Вторгнення РФ в Україну
Вторгнення РФ в Україну 24.02.2022

 

Хроніки подій

 

Вторгнення РФ в Україну. Головні новини – хроніка

19.09.2022

23:54
Україна, попри війну, надасть гуманітарну допомогу Ефіопії та Сомалі, які страждають від засухи.

23:52
Протягом доби 19 вересня Повітряні сили ЗСУ знищили:
    штурмовик Су-25;
    керовану авіаційну ракету класу "повітря-поверхня" Х-59;
    п'ять дронів.

23:23
ПВК "Вагнера" завербувала вже майже 6000 російських засуджених для війни проти України, пише російське видання "Важные истории". У деякі колонії приїжджають повторно і беруть уже зеків, яких спочатку відсіювали.

22:51
Сайт групи Вагнера, яка збирає російських в'язнів для війни в Україні, зламала українська IT-армія.

22:28
Присутність Росії в Сирії стала "більш агресивною" після вторгнення в Україну, вважають у ВПС США. Причиною називають невдачі в Україні деяких генералів РФ в Україні.

21:43
Репортери без кордонів звернулися до французького регулятора мовлення ARCOM із проханням наказати телеоператору Eutelsat припинити транслювати Росію 1, НТВ та Перший канал, які поширюють кремлівську воєнну пропаганду.

21:26
Радник Резнікова вважає, що "істерика" бойовиків щодо негайного проведення "референдумів" - це ініціатива російських "яструбів", які намагаються підштовхнути Путіна бодай до якихось дій після поразки на Харківщині.

20:57
Словенська армія віддасть Україні 28 старих танків M-55S (модернізація радянських Т-55), а замість них отримає від Німеччини 40 вантажівок.

20:48
Зеленський заявив, що сьогоднішнє засідання Ставки було пов'язане з "суттєвими новинами з передової".

20:39
Сьогодні ввечері для сенаторів США проведуть закритий брифінг у зв'язку з успіхами ЗСУ у Харківській області минулого тижня.

20:39
Сьогодні ввечері для сенаторів США проведуть закритий брифінг у зв'язку з успіхами ЗСУ у Харківській області минулого тижня.

20:06
У Зеленського не збираються вступати в полеміку з Пєсковим через його заяву про "інсценування" в Ізюмі. Подоляк сказав – для цього буде трибунал.

19:46
Президент Володимир Зеленський опублікував фото наслідків дій російських окупантів у Куп'янську на Харківщині. Він пообіцяв, що все зруйноване буде відновлено.

19:42
Міністерство торгівлі США заявило, що додасть три літаки Boeing 747, які експлуатуються іранськими авіалініями й здійснюють вантажні перевезення до Росії, до списку літаків, які порушують експортний контроль США в межах санкцій адміністрації Байдена через російське вторгнення в Україну.

19:17
Розвідка опублікувала перехоплення, в якому окупант поскаржився на наступ ЗСУ у Харківській області. Росіяни, за його словами, бігли пішки, тоді як, за офіційною версією, всіх "вивезли з позицій".

18:52
У Кремлі було розроблено "Стратегію проведення референдуму про входження Харківської області до складу РФ". За це мали "проголосувати" 75%.

18:51
Росіяни розгорнули на полігоні на Донеччині тренувальний табір, щоб підготувати прибулих з місць позбавлення волі до війни проти України, пише Генштаб.

18:43
На місці масового поховання в Ізюмі, яке знайшли минулого тижня після звільнення міста від російської окупації, триває ексгумація. За даними ОВА, з-під землі дістали уже 146 тіл. Більшість загиблих – цивільні, на деяких тілах є сліди катувань.

17:50
Німеччина додатково передасть Україні чотири Panzerhaubitze 2000. Їхня загальна кількість збільшиться до 14, а разом із нідерландськими - до 22.

17:25
Зеленський затвердив склад делегації України на 77-му сесію Генасамблеї.

17:23
У Міноборони назвали епіцентр концентрації сил армії РФ – це Донецька область. Ще один епіцентр – південь. Там головне завдання ЗСУ на цей момент - не допустити просування ворога вглиб.

17:21
"Тотальна руйнація, різанина та ядерний шантаж". Подоляк назвав "тип війни" з боку РФ.

17:11
Глава Харківської області заявив, що на звільнених територіях залишилось багато колаборантів - "тих, хто зустрічав, годував, ходив, показував проукраїнських людей". За його словами, СБУ матиме роботу на кілька років.

16:48
Глава Мінфіну Німеччини Лінднер не бачить змін курсу федерального уряду щодо постачання Україні бойових танків Leopard.

16:39
Прем'єр-міністр Нідерландів Марк Рютте та канцлер Німеччини Олаф Шольц домовилися продовжити подальшу військову підтримку України, зокрема через голландсько-німецьке військове співробітництво.

16:36
Херсон. Перекинути угруповання РФ на лівий берег Дніпра буде "дуже важко" - ОК "Південь".

16:31
Що буде, якщо росіяни вдарять ракетами по дамбі Каховської ГЕС? Укргідроенерго заспокоює: Київ не змиє, а може, навіть не затопить.

16:17
Російські пропагандисти поширюють фейки про те, що у контрнаступі ЗСУ нібито беруть участь "підрозділи НАТО". Про це повідомляє Центр стратегічних комунікацій, створений при Міністерстві культури та інформаційної політики.

16:16
Внаслідок спецоперації СБУ у Запоріжжі заблоковано спробу нелегального передання в одну з країн Східної Азії новітніх військових технологій, що підлягають державному експортному контролю.

