Вторгнення РФ в Україну
Вторгнення РФ в Україну 24.02.2022

 

Хроніки подій

 

Вторгнення РФ в Україну. Головні новини – хроніка

21.09.2022

23:40
Україна повернула з полону частину захисників Азовсталі - судячи з фото, звільнено начальника патрульної поліції Маріуполя Михайла Вершиніна, парамедика "Пташку" (Катерину Поліщук), морпіха Михайла Діанова.

22:08
21 вересня росіяни вкотре обстріляли Харків та звільнений від окупантів Куп'янськ, є постраждалі, зокрема дитина.

21:23
У різних містах РФ сьогодні намагалися протестувати проти мобілізації, але силовики розганяють мітинги та "пакують" людей до автозаків.

21:04
Ліз Трасс та Урсула фон дер Ляєн прокоментували оголошення Путіним "часткової" мобілізації: це ознака слабкості та невдачі його вторгнення до України.

20:58
Після оголошення Путіним мобілізації пранкери почали під виглядом "військкомів" телефонувати синам російських топчиновників із пропозицією "приїхати завтра до військкомату". Зокрема зателефонували до сина спікера Кремля Дмитра Пєскова.

20:17
У Саудівській Аравії повідомили, що за посередництва наслідного принца Мухаммеда бін Салмана з російського полону звільнили 10 іноземців, яких окупанти захопили в Україні. Звільнено громадян Марокко, США, Великої Британії, Швеції та Хорватії.

20:02
РФ набирає "добровольців" серед донських і кубанських "казаків" у рамках "самомобілізації". Генштаб повідомляє, що у Читі кандидатів відбирають нібито для будівельних робіт в Україні.

19:58
Науседа закликав росіян чинити опір мобілізації: "Україна наближається до перемоги".

19:51
Ми знищимо всіх, хто зі зброєю прийде на нашу землю, - чи добровільно, чи за мобілізацією, заявив Головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний.

19:08
"Безвідповідальна риторика". У Білому домі серйозно сприймають ядерні погрози Путіна.

19:01
Президент США Джо Байден у виступі на Генеральній Асамблеї ООН заявив, що Росія грубо порушує основні засади статуту ООН. Він наголосив, що міжнародне співтовариство зобов'язане притягнути Росію до відповідальності за скоєні нею злочини.

18:32
Резніков відреагував на мобілізацію у РФ "шкільною задачею з математики" для росіян - запропонував їм "порахувати", скільки ще доведеться воювати, якщо війна триватиме, доки не будуть убиті всі мобілізовані у РФ.

18:02
Генсек НАТО Єнс Столтенберг заявив, що єдиний спосіб закінчити війну в Україні – довести Путіну, що він не може перемогти на полі бою.

18:01
Столтенберг обережний в оцінках точної кількості мобілізованих, яких може зібрати РФ. Він нагадав, що армія Росії і так погано оснащена, має проблеми з логістикою та командуванням.

17:57
Данілов про путінську мобілізацію: Стара хвора людина читає із суфлера текст, який йому написали. Нам по цимбалах, що відбувається на території РФ.

17:34
Дмитро Кулеба заявив, що Путін, оголосивши мобілізацію, виявив крайню неповагу до Китаю, Туреччини та інших країн, які закликали до дипломатії та миру.

17:20
Оголошена Путіним мобілізація, ймовірно, є реакцією на досягнення України на фронті, вважає президент Чехії Мілош Земан. Він також заявив, що адекватною відповіддю на це рішення Кремля було б "збільшення допомоги Україні, і не лише у військовій сфері".

17:18
За даними Пентагону, Україна скоро отримає ударні дрони-камікадзе Switchblade 600.

17:01
21 вересня після обіду росіяни вдарили ракетами по Дніпропетровській області - влучили в інфраструктурний об'єкт та сільгосппідприємство.

16:00
Зеленський: Я не вірю, що Путін застосує ядерну зброю. Світ не дозволить.

15:23
Президент Франції Емманюель Макрон заявив на засіданні Генеральної Асамблеї ООН у Нью-Йорку, що вторгнення Росії в Україну сягає епохи колоніалістського імперіалізму.

14:46
Заступнику начальника управління Федеральної служби військ Національної гвардії РФ у Ростовській області полковнику поліції повідомлено підозру у жорстокому поводженні з військовополоненими, повідомляє Офіс генпрокурора України.

