Вторгнення РФ в Україну
Вторгнення РФ в Україну 24.02.2022

 

Хроніки подій

 

Вторгнення РФ в Україну. Головні новини – хроніка

26.09.2022

23:28
Військові підтвердили, що Росія атакувала Одесу трьома дронами-камікадзе. Всі три були знищені силами ППО.

23:18
Україна представила послам 30 країн проєкт спецтрибуналу для покарання Путіна та "топів" РФ.

22:52
Зеленський: Особливо гостра ситуація – на Донеччині. Там зараз наша ціль номер один, бо і для окупантів Донбас - це все ще ціль номер один.

22:50
Генштаб уперше підтвердив, що ЗСУ зайшли до Куп'янська-Вузлового - південного передмістя Куп'янська на лівому березі річки Оскіл. Там розташований важливий залізничний вузол.

22:47
Росія завдала ракетного удару по аеропорту в Кривому Розі. Він зруйнований, заявив глава Дніпропетровщини Валентин Резніченко.

22:28
В Одесі лунають вибухи, у місті працює ППО. Братчук повідомив про збиття "мопеда" (іранського безпілотника).

21:52
Глава МЗС Польщі назвав "русский мир" тоталітарною ідеологією.

21:31
Сили спецоперацій показали відео "вдалого полювання" - внаслідок засідки на росіян у лісі на Донбасі українські воїни знищили екіпажі трьох "Тигрів".

21:01
"Операція, з якої розпочався контрнаступ". Спецпідрозділ KRAKEN показав відео про звільнення Балаклії.

20:47
Прем'єр-міністр Нідерландів Марк Рютте заявив, що Україна отримає більше зброї, а Росія - більше санкцій у відповідь на мобілізацію та псевдореферендуми.

20:28
Харківський бабак-віщун Тимко пережив російську окупацію в Харківській області.

20:19
У ГУР сумніваються, що в РФ планують уже зараз мобілізувати 1 млн або 1,2 млн осіб, оскільки Путін не зможе озброїти і одягнути їх.

20:03
У Конгресі США досягли попередньої домовленості про надання додаткової допомоги Україні на суму близько $12 млрд. Попередній пакет на $40 млрд уже закінчується.

19:56
ГУР: Росіяни, яких ще не мобілізували, вже телефонують в Україну та запитують, як здатися.

19:46
Росіяни обстріляли Слов'янськ і центр Краматорська, четверо поранених.

19:46
Авіація Сил оборони України завдала близько 20 ударів. Підтверджено ураження 13 районів зосередження живої сили й військової техніки противника, позиції броньованої техніки та п'яти позицій зенітних ракетних комплексів. Втрати ворога уточнюються.

19:18
Україна вже створила резерви й не оголошуватиме додаткову мобілізацію на тлі того, що в Росії оголошено "часткову" мобілізацію. Про це в інтерв'ю німецькому виданню Tagesschau сказав радник глави Офісу президента Михайло Подоляк.

19:06
Міністерство внутрішніх справ Латвії у зв'язку з мобілізацією в Росії запропонує уряду розглянути оголошення надзвичайної ситуації в окремих регіонах країни, що межують з РФ.

18:36
У дагестанських Махачкалі та Хасавюрті сотні людей вийшли на акцію протесту проти мобілізації чоловіків на війну з Україною.

18:36
ГУР опублікувало серію перехоплень розмов окупанта - про мобілізацію у РФ, псевдореферендуми та спроби переконати матір, що війна не з "найманцями" НАТО.

18:32
Російська пропаганда використовує трагедію із розстрілом дітей в іжевській школі для просування наративу "Україна – держава-терорист", повідомляє Центр протидії дезінформації при Раді національної безпеки та оборони.

18:12
Представниця Польщі на конференції МАГАТЕ заявила, що Росію потрібно вигнати з організації доти, доки окуповані нею території України не будуть дерусифіковані та демілітаризовані.

17:54
За рішенням Ради оборони Житомирської області, з 26 вересня комендантська година на Житомирщині розпочинається о 24:00 і триватиме до 05:00.

17:46
Путін заявив Ердогану, що готовий до переговорів "на нових умовах" - глава МЗС Туреччини.

17:40
Російський газопровід Північний потік-2 поламався. В одній з ниток утворилася дірка, через яку тиск газу різко впав.

17:08
Україна захищатиметься. Якщо зупинитися, то танки Росії будуть у Дніпрі та Києві – ОП.

16:57
Глава Запорізької ОВА розповів про псевдореферендум в області: для картинки до Мелітополя та Бердянська завезли автобуси з людьми з Криму, а саме "голосування" проводиться шляхом побудинкового обходу з озброєними військовими РФ, інколи - з собаками.

16:54
Подоляк: Жодних "референдумів" немає – це пропагандистське шоу. Наші кордони залишаться.

16:36
У тимчасово окупованому Мелітополі, де окупанти проводять свій псевдореферендум, члени окупаційних "виборчкомів" через катастрофічно низьку явку почали повторний поквартирний обхід. Про це повідомив мер міста Іван Федоров.

16:36
Один із "посіпак Кремля" з Німеччини, який поїхав "спостерігачем" на псевдореферендум в Запорізькій області, одразу після цього втратив роботу на батьківщині. Він був гендиректором енергокомпанії в Гессені.

15:58
Зеленський погодився, що прямі військові рішення мають ухвалювати генерали — Залужний.

15:47
Канцлер Німеччини вважає "абсолютно мудрим" ніколи не робити чогось поодинці - так він прокоментував відмову постачати танки Leopard ЗСУ.