15:47
Литва розглядає заборону в'їзду для білорусів. Заборона для росіян відсьогодні набула чинності у країнах Балтії та Польщі.

15:39
Зеленський створив військові адміністрації у Херсоні та ще 14 населених пунктах.

15:02
В Офісі генерального прокурора зареєстровано кілька десятків справ щодо злочинів сексуального характеру під час вторгнення окупантів в Україну. Також встановлено п'ятьох дітей віком від 4 до 16 років, які стали жертвами цієї категорії воєнних злочинів.

14:51
На Луганщині окупанти відбирають квартири та машини, а також викрадають людей — поліція.

14:41
У Чернігівській області СБУ затримала російську агентку, яка передавала розвідувальні дані про переміщення підрозділів ЗСУ.

14:16
Українці не вірять у фейк про "розкол" у керівництві України та ризик "зради" Банкової - опитування від КМІС.

14:06
Окупанти намагаються полагодити переправу біля Каховської ГЕС. "Схеми" показали фото з супутника.

13:47
31% українців навіть ціною можливих конфліктів та загрози єдності готові підтримати притягнення до відповідальності тих, хто причетний до можливих прорахунків у підготовці до війни. Про це свідчать результати соцопитування, проведеного Київським міжнародним інститутом соціології.

13:46
Лише 12% українців вважають колаборантами чи байдужими до України тих, хто продовжує жити на окупованих 2022 року територіях. Про це свідчать результати соцопитування, проведеного Київським міжнародним інститутом соціології.

13:40
Ракетний удар по Запоріжжю. Росіяни влучили в підстанцію, частково знеструмивши район — ОВА.

13:19
Геноцид в Ізюмі. Як і з Бучею, Кремль назвав "брехнею" воєнні злочини своєї армії.

13:09
Окупанти намагаються мобілізувати чоловіків на територіях Луганської області, окупованих у 2022 році. Зокрема, у Сєвєродонецьку планувалося знайти 500 чоловіків для участі у війні проти України. Наразі програму "мобілізації" повністю провалено.

12:55
Подоляк: Танки та БМП для України – найменша інвестиція у благополуччя сімей Європи.

12:50
Зеленський провів засідання Ставки верховного головнокомандувача, під час якого було детально розглянуто план подальшої деокупації України.

12:39
РФ використовуватиме будь-який привід, щоб не повертати захисників Маріуполя — генпрокурор.

12:37
Пані посол США в Україні Бріджит Брінк повідомила, що Сполучені Штати разом з партнерами обговорюють дії у відповідь на можливий ядерний удар з боку Росії або використання в таких цілях Запорізької АЕС. Вона нагадала, що президент США Джо Байден заявив про "серйозні наслідки" такого сценарію.

12:31
Костіна у США запитали, чи звинуватять Путіна у геноциді – він визнав, що "буде непросто".

12:20
Гайдай: У Кадіївці сталася "бавовна" у Палаці культури, знищено базу росіян.

11:29
Посол США: Ми не розраховуємо, що війна закінчиться незабаром, контрнаступ ЗСУ захоплює.

11:28
Посол США щодо повернення Криму військовим шляхом: Наша позиція, що півострів — це Україна.

11:28
Херсон. Окупанти знають, що звільнення неминуче, а псевдореферендум не відбудеться — ЗСУ.

11:26
Відповідь Путіну з Німеччини щодо газу та Північного потоку-2: "Його ніколи не запустять. Втрата довіри фундаментальна, росіяни спалили всі мости. Захід відновиться швидше за Росію".

10:49
Російська приватна компанія збирається продати сирійській державній компанії крадену українську пшеницю. Водночас оформляє як товар з іншої держави, але разом з тим указує "ДНР" – окуповану частину Донецької області України.

10:29
Росія обстріляла Південноукраїнську АЕС – ракета впала за 300 м від реакторів, повідомляє  Енергоатом. Ударною хвилею пошкоджено будівлю АЕС, розбито понад 100 вікон.

10:19
Трибунал для Росії. Генпрокурор здогадується, чому деякі країни не поспішають зі схваленням цієї ідеї.

10:14
Завтра, 20 вересня, відкриються перші три ресторани McDonald's у Києві. Про це повідомила пресслужба McDonald's.
Першими запрацює McDelivery у трьох ресторанах: проспект Бажана, 3в (ст. м. Харківська); вул. Гришка, 7 (ст. м. Позняки); проспект Гагаріна, 2а (Дарниця).

09:43
Українська сторона запропонує на Генасамблеї ООН ухвалити резолюцію про конфіскацію російських активів як репарації за війну. Про це повідомляє The Guardian.

09:34
ЗСУ перетворили на брухт ще один Су-25 росіян: штурмовика збито на Херсонщині.

08:55
Наступ ЗСУ під Херсоном має прогрес – ISW.

08:52
Українці перемагають, але "важко вважати перемогою", коли стільки жертв і руйнувань, сказав Байден.

08:28
Байден запевнив Україну в підтримці у її визвольній війні проти Росії – допомоги буде "стільки, скільки потрібно".

07:47
До України направили 400 російських ув'язнених із Тамбова – Генштаб.

07:30
РФ вдарила ракетами по Запоріжжю вночі та вранці. Понад вісім прильотів, один – біля Дніпра.

07:15
ЗСУ знищили два склади боєприпасів армії Росії на півдні, зокрема у Херсоні.

https://news.liga.net/ua/politics/chronicle/novaya-ugroza-iz-rossii-vse-glavnoe-ob-eskalatsii-voennoy-agressii-rf-protiv-ukrainy-live