Вторгнення РФ в Україну
Вторгнення РФ в Україну 24.02.2022

 

Хроніки подій

 

Вторгнення РФ в Україну. Головні новини – хроніка

20.09.2022

23:40
Звернення Володимира Путіна мало "протестувати" громадську думку і всіх принагідно налякати, але організатори зрозуміли, що винахід приречений на невдачу, сказав LIGA.net Михайло Подоляк.

23:09
Глава Мінреінтеграції закликала українців не ходити на псевдореферендуми, ігнорувати ці процеси та ніяк не співпрацювати з окупантами.

23:03
Президент США Джо Байден у завтрашньому виступі в ООН має намір заявити, що війна Росії проти України є порушенням принципів статуту ООН.

22:31
Президент Польщі Анджей Дуда заявив, що якби у Володимира Путіна вистачило нерозсудливості "хоч би найменшою мірою" застосувати ядерну зброю проти України, це стало б "порушенням глобальних табу" і повністю дестабілізувало б ситуацію у самій Росії.

21:44
Росіяни перед анонсованим "терміновим зверненням" Путіна та Шойгу активно шукають у Google інформацію про мобілізацію та відстрочення, і як виїхати з РФ.

21:16
Пентагон заявив, що оголошення російськими маріонетками на Донбасі про проведення "референдумів" щодо приєднання до Російської Федерації є відволіканням уваги після успішного контрнаступу України.

21:00
Представники США, Німеччини, Естонії та НАТО заявили, що ніколи не визнають проведення Росією "фейкових референдумів" на тимчасово захоплених українських територіях.

20:46
У тимчасово захопленому Маріуполі російські окупанти "заарештували" підлітків, які на площі співали Гімн України.

20:17
Кулеба заявив, що не зустрічатиметься з Лавровим на полях Генасамблеї ООН, навіть якщо той запропонує.

20:14
Сьогодні Путін з високою ймовірністю оголосить про намір за допомогою псевдореферендумів оформити анексію тимчасово захоплених територій України та почати готувати умови для мобілізації в Росії, заявив радник президента США з національної безпеки Джейк Салліван.

20:04
Російські окупанти завдали ракетного удару по Запорізькому району. Інформація про постраждалих та руйнування з'ясовується.

19:59
"Референдуми", які Росія планує провести на тимчасово окупованих українських територіях, ніколи не будуть визнані, відповіддю на них стане більше військової підтримки України та більше санкцій проти РФ, повідомила прем'єр-міністр Естонії Кая Каллас.

19:22
Генштаб повідомляє про "значні втрати" армії РФ на Авдіївському та Бахмутському напрямках, а з Херсонщини прибули вантажівки з трупами окупантів.

19:19
Сьогодні ввечері, за повідомленнями російських пропагандистів, російський диктатор Володимир Путін звернеться до росіян. Імовірно, йтиметься про "референдуми" на тимчасово окупованих українських територіях. Також, можливо, виступить голова Міноборони РФ Сергій Шойгу. Точний час виступів невідомий.

19:00
Генштаб повідомляє, що РФ вирішила вивести підрозділи свого 217-го парашутно-десантного полку з Сирії та відправити їх воювати проти України на тлі провалу РФ із прихованою мобілізацією.

18:25
МАГАТЕ заявило, що поінформовано про обстріл території, прилеглої до Південноукраїнської АЕС. Глава агентства Рафаель Гроссі зазначив, що "вибух біля Південноукраїнської АЕС надто ясно демонструє потенційні загрози для інших ядерних об'єктів країни" і знову зажадав припинити військові дії поблизу АЕС.

18:06
Офіс генпрокурора показав фото двох катівень для цивільних, облаштованих армією РФ у Козачій Лопані Харківської області.

17:33
Міністр оборони Польщі заявив, що "правителі Кремля вирішили відтворити імперію зла, але ми відлякаємо агресора, зробимо Польщу безпечною". Він оголосив, що східний фланг країни буде укріплено американськими бойовими танками Abrams та ударними вертольотами Apache.

17:22
Верховна Рада ухвалила законопроєкт про віднесення до підстав звільнення з військової служби наявність у військовослужбовця трьох та більше дітей до 18 років.
 
16:23
Прессекретар президента заявив, що псевдореферендуми не змінять позицію Зеленського та ЗСУ, і всі території будуть деокуповані. Але без них є найменший шанс на дипломатію, потім - не буде.

16:21
Президент Туреччини Реджеп Тайїп Ердоган заявив, що, на його думку, російський диктатор Володимир Путін прагне покласти край війні, яку він розпочав проти України, і що буде зроблено "значний крок".

15:48
Старух вважає малоймовірним наступ армії РФ на запорізькому напрямку найближчим часом, але за літо окупанти облаштували ешелоновану оборону й накопичили достатньо сил для утримання рубежів.

15:44
Глава МЗС Латвії: Відповіддю на "референдуми" РФ мають стати санкції та зброя для України.

15:04
Голову військового комітету НАТО запитали, чи готовий Альянс до розпаду РФ. Відповідь: Україна важливіша.

