Вторгнення РФ в Україну
Вторгнення РФ в Україну 24.02.2022

 

Хроніки подій

 

Вторгнення РФ в Україну. Головні новини – хроніка

18.09.2022

23:57
Голова Об'єднаного комітету начальників штабів США генерал Марк Міллі попередив, що реакція Росії на останні невдачі на полі бою в Україні залишається незрозумілою, і закликав до підвищеної пильності американські війська під час відвідин військової бази НАТО у Польщі.

23:08
Президент Володимир Зеленський запевнив: те, що сьогодні може здаватися затишшям, насправді є підготовкою до перемог. Про це він сказав у своєму відеозверненні.

23:07
У центрі Мелітополя, у дворі багатоповерхівки на вулиці Ярослава Мудрого пролунав потужний вибух. Про це повідомив мер міста Іван Федоров, за інформацією якого це був замах на одного із поліцейських-колаборантів.

20:50
Заступниця міністра оборони Ганна Маляр закликала волонтерів не повідомляти публічно, яку допомогу та до якого саме госпіталю вони доправили.

20:50
Заступник міністра оборони Ганна Маляр вважає, що "хороші росіяни" - це пропагандистський інструмент для противників санкцій проти РФ та визнання її країною-терористом.

19:37
У зв'язку з нестачею людських ресурсів для відправлення на війну в Україні, на території Росії тривають заходи так званої внутрішньої самомобілізації.

19:36
Сьогодні підрозділи Сил оборони України відбили атаки противника в районах населених пунктів Куп'янськ, Гоптівка, Миколаївка Друга, Весела Долина, Одрадівка, Мар'їнка, Новомихайлівка та Правдине. Про це йдеться у вечірньому зведенні Генштабу ЗСУ.

17:16
Серед російських окупантів відбувається дедалі більше конфліктів через різне ставлення до них командування військ РФ та внутрішніх розбіжностей. Про це повідомляє пресслужба Головного управління розвідки Міноборони.

16:40
Президентка Грузії Саломе Зурабішвілі вважає воєнними злочинами звірства, скоєні російськими окупантами в Ізюмі Харківської області.

13:58
Подоляк прокоментував стрілянину у Херсоні, яка сталася ввечері 17 вересня.
"Масштабна стрілянина в центрі Херсона – ще один прояв напруги, що наростає між ПВК, зеками, "кадировцями", військовими РФ та ФСБ. Кількість "побутових конфліктів" збільшується. Сторони агресивно ділять награбоване перед втечею на тлі новин про наближення Збройних Сил України", – написав він у Twitter.

13:30
Естонія допомагає із навчанням ЗСУ.

12:56
Єрмак назвав абсурдом спроби домовитися з Росією: "Зло лікується тільки знищенням".

12:53
18 вересня в селі Стрілеча Харківського району російські окупанти обстріляли психіатричну лікарню під час евакуації пацієнтів, загинуло четверо медичних працівників. Про це повідомив голова харківської ОВА Олег Синєгубов.

12:07
Речниця ОК "Південь" Наталія Гуменюк повідомила, що стрілянина в Херсоні, яка відбулася ввечері 17 вересня – провокація окупантів із метою дискредитувати ЗСУ, щоб херсонці почали думати, що "їх не звільняють, а захоплюють".

11:24
Росія б'є по греблі у Кривому Розі через невдачі на передовій – британська розвідка

09:45
"Бучанські кати" – 64-та окрема мотострілецька бригада Східного військового округу збройних сил Росії, що влаштувала звірства у Бучі й інших населених пунктах півночі України у перші два місяці вторгнення, втратила майже весь особовий склад і буде розформована.

09:04
Миколаїв уночі обстріляли росіяни, влучили в лікарню й гаражі.

07:48
За добу 17 вересня російські окупанти завдали шість ракетних і 28 авіаційних ударів, здійснили понад 90 обстрілів з РСЗВ військових і цивільних об'єктів на території України. Постраждала інфраструктура понад 30 населених пунктів.

07:47
За добу 17 вересня авіація Повітряних сил ЗСУ вдарила по 13 районах зосередження живої сили та техніки російських військових і трьох позиціях зенітних ракетних комплексів. Окрім того, наші підрозділи протиповітряної оборони збили п'ять БПЛА й один гелікоптер Ка-52 ворога.
Ракетні війська й артилерія ЗСУ завдали вогневого ураження більш ніж двомстам об'єктам противника. Серед них 12 пунктів управління, склади боєприпасів і паливно-мастильних матеріалів, артилерійські позиції й райони зосередження особового складу та військової техніки.

07:46
Окупанти зазнають значних втрат під час спроб штурму на Авдіївському напрямку, повідомив Генштаб ЗСУ. За наявною інформацією, до лікарень щодня надходить понад 30 осіб зі складу 1-го армійського корпусу російських військ.

07:19
На півдні українські військові знищили "одиницю альтернативного флоту" росіян – баржу, за допомогою якої окупанти намагалися доставляти озброєння техніку й військових.

06:58
Використання Росією іранських дронів-камікадзе створює нові небезпеки для ЗСУ, пише WSJ. Безпілотники Shahed-136 відносно малі й літають на дуже малій висоті – це ускладнює їхнє виявлення українськими системами ППО.

06:54
Міністр закордонних справ Литви Габріелюс Ландсбергіс закликав негайно дати Україні танки, бо словесне засудження не допомагає припинити геноцид українського народу, який влаштовують російські окупанти на захоплених територіях.

https://news.liga.net/ua/politics/chronicle/novaya-ugroza-iz-rossii-vse-glavnoe-ob-eskalatsii-voennoy-agressii-rf-protiv-ukrainy-live