона застосує ядерну зброю.

12:52
У Збройних Силах вже вирішують проблему іранських безпілотників Shahed-136, навіть навчилися їх глушити, сказав міністр оборони Олексій Резніков.

12:41
Резніков про потенційну загрозу з боку Білорусі: Я залишався б оптимістом.

12:25
Ядерна зброя Росії. Ризик застосування найвищий із 24 лютого, але малоймовірний — CNN.

12:20
Міністр оборони Олексій Резніков припустив, що стан ядерної зброї в Росії може бути таким, що у разі спроби її застосувати вона може спрацювати на території РФ.

12:09
Північний потік. У день диверсій у цьому районі Балтійського моря бачили російські кораблі та підводні човни, пише CNN із посиланням на розвідку.

12:06
Представники Європейської служби безпеки 26 та 27 вересня помітили кораблі ВМС Росії поблизу витоків у трубопроводах Північного потоку. Про це повідомляє CNN.

12:04
Офіційні особи США вважають, що один із найефективніших способів змінити думку російського диктатора Володимира Путіна щодо можливості застосування ядерної зброї проти України — це переконати главу КНР Сі Цзіньпіна та прем'єр-міністра Індії Нарендру Моді вплинути на нього, пише Politico.

12:00
Резніков про те, чи буде додаткова мобілізація в Україні: Вирішать Залужний та Генштаб.

11:45
Мобілізація в Росії очікувана, вони втратили 50 000 убитими та 100 000 пораненими — Резніков.

11:20
18 нових HIMARS приїдуть для ЗСУ не завтра: виробництво установок триватиме кілька років.

11:14
Погрози ядерною зброєю. Держдеп: Наслідки для Росії будуть катастрофічними та глибокими.

11:13
Держдеп про мобілізацію в Росії: Там почалися протести, тому ми закликали громадян виїхати.

10:53
Росія планує розмістити у Білорусі 20 000 мобілізованих – Маляр.

10:41
"Народні супутники" від фонду Притули виправдали себе, каже Резніков.
За перші два дні використання вони допомогли віднайти 60 одиниць захованої техніки росіян. Вартість знищеної техніки – вища за вартість проєкту.

10:20
Держсекретар США має визнати Росію спонсором тероризму, заявила група Єрмака-Макфола.

10:11
Завод Артвайнері з прифронтового Бахмута відновив роботу на потужностях партнера в Одеській області.

10:08
Росіяни обстріляли Дніпропетровську область з "Ураганів", 13 людей поранено - ОВА.

10:08
Ердоган про загрозу ядерної війни: Це катастрофа, треба перестати говорити та думати про це.

09:25
Сили оборони України стрімко наближають кількість людських втрат армії Росії до 60 000

09:06
У Росії прискорюється "відплив мізків", це вдарить по економіці - розвідка Британії.

08:28
Росія відправила на війну мобілізованих із Криму та готує до боїв ув'язнених – Генштаб.

07:38
Росія вночі вдарила ракетами по житловому кварталу Дніпра: є загиблі й поранені.

07:20
Пентагон: РФ оголошувала мобілізацію лише двічі в історії. Це багато говорить про українців.

06:47
Авіація ЗСУ завдала шість ударів, артилерія й ракетники виконали 220 завдань: зведення з півдня.

https://news.liga.net/ua/politics/chronicle/novaya-ugroza-iz-rossii-vse-glavnoe-ob-eskalatsii-voennoy-agressii-rf-protiv-ukrainy-live