Вторгнення РФ в Україну
Вторгнення РФ в Україну 24.02.2022

 

Хроніки подій

 

Вторгнення РФ в Україну. Головні новини – хроніка

16.09.2022

23:52
Президент Німеччини Франк-Вальтер Штайнмаєр заявив у Берліні на саміті лідерів парламентів держав Великої сімки, що Путін вторгненням до України "зруйнував усе, заради чого ми всі працювали", зокрема "останні мости діалогу, останні стовпи миру в Європі".

23:23
Греція та Німеччина погодили передачу Україні 40 радянських БМП-1, а натомість Греція отримає стільки ж німецьких Marder. Про це домовлялися ще у травні.

23:13
Глава адміністрації прем'єра Угорщини Гергей Гуяш вважає, що Росія "досягла настільки серйозної переваги" в Україні, що може будь-якої миті оголосити про перемогу. Чиновника цитує видання Magyar Hirlap.

23:08
Після деокупації Харківської області стало очевидним, що Росія повторила в Ізюмі саме те, що до цього творила в Бучі, сказав у відеозверненні президент Володимир Зеленський.

22:36
До справи "Україна проти Росії" в ЄСПЛ хочуть долучитися вже 18 країн-членів Ради Європи. У серпні таких було лише чотири.

22:28
Інформація про понад 400 могил в Ізюмі "відповідає порочності та жорстокості, з якими російські сили ведуть цю війну проти України та українського народу", - сказав радник Білого Дому Джон Кірбі.

21:56
Кабмін прийняв постанову про вихід із Угоди про співпрацю в галузі освіти, серед учасників якої значаться країна-агресор Росія та її союзник Білорусь.

21:53
Генасамблея ООН проголосувала сьогодні за включення до порядку денного сесії звернення президента Зеленського, хоча сім країн – Росія та її союзники – намагалися цьому перешкодити.

21:20
Зеленський заявив, що міг би погодитись на транзит російського аміаку лише в обмін на українських військовополонених. Пєсков сказав - це не одне й те саме.

20:35
У Повітряних силах ЗСУ повідомили про "значне" авіаційне угруповання РФ біля кордонів України - цифра коливається, але у середньому це близько 800 літаків та гелікоптерів.

20:02
Путін поскаржився, що Україна нібито відмовляється від переговорів, і хоче вирішити все на полі бою. Подоляк каже – із сучасною РФ можна лише так. Він також наголосив, що від переговорів Україна не відмовляється - вони можливі, якщо Путін виведе всі війська.

19:48
У Куп'янську окупанти облаштували в'язницю, куди кидали місцевих, які відмовлялися співпрацювати з ними. Через тісноту в'язні в деяких камерах мусили спати стоячи. Згідно з міжнародними конвенціями, таке поводження визнається формою тортур.

19:19
Спецпідрозділ KRAKEN показав відео з Куп'янська Харківської області – місто під українським прапором, контрнаступ триває на лівому березі Осколу.

19:09
Окупанти продовжують ракетні удари по Україні, не припиняють вести вогонь майже на всіх ділянках фронту, а на Херсонщині вводять спеціальні заходи, намагаючись убезпечити переправи через Дніпро, йдеться у вечірньому зведенні Генштабу ЗСУ.

18:23
Ердоган зустрівся з Путіним: говорили 40 хвилин за зачиненими дверима. На полях саміту диктатор РФ поскаржився, що Україна відмовляється від переговорів та хоче завершити війну на полі бою.

18:13
Спецслужби затримали співробітницю дніпровського КБ "Південне", яка, за даними слідства, працювала на користь Росії та передавала ФСБ інформацію про передові військові розробки.

17:34
Захід пропонував Україні створити "фонд покаяння" для російських олігархів, розказав один із лідерів Слуги народу Давид Арахамія. Він каже, що ідея неоднозначна.

17:31
Аналітики РНБО повідомляють, що російські пропагандисти сьогодні активно поширюють "кадировську ініціативу" щодо "саомомобілізації" регіонів РФ.

17:23
Ракетно-артилерійські підрозділи ЗСУ завдали удару по понтонній переправі окупантів у районі Козацького.

16:35
Генштаб відреагував на повідомлення про "конфлікт" у військовому керівництві. Запевняє, це спекуляція, і жодного розколу немає.

15:41
Подоляк прокоментував повідомлення про ліквідацію "генпрокурора ЛНР" - припустив, що це розборки місцевого криміналітету, який не поділив награбоване майно перед втечею, або ж РФ позбувається свідків своїх воєнних злочинів.

15:31
Зеленський провів засідання Ставки — ухвалили рішення щодо подальшого звільнення територій.

15:05
Дніпропетровська область. ППО збила три ракети "Іскандер" та один БПЛА — Повітряні сили.

15:04
ОК "Південь": Оголошення звільнених населених пунктів без погодження - робота проти ЗСУ.