14:34
Російське право вето позбавило Раду безпеки ООН можливості ухвалювати будь-які значущі рішення щодо вторгнення Росії в Україну, заявив голова дипломатії Євросоюзу Жозеп Боррель.

14:10
Шольц: Мобілізація в Росії - ознака її військових невдач.

14:05
Росія вдарила ракетами по Запоріжжю.

13:57
Резніков про мобілізацію в Росії: Росіяни гинуть — їхні родичі отримують автомобіль.

13:57
Закритий сьомий пункт указу про часткову мобілізацію в РФ містить інформацію про призов до 300 000 осіб, про що говорив міністр оборони РФ Сергій Шойгу. Про це журналістам повідомив речник президента РФ Дмитро Пєсков.

13:49
На колегії Міноборони РФ Сергій Шойгу серед пріоритетних завдань "часткової мобілізації" назвав посилення охорони військкоматів та "пунктів збору громадян".

13:31
Реакція з Польщі. "Росія продовжить спроби знищити Україну. Ми з цим не погоджуємося", - заявив прем'єр Моравецький.

13:26
Мобілізація в Росії – Литва привела сили швидкого реагування у бойову готовність.

13:23
Глава МЗС Латвії про мобілізацію в Росії: Вони такі ж небезпечні, як і нацистська Німеччина.

13:06
Прем'єр-міністр Чехії Петр Фіала заявив, що часткова мобілізація в РФ "є спробою подальшої ескалації війни, розв'язаної Росією проти України", і "ще одним доказом того, що лише Росія є агресором".

12:38
Прем'єр-міністр Нідерландів Марк Рютте заявив, що указ російського диктатора Володимира Путіна про часткову мобілізацію є ознакою паніки в Кремлі, і його не слід сприймати як пряму загрозу повномасштабної війни із Заходом.

12:07
Міністр оборони Британії про мобілізацію в Росії: Путін відправив на смерть десятки тисяч.

11:50
Якщо що, сьогодні не лише новини про 300 000 нових мобілізованих росіян на війну за ілюзії Путіна: у Дніпрі з'явилася вулиця Бандери.

11:39
Російський рух "Весна" закликав до всеросійської акції протесту проти мобілізації, оголошеної диктатором Володимиром Путіним.

11:29
"Комплексна програма утилізації росіян". Данілов відреагував на мобілізацію у Росії.

11:15
"Це велика трагедія для російського народу". У Зеленського відреагували на мобілізацію у Росії.

11:05
За кілька хвилин після виступу російського диктатора Володимира Путіна, який оголосив часткову мобілізацію, росіяни розкупили усі прямі квитки на 21 вересня до Стамбула, Тбілісі та Єревану.

10:47
Пані посол США заявила, що часткова мобілізація в Росії та її псевдореферендуми – "ознаки слабкості та провалу".

10:32
Міністр оборони РФ Сергій Шойгу заявив, що Росія воює не стільки з українською армією, скільки з колективним Заходом. Під час часткової мобілізації буде призвано загалом 300 000 резервістів.

10:29
"Все йде за планом? У життя чудове почуття гумору", - Подоляк про мобілізацію в Росії.

10:29
Путін заявив, що "підтримає" псевдореферендуми, та натякнув на ядерну зброю.

10:20
Після звернення російського диктатора Путіна курс рубля почав падати.

09:09
Путін оголосив часткову мобілізацію в Росії.

07:59
Блінкен про "референдуми" й можливу мобілізацію у РФ: Росія зазнає поразки на полі бою.

07:53
Генштаб: Авіація й артилерія ЗСУ завдали понад 60 ударів по росіянах.

07:33
Держдеп: Псевдореферендуми – це крок розпачу Путіна, будуть посилені наслідки для РФ.

07:32
Ознак підготовки до мобілізації в Росії немає, Путін хоче стримати крах військ - ISW.

07:32
У Новій Каховці ЗСУ знищили колону російської техніки - втрати Росії від ОК "Південь".

01:52
Після новин про наміри окупантів влаштувати псведореферендуми Зеленський заявив, що позиції України залишаються незмінними, попри "шум" із РФ.

https://news.liga.net/ua/politics/chronicle/novaya-ugroza-iz-rossii-vse-glavnoe-ob-eskalatsii-voennoy-agressii-rf-protiv-ukrainy-live