14:48
Результатів псевдореферендумів ніхто у світі не визнає – ні колективний Захід, ні Китай, ні Індія, ні Туреччина, заявив голова делегації України у ПА НАТО Єгор Чернєв.
"Відповідно, не буде визнано і право Росії на самозахист та використання ядерної зброї. Реакція світу на такий крок буде такою ж жорсткою, якою була б і без "референдумів", – заявив Чернєв.

14:30
У тимчасово окупованому Криму почав діяти новий опір підпілля "Кримська бойова чайка", який попереджає окупантів, що покарання за злочини, скоєні ними за роки окупації, - неминуче.

14:19
Подоляк про загрози "референдумів": На полі бою з боку Росії нічого не зміниться.

14:15
Розвідка Естонії: Путін будував систему 20 років, не варто очікувати на розвал Росії після нього.

14:15
Під Святогірськом прикордонники знищили росіян, які намагалися потрапити у тил ЗСУ.

13:53
В Ізюмі та Балаклії сапери знаходять багато мін-пелюсток, з квартир дістають ракети, що не розірвалися.

13:19
Російським військовим закручують гайки: в'язниця за відмову воювати, здачу в полон тощо.

12:57
На українські військові кораблі нанесуть знаки бойових досягнень – за успішні бойові операції та знищення ворожої техніки.

12:43
Росія зможе воювати до літа 2023 як мінімум, але її ресурс теж вичерпний — ГУР.

12:40
Загальна мобілізація в Росії вигідна Україні, вона буде ударом по режиму Путіна — ГУР.

12:39
PepsiCo припинила виробництво концентрату для Pepsi, 7Up та Mountain Dew у Росії, повідомляє Reuters.

12:20
Медведєв знову лякав ядерною зброєю, Подоляк – "ЗСУ тихо, спокійно і методично роблять роботу".

12:18
Фахівці вивчають трофейну військову техніку армії Росії, але Україні потрібні технології США, заявив глава Укроборонпрому Гусєв.

12:07
Зеленський про ППО для Харкова: Це не питання грошей.

11:25
Київський суд передав на потреби Збройних Сил України 500 млн грн з рахунків агрофірми з Луганської області, власник якої після 24 лютого переоформив її в окупаційних органах.

11:23
А тим часом в Україні відновила роботу мережа швидкого харчування McDonald's. Наразі лише у Києві, але найближчими днями відкриються ресторани в інших містах. LIGA.net відвідала одну із точок видачі ресторану у столиці та підготувала репортаж із МакДональдса біля м.Харківська.

11:16
ОК "Південь" про заяви Стремоусова щодо "референдуму": Вони вже заблукали у своїх скрепах.

10:31
Ердоган про масові поховання на звільнених територіях: ООН дасть ідеальну відповідь.

10:20
Багато російських "добровольців" відмовляються воювати після наступу ЗСУ – Пентагон.

10:12
Трасс – українцям: "Велика Британія продовжуватиме стояти за вами на кожному етапі шляху".

10:08
Навчальний центр авіакомпанії Turkish Airlines відмовився проводити заняття на тренажерах імітації польоту з російськими пілотами. Про це повідомляє The Inside з посиланням на російську авіакомпанію.

10:00
ЗСУ продовжують звільняти околиці Херсона, їхні операції вивірені – Пентагон.

09:40
ЗСУ знищили майже 55 000 російських окупантів — Генштаб опублікував втрати Росії.

09:28
Командування Чорноморського флоту РФ майже напевно передислокувало свої підводні човни класу Кіло з порту приписки Севастополь у Криму до Новоросійська в Краснодарському краї на півдні Росії, повідомляє британська розвідка.

09:26
Дрон-винищувач Bayraktar Kizilelma випробували в інтеграції з українським двигуном

08:57
"Абсолютно, це розглядається". Пентагон запитали, коли ЗСУ отримають танки M1 Abrams.

08:50
Ердоган про те, чи Путін визнає "прорахунок" з Україною: Жоден лідер не визнає помилку.

08:43
Аналітики ISW вважають, що активне обговорення російськими ставлениками на тимчасово окупованих територіях Луганської та Донецької областей необхідності негайної анексії передбачає, що північний контрнаступ України, що триває, викликає паніку маріонеткових сил і низки чиновників Кремля.

08:38
Ердоган заявив, що повернення територій Україні "полегшить переговори" з Росією.

08:21
Пентагон: ПВК Вагнера зазнає великих втрат в Україні, тому Пригожин і їздить по тюрмах для вербування зеків.

07:48
Зведення Генштабу:
- ЗСУ вдарили по зосередженню окупантів у Сватовому, 70% ліквідовано;
- після удару 18 вересня по Новоайдару РФ втратила 50 одиниць техніки;
- ворог посилює незаконну "мобілізацію" на Донбасі та заборонив чоловікам залишати Крим без дозволу військкомату.

07:15
Південь. ЗСУ потопили баржу з військовими та зброєю армії Росії у Дніпрі.

06:40
Бельгія має намір дати Україні більше зброї – Кулеба.

https://news.liga.net/ua/politics/chronicle/novaya-ugroza-iz-rossii-vse-glavnoe-ob-eskalatsii-voennoy-agressii-rf-protiv-ukrainy-live