15:42
Окупанти завдали ракетного удару по об’єкту цивільної інфраструктури у Первомайському Харківської області. Загинула дівчина 15 років.

15:39
Головнокомандувач Збройних Сил України Валерій Залужний зберігає у своєму кабінеті зібрання творів начальника Генштабу ЗС Росії генерала Валерія Герасимова.
"Я виріс на російській військовій доктрині і досі вважаю, що вся військова наука знаходиться в Росії. Я навчався у Герасимова. Я читав усе, що він колись написав... Він найрозумніший з людей, і мої очікування від нього були величезними", – каже Залужний.

15:38
Залужний про хитрість перед 24.02.2022 – "треба було, щоб у РФ думали, що ми сидимо на своїх звичайних базах, куримо травку, дивимося телевізор і пописуємо у Facebook".

15:38
Артилерійські частини ВМС ЗСУ знищили російські танк, шість БМП, бойову броньовану машину, радіолокаційну станцію та важкий автомобільний транспорт з боєприпасами.

15:22
"Я тебе не розумію". Залужний після 24 лютого сказав Міллі, що не планує евакуації.

15:03
Залужний розкрив дві основні цілі ЗСУ на 24 лютого – зберегти Київ і "пустити кров" окупантам на всіх інших напрямках.

14:43
Росія може запровадити воєнний стан після псевдореферендумів — міністр оборони Литви.

14:05
Зайшов із котиків. Макеєв подякував Німеччині за Gepard і закликав передати "великих кішок".

13:58
Речник президента Сергій Никифоров уточнив вчорашню заяву Володимира Зеленського щодо систем ППО NASAMS. У коментарі LIGA.net він сказав, Україна поки лише отримала згоду на постачання.

13:55
Розпочалися переговори про створення зони ядерної безпеки навколо Запорізької АЕС. Їх проведуть в рамках 66-ї щорічної сесії МАГАТЕ, заявив гендиректор агентства Рафаель Гроссі в Twitter.

13:19
Глава МЗС Туреччини: Потрібен справедливий мир. Окуповані території – це землі України.

13:13
Заяви Путіна можна використовувати як туалетний папір, заявив міністр с/г Німеччини Оздемір.

12:56
Мобілізація у Росії. Одна з ділянок кордону з Казахстаном виявилася закритою.

12:55
Зеленський провів засідання Ставки — намітили плани протидії новій зброї РФ.

12:28
Росія рідше використовує ракети, але б'є іранськими дронами-камікадзе – спікер Повітряних сил.

12:19
"Парад фріків" та "професійних рускіх". Опубліковано список іноземних "спостерігачів" Росії на псевдореферендумах в окупації.

11:46
Глава МЗС Туреччини заявив, що на Заході "виступають за продовження війни, щоби послабити РФ".

11:44
Подоляк: Стрілянина у військкоматах та протести – це лише п'ятий день мобілізації в Росії.

11:40
ОК "Південь" про вплив мобілізації в Росії на фронт: Це гарматне м'ясо, щоб затикати дірки.

11:00
Санду пригрозила позбавленням громадянства за участь у війні за РФ і згадала ядерну зброю.

10:59
Путін навряд чи визнає будь-яку поразку, ситуація дуже критична — президент Фінляндії.

10:57
Російські окупанти розбирають баржевий міст під Антонівським мостом у Херсоні.

10:56
26 вересня у Брюсселі відбудеться закрита зустріч робочої групи Євросоюзу з кризового реагування, на яку запрошені й посли ЄС. На зустрічі обговорять небезпеку ескалації війни Росії проти України й події у РФ.

10:52
Індекс Мосбіржі на торгах 26 вересня впав на 5,67% - до 1969,06 пункту, свідчать дані Московської біржі. Нижче за позначку у 2000 пунктів значення індексу опустилося вперше з 24 лютого 2022 року.

10:52
Європейський Союз має припинити імпорт алмазів із Росії, заявили п'ять із 27 країн блоку в загальній пропозиції, пише Reuters.
За повне обмеження виступають Польща, Ірландія, Литва, Естонія й Латвія.

10:12
Казахстан не визнає псевдореферендуми росіян в окупації в Україні.

09:41
Росія видала десятки тисяч призовних документів – розвідка Британії.

09:33
"Пташкопад" триває, мінус 500 солдатів ворога за добу.

09:31
ДШВ знищують ворога на українській землі

09:07
У рамках програми релокації переміщено 745 підприємств, із них 558 уже відновили роботу. Про це заявила заступниця міністра економіки Тетяна Бережна в ефірі національного телемарафону.

09:00
Блінкен про брехню Лаврова про Україну та злочини РФ - "абсолютно порожні для всіх навколо слова".

08:46
Армія РФ ударила ракетами по Запоріжжю й околицях.

08:18
Генштаб: ЗСУ вразили скупчення техніки армії Росії у тимчасово окупованому Херсоні, вдарили по скупченнях і пунктах управління окупантів, а також дев'яти "окремих важливих цілях".

07:27
Росія вночі атакувала дронами-камікадзе Одеську область. Один збив ППО, два влучили по військовому об'єкту. Детонував боєкомплект, евакуювали мирне населення.

07:05
Українці перехитрили Путіна – Трасс.

https://news.liga.net/ua/politics/chronicle/novaya-ugroza-iz-rossii-vse-glavnoe-ob-eskalatsii-voennoy-agressii-rf-protiv-ukrainy-live