Вторгнення РФ в Україну
Вторгнення РФ в Україну 24.02.2022

 

Хроніки подій

 

Вторгнення РФ в Україну. Головні новини – хроніка

15.09.2022

23:17
Урсула фон дер Ляйєн закликала надати Україні озброєння, яке вона просить, зокрема танки, від постачання яких відмовляється Німеччина.

22:20
Подоляк заявив, що удари росіян по ТЕЦ та дамбі мають отримати гучну відповідь від союзників у вигляді танків, ППО, дронів та БМП для ЗСУ. Він наголосив, що ці теракти армії РФ - красномовний доказ для світу, що "Росія - синонім підлості".

21:37
В опублікованому ГУР перехопленні російський окупант скаржаться на вересневе похолодання, через яке він змушений "ходить по гражданке", яку намародерив, оскільки тепле обмундирування пропало під час відступу. До речі, він каже, що в покинутому танку залишився його спінінг. На рибалку їхав, мабуть.

21:37
Глава СДПН заявив, що підготовка на танках Leopard займає "надто багато часу, щоб мати якийсь ефект на даному етапі війни", тому німецький уряд одностайний в тому, щоб не постачати ці танки Україні.

21:33
Сьогодні упродовж дня окупанти тероризують населення звільнених районів Харківської області. Обстрілюються населені пункти Харківського, Куп'янського та Ізюмського районів. Є зруйновані житлові будинки та постраждалі.

21:27
У лісі біля Ізюму Харківської області після звільнення міста від окупантів було виявлено масове поховання

21:24
Медик-волонтер Юлія Паєвська ("Тайра"), яка три місяці була заручницею в окупантів, дала сьогодні свідчення перед Гельсінською комісією Конгресу США.

21:01
У селі Нехотіївка Бєлгородського району РФ горить митний термінал. Про це у Telegram повідомив губернатор Бєлгородської області Геннадій Гладков.

20:30
Генштаб показав фото покинутих російських позицій - спали на брудних матрацах, туалет "облаштовували" ящиками від боєприпасів, а снаряди "ховали" під килимом.

19:43
Верховний суд сьогодні остаточно заборонив діяльність ОПЗЖ - основної проросійської політсили в Україні.

19:24
США ввели санкції проти Рамзана Кадирова та його родини, а також громадян України, які активно співпрацюють із російськими окупантами.

19:03
Через великі втрати на Слобожанському напрямку РФ вивела до Луганської області 202-й і 204-й стрілецькі полки. Їх розформували, а залишки перекинули до інших підрозділів, повідомляє Генштаб.

19:03
Рада керівників МАГАТЕ, до складу якої входять 35 країн ООН, у четвер ухвалила резолюцію з вимогою, щоб Росія припинила окупацію Запорізької атомної електростанції в Україні.

18:20
За останні місяці спецслужби України значно розширили обсяг розвідданих, якими вони діляться з колегами у США, і це створює умови для ефективнішого планування операцій ЗСУ.

18:07
Після того, як ЗСУ вибили росіян із Куп'янська Харківської області, армія РФ систематично б'є по місту з артилерії.

17:23
СБУ заочно повідомила про підозру ексрегіоналам Царьову й Олійнику, а також терористці ДНР Ніконоровій, які намагалися з військами РФ "дійти до Києва".

17:17
?Німеччина надасть Україні 50 бронеавтомобілів Dingo. Окрім того, в Україну мають бути доставлені дві нові реактивні системи залпового вогню MARS II та 200 реактивних снарядів.

17:03
ГУР: у тимчасово окупованій Горлівці росіяни намагаються мобілізувати на війну 6 000 осіб, хоча у місті вже практично не лишилося чоловіків призовного віку.

16:51
Адміністрація президента США Джо Байдена навряд чи суттєво змінить свій підхід до допомоги Україні у боротьбі з Росією, зокрема щодо ракет великої дальності ATACMS. Про це повідомляють джерела CNN.