15:03
Кількість загиблих в Ізюмі під час тимчасової окупації російськими загарбниками може перевищувати кількість жертв трагедії у Бучі. Про це повідомив уповноважений щодо осіб, які зникли безвісти за особливих обставин Олег Котенко.

15:02
Терорист ДНР приїхав до Києва і намагався записатися до полку "Азов". Його затримала СБУ.

14:27
Суддя Верховного суду Богдан Львов назвав "фейком", що має паспорт Росії. Йому закрили доступ до держтаємниці на час розслідування.

13:50
Російські пропагандисти повідомили про нібито загибель "генпрокурора ЛНР" під час вибуху в Луганську.

13:49
Російські окупанти завдали нового ракетного удару по Кривому Рогу - Вілкул.

13:49
Зеленський надав звання Героя України трьом загиблим воїнам.

13:47
У Києві збираються будувати укриття під шкільними стадіонами. У мирний час вони використовуватимуться як підземні паркінги.

13:37
Коли впаде режим Путіна? Прогноз Подоляка – "остання осінь для російських самодержців".

13:07
Дуда написав про війну для Південної Америки: "Для наших народів це питання життя та смерті".

12:55
Данілова спитали про загрозу ядерного удару Росії. Він порадив не допомагати ворогу розганяти паніку.

12:36
Зеленський заявив, що Харківську область майже повністю звільнено від росіян.

12:17
Укргідроенерго подало позов проти Росії на 17 млрд грн. Компанія вимагає компенсації за окупацію Каховської ГЕС та знищення майже побудованого вітряка на острові Зміїний.

11:49
Президент Естонії про Ізюм: Російські солдати приносять жорстокість та нескінченні страждання.

11:28
У центрі тимчасово окупованого Херсона пролунав вибух. Обережно – відео від ЗМІ ворога:

11:16
Столтенберг: Контрнаступ ЗСУ був дуже ефективним, але до кінця війни далеко.

11:13
Херсонська область. Росіяни тікають через Дніпро на вкрадених моторних човнах — розвідка.

11:13
"Хтось ще хоче заморозити війну замість передачі танків?" – Подоляк про могили в Ізюмі.

10:52
Мінус один "Грач" у росіян. Повітряні сили під Херсоном знищили штурмовик окупантів.

10:38
Україна збільшить фінансування сектора оборони до безпрецедентних 17,8% від ВВП - 1 трлн 141 млрд 108,1 млн грн.

09:58
Мінус 200 окупантів на добу. Найбільших втрат армія РФ зазнала на Донбасі.

09:56
ЗСУ збили "літаючий танк" Ка-52. За чотири дні знищено шість літаків росіян — Ігнат.

09:55
ЗСУ продовжують контрнаступ на сході і б'ють по тиловій логістиці росіян - ISW.

09:49
Німеччина після телефонної розмови Шольца і Путіна ввела зовнішнє управління на НПЗ Роснєфті. Їхня робота опинилася під загрозою, тому що ні постачальники, ні клієнти не хочуть мати справи з росіянами.

09:33
У німецькій опозиції звернулися до Шольца: "Оголосіть про постачання танків, не виставляйте ФРН на сміх".

09:16
Росія пригрозила США щодо ракет ATACMS. Держдеп відреагував дипломатично.

09:06
Двостороння угода про митну співпрацю між Естонією та Росією, підписана 1997 року, буде розірвана. Таке рішення ухвалив уряд Естонії, пише Еrr.ee.

08:59
Британська розвідка: Головні проблеми армії Росії — нестача піхоти та молодших командирів.

08:57
Легендарний боксер – канцлеру Шольцу: "Україні потрібні німецькі основні бойові танки Leopard, а ще Marder".

08:21
Кривий Ріг. Ідуть роботи на гідротехнічних спорудах, подачу води стабілізували – Вілкул.

08:19
"Вас тут не чекають". Латвія обмежує в'їзд росіян із шенгенськими візами з 19 вересня.

08:06
Генштаб: ЗСУ точно вдарили по скупченнях росіян у районі Херсона, Василівки, Перевальська й інших населених пунктів. Окупанти вивозять трупи у переповнених вантажівках.

07:22
США виділяють ще $600 млн військової допомоги Україні.

06:40
Армія РФ уночі вдарила по Харкову, "прильоти" були у Слобідському й Київському районах.

00:33
Папа римський Франциск назвав морально прийнятним постачати зброю в Україну, оскільки самооборона – це не лише законно, а й вираження любові до Батьківщини.

00:10
РФ знову била по гідротехнічних спорудах – у Кривому Розі та у Кіровоградській області. Якраз під час візиту фон дер Ляєн, сказав Зеленський.

https://news.liga.net/ua/politics/chronicle/novaya-ugroza-iz-rossii-vse-glavnoe-ob-eskalatsii-voennoy-agressii-rf-protiv-ukrainy-live