Вторгнення РФ в Україну
Вторгнення РФ в Україну 24.02.2022

 

Хроніки подій

 

Вторгнення РФ в Україну. Головні новини – хроніка

25.09.2022

23:41
Влада Росії використовує мобілізацію не лише для того, щоб продовжити страждання людей в Україні, а й для того, щоб фізично знищити чоловіків – представників корінних народів, які живуть на територіях, "що поки що тимчасово контролюються Росією". Про це сказав у своєму відеозверненні президент Володимир Зеленський.

23:39
Президент Володимир Зеленський заявив, що Україна отримала від США системи протиповітряної оборони NASAMS.

23:07
У столицях західних країн розробляють плани на випадок, якщо російський диктатор Володимир Путін вдасться до кроків для реалізації своїх загроз ядерних ударів по Україні, повідомляє Fanancial Times із посиланням на п'ятьох західних офіційних осіб, які говорили на умовах анонімності через делікатність питання.

21:37
Президент Володимир Зеленський припустив, що погроза з боку Росії ядерним ударом "вчора могла бути блефом, а сьогодні може бути реальністю".

21:36
Патріарх Кирило на недільній проповіді заявив, що російські окупанти, які гинуть на території України, "приносять себе в жертву", яка "змиває всі гріхи".

20:38
Командування російських окупаційних військ направляє новоприбулих за мобілізацією військовослужбовців без підготовки відразу на лінію зіткнення, повідомляється у вечірньому зведенні Генштабу ЗСУ.

20:38
Жителі дагестанського села Ендірей у Хасав'юртівському районі перекрили федеральну трасу Хасав'юрт-Махачкала, протестуючи проти оголошеної російським диктатором Володимиром Путіним мобілізації.

20:37
Якщо російський диктатор Володимир Путін залишиться при владі, то в Європі не буде стабільності, заявив в інтерв'ю CBS News президент Володимир Зеленський.

20:36
Президент Володимир Зеленський вважає, що якщо США передадуть Україні танки, то європейські союзники також допоможуть цим видом озброєння.

18:02
США безпосередньо, в приватному порядку, на дуже високому рівні повідомили Кремлю, що будь-яке застосування ядерної зброї матиме катастрофічні наслідки для Росії, що Сполучені Штати та їхні союзники відповідатимуть рішуче. Про це в інтерв'ю CBS News заявив радник президента США з національної безпеки Джейк Салліван.

18:01
За тиждень на місці масового поховання в Ізюмі ексгумували 447 тіл. Серед них тіла жінок і дітей, повідомляє ДСНС.

18:00
25 вересня близько 15:00 години силами та засобами протиповітряної оборони повітряного командування "Південь" збито дрон-камікадзе "Shahed-136".

16:30
Українцям, які залишилися на тимчасово окупованих територіях, наполегливо рекомендують жодним чином не брати участі у процесі підготовки та проведення псевдореферендумів.

16:26
Справжнім геноцидом за етнічною ознакою назвав радник голови Офісу президента Михайло Подоляк масову мобілізацію кримських татар у тимчасово окупованому Криму.

15:55
У російському полоні залишаються близько 2500 українців. Там також є цивільні. Про це у інтерв'ю BBC повідомила віцепрем'єр-міністр – міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Ірина Верещук.

15:54
За інформацією видання Медуза, в Росії, ймовірно, з 28 вересня запровадять заборону на виїзд чоловіків мобілізаційного віку з країни. Про це виданню повідомило джерело, близьке до адміністрації диктатора Володимира Путіна.

14:20
На початку війни російські окупанти вірили власній пропаганді про слабкість ЗСУ, і українські зенітники "хлопали їх, як комарів". Про це розповів заступник командира радіотехнічної батареї київської зенітної ракетної бригади.
Він також показав, як працює техніка з виявлення та захоплення ворожої цілі та розповів кілька історій про бойові будні зенітників.

12:19
Російські окупанти збудували у тимчасово окупованій Новій Каховці трубопровід для перекачування палива, повідомила речниця ОК "Південь" Наталія Гуменюк.

12:05
Дрони-камікадзе іранського виробництва, які російські окупанти використовують проти України, мають меншу дальність польоту порівняно з ракетами, крім того, у них гучний двигун, повідомила речниця оперативного командування "Південь" Наталія Гуменюк.

10:33
Одеса знову атакована ворожими дронами-камікадзе. Людських втрат немає, влучили по адмінбудівлі у центрі міста.

09:03
Україна запросила термінове засідання Ради безпеки ООН через фіктивні референдуми окупантів.

08:48
У ніч проти 25 вересня російські окупанти завдали ракетного удару по кількох районах Запоріжжя та селу у Запорізькому районі. Відомо про трьох поранених. Пошкоджено об'єкти інфраструктури.

08:18
За даними Генштабу ЗСУ, у зв'язку з "частковою" мобілізацією у РФ, у підрозділах окупантів на запорізькому напрямку оголошено, що термін контракту не має значення, а час перебування у зоні бойових дій тепер залежить від рішення командування.
Крім того, "часткову" мобілізацію називають причиною затримки відпусток та грошових виплат.

07:58
Інформація про торгівлю Україною західною зброєю виявилася фейком – розслідування ВВС.

07:04
Російські окупанти можуть готуватися до насильницької мобілізації українських військовополонених для ведення бойових дій на боці Росії, що буде порушенням Женевської конвенції щодо військовополонених, повідомляє Інститут вивчення війни (ISW).

06:34
Авіація Повітряних сил завдала п'ять ударів по двох ворожих системах ППО у Херсонському та Каховському районах та по трьох районах зосередження озброєння і техніки у Бериславському районі, повідомляє ОК "Південь".
Ракетно-артилерійські підрозділи ЗСУ виконали 266 вогневих завдань.
Українські війська посилили вогневий контроль у районі Каховської ГЕС.
Знищено три пункти управління ворожими підрозділами вздовж лінії фронту, опорний пункт противника в районі Давидова Брода, уражено місце розташування росгвардії у Херсоні.
За підтвердженими даними, втрати окупантів за добу склали: 57 військових та 30 одиниць техніки, серед яких дві гаубиці "Мста-Б" та одна 122 мм, самохідна артустановка "Гвоздика" та самохідна гаубиця "Акація", реактивна система залпового вогню "Град", дві командно-штабні машини та 19 одиниць іншої автобронетехніки.
Знищено два БПЛА типу "Орлан-10" та дрон-камікадзе "Шахид-136".
Знищено три склади ворожих боєприпасів у Миколаївської та Херсонській областях.

00:28
Міністр оборони Олексій Резніков нагадав, що всього десять місяців тому "багато разів" чув у Вашингтоні, що постачання ПЗРК Stinger для ЗСУ "неможливі", і опублікував відео, на якому Stinger збиває російський Су-30.

https://news.liga.net/ua/politics/chronicle/novaya-ugroza-iz-rossii-vse-glavnoe-ob-eskalatsii-voennoy-agressii-rf-protiv-ukrainy-live