Вторгнення РФ в Україну
Вторгнення РФ в Україну 24.02.2022

 

Хроніки подій

 

Вторгнення РФ в Україну. Головні новини – хроніка

17.09.2022

22:37
Зеленський: "Багато хто з російських солдатів уже усвідомив, що в них немає жодних шансів в Україні, що вони будуть розбиті. І ми будемо тиснути й далі, щоб усі окупанти це зрозуміли. Будемо бити їх міцніше, ніж били до цього".

20:57
Запорізька атомна електростанція знову підключена до української енергомережі та може отримувати електроживлення для підтримки реакторів у режимі штатної зупинки, повідомляє МАГАТЕ.

20:54
Президент Володимир Зеленський дав інтерв'ю журналістам Reuters.

19:59
У новому перехопленні ГУР окупант розповідає, як їм довелося на невигідних позиціях спостерігати підготовку ЗСУ до наступу, а потім зазнавати цього наступу на собі. Водночас, каже він, командуванню постійно надходили від них доповіді, але жодних наказів, окрім "продовжуйте спостерігати", вони так і не отримали.

19:21
Прокуратура повідомляє, що у звільненій Козачій Лопані розпочато розслідування діяльності так званої народної міліції, яка діяла у населеному пункті в період його окупації та займалася тортурами цивільними.

18:53
Генштаб підтвердив ліквідацію понад 180 окупантів у Херсоні 10 вересня внаслідок удару по території ТОВ "Алкосервіс", на якій розміщувався особовий склад та військова техніка супротивника.

18:06
СБУ опублікувала відео з розповіддю мешканця Куп'янська, якого працівники російських спецслужб катували під час окупації міста.

17:26
Глава МЗС Чехії Ян Липавський закликав якнайшвидше створити міжнародний трибунал для розслідування злочину агресії у зв'язку зі знайденим після деокупації Ізюма місцем масових поховань.

16:51
П'ять вибухів сталися приблизно о 15:30 у селищі Богатир у районі Молочного лиману під Маріуполем, куди окупанти передислокували частину військової техніки та особового складу.

16:22
Омбудсмен Дмитро Лубінець показав на відео зі звільненого Ізюма житловий будинок, у якому під час авіаудару окупантів загинули 54 мешканці.

15:56
На нараді військового керівництва НАТО в Таллінні прем'єр-міністерка Естонії Кая Каллас назвала розв'язану Росією війну "найсерйознішим викликом безпеки для нинішнього покоління" і сформулювала чотири принципи відносин з Росією.

14:56
11-річна дівчинка, яка постраждала під час обстрілу Чугуєва, померла.

14:51
Президент Мексики придумав мирний план для України. Він передбачає, що в ООН буде створено спеціальний комітет сприяння миру, а посередникам стануть прем'єр Індії, папа римський і генсек ООН.
Подоляк уже заявив, що це схоже просто на піар.

14:40
В Україні презентували новий сорт технічних конопель: з них можна робити порох, канати та бронежилети.

13:57
Ексглава Мюнхенської конференції заявив, що Захід міг би взяти на забезпечення українську армію після війни. Тоді ніякі гарантії безпеки Україні не будуть потрібні, бо ні в кого не буде такого сильного війська.

13:04
Подоляк заявив, що запропонована Кадировим ідея завербувати по тисячі добровольців від кожного регіону Росії не вплине на хід війни. "Ви просто отримаєте 85 000 додаткових похоронок", - сказав він російським журналістам.

12:37
Росія сьогодні вранці обстріляла Слов'янську ТЕС, на станції виникла пожежа.

12:25
Міністр закордонних справ Польщі підозрює, що Німеччина умисно зволікає з допомогою Україні, бо все ще сподівається на відновлення нормальної співпраці з Росією.

12:09
Міжнародні донори стали частіше донатити на оборону та розмінування України.

12:08
США "без шуму" обговорюють з Україною постачання F-16 і Patriot, пише Politico.

11:43
Анджей Дуда написав статтю до річниці нападу СРСР на Польщу під час Другої світової війни. У ній польський президент звинувачує Росію в імперіалізмі та прагненні відновити радянську імперію.

11:06
Гайдай заявив, що Україна не причетна до гибелі "генпрокурора ЛНР", якого підірвали на робочому місці. Там були внутрішні розбірки з гауляйтером Пасічником.

10:29
Україна купує у Німеччини 18 новітніх САУ RCH-155.

10:04
Кулеба заявив, що для України загадка, чому Німеччина не дає танки Leopard, якщо дала самохідні гармати: "Навіть якщо солдатам знадобиться більше часу на те, щоб опанувати "леопарди", ці танки знадобляться і через два-три місяці. Рішення потрібно ухвалити зараз".

09:21
На сході України вранці вже була ракетна тривога. Відомо, що під обстріл потрапило село біля Запоріжжя.

09:13
Британська розвідка прогнозує, що Росія спробує не пустити ЗСУ в Луганську область, тому на новій лінії фронту між річкою Оскіл і Сватовим вона оборонятиметься краще, ніж на Харківщині.

08:36
У Донецькій області ніч минула відносно спокійно, заявив голова обладміністрації Павло Кириленко. Там зафіксовані тільки поодинокі обстріли в окремих точках на лінії фронту: Авдіївка, Мар'їнка, Вільне Поле, Бурлацьке, Соледар.

08:28
У Запорізькій області під обстріл уночі потрапили кілька населених пунктів: село Таврійське (зруйновано гімназію, спортивний клуб і місцевий будинок культури), Степногірськ (росіяни обстріляли багатоповерхівки) та Оріхів.

08:26
Росія за три дні випустила по дамбі у Кривому Розі 13 ракет.

07:53
Росія вночі вдарила ракетами по Харкову, а Нікополь накривали "градами" і артилерією.

07:10
Головне з ранкового зведення Генштабу:
    Росія обстрілює українські позиції вздовж лінії зіткнення, проводить перегрупування військ на окремих напрямках і вводить резерви.
    За минулу добу ворог завдав чотири ракетні, 24 авіаційних удари та здійснив 72 обстріли із систем реактивної артилерії. Внаслідок обстрілів постраждали 58 населених пунктів, зокрема великі міста Харків, Кривий Ріг, Запоріжжя, Нікополь.
    Підрозділи Сил оборони відбили атаки противника, завдавши йому втрат, в районах населених пунктів Бахмут, Зайцеве, Авдіївка, Миколаївка Друга та Новомихайлівка.

06:53
Трюдо і Макрон засудили звірства росіян, про які стало відомо після звільнення Ізюма, і заявили, що винні мають відповісти.

06:30
Глава військової розвідки США заявив, що російські війська не справляються в Україні, тому Путіну доведеться переглянути ціль війни.

03:27
Ядерна зброя Путіна. Байден звернувся до російського диктатора, тричі повторивши "не треба".

https://news.liga.net/ua/politics/chronicle/novaya-ugroza-iz-rossii-vse-glavnoe-ob-eskalatsii-voennoy-agressii-rf-protiv-ukrainy-live