16:50
Унаслідок встановлення чергового затвору вода у Кривому Розі відходить. Місто почала затоплювати вода з річки Інгулець після пошкодження російським ракетним ударом гідротехнічних споруд. Про це повідомив заступник глави Офісу президента Кирило Тимошенко.

15:45
Під час зустрічі в Узбекистані глави КНР Сі Цзіньпіна та російського диктатора Володимира Путіна останній похвалив китайського лідера за його "збалансовану" позицію щодо війни проти України, але заявив, що розуміє "запитання та стурбованість із цього приводу".

15:39
Танки, САУ та боєприпаси. Генштаб показав покинуту техніку Росії під Харковом.

15:38
Розвідка про контрнаступ ЗСУ: Ми знали ще навесні, що Балаклія – слабке місце росіян.

15:33
"Росія тебе покине, синку": російські прикордонники не випускають з ОРДЛО тих, хто хоче втекти з України з паспортом РФ, отриманим на тимчасово окупованих територіях Донецької та Луганської областей, пише Михайло Подоляк.

15:25
Вночі ЗСУ вдарили по району зосередження живої сили та бойової техніки російської армії у передмісті Херсона.
Також забезпечено стійкий вогневий контроль Каховського мосту, що унеможливлює його ремонт та використання, повідомляє ОК "Південь".

14:23
Європарламент підтримав виділення другого траншу макрофінансової допомоги Україні у розмірі 5 млрд євро.

14:06
Міноборони про поширення секретної інформації про ЗСУ: Реагуватимемо за законом.

13:36
Україна отримала перші 500 млн євро від ЄІБ у межах допомоги на 1,59 млрд євро.

13:12
Кривий Ріг. Російські окупанти завдали нового ракетного удару по місту — Вілкул.

12:59
Глава МЗС Німеччини про танки для ЗСУ: Україна на вирішальній стадії, потрібні швидкі рішення.

12:15
Марченко підтвердив, що під час підготовки державного бюджету на 2023 рік до нього не заклали гроші на проведення чергових виборів до Верховної Ради. Це пов'язано із тим, що базовий прогноз передбачає збереження воєнного стану.

12:08
Після наступу ЗСУ жителі ОРДЛО незадоволені діями РФ. Вважають, що їх "здають" - ГУР.

11:14
Подоляк звернувся до Шольца щодо зброї: ФРН має стати на правильний бік історії.

10:57
Бійці 518-го батальйону спецпризначення "Дике поле" виявили черговий склад російського боєкомплекту.

10:42
Німеччина має відповідати ролі лідера та першою дати Україні танки — Стефанчук.

10:21
Європа все більше звертається до неросійських постачальників для забезпечення своїх потреб у дизельному пальному, причому у вересні його імпорт досягне максимуму за три роки. Про це із посиланням на дані нафтової аналітичної компанії Vortexa пише Reuters.

09:57
Шольц заявив про вирішальну роль німецької зброї на сході. Але знову відхрестився від танків.

09:37
 США обговорюють санкції проти Росії, аналогічні до визнання спонсором тероризму — Держдеп.

09:23
У Луганську сім'ї примусово мобілізованих влаштували мітинг під "військовою частиною" - ОВА.

09:10
За добу знищено ще 200 окупантів та 13 російських танків. Найбільших втрат армія РФ зазнала на півдні.

08:49
Британська розвідка про відступ армії Росії під Харковом: Дехто втік у паніці.

08:48
Удар по дамбі у Кривому Розі. Росіяни, ймовірно, намагалися зірвати наступ ЗСУ – ISW.

08:48
Прокуратура передала в управління АРМА 49 земельних ділянок у Київській області, що належать громадянам Росії. Про це Офіс генерального прокурора повідомляє у Телеграмі.

08:20
Кривий Ріг. Уночі підривали греблю, рівень води в Інгульці падає – Вілкул.

07:55
Росія перекидає резерви на Донбас і Запоріжжя, ЗСУ збили чотири літаки – Генштаб.

07:29
Українські військові закріплюються на півдні та знищили російський бомбардувальник.

06:58
Кривий Ріг. Для удару Росія використовувала ракети "Іскандер" і "Кинджал".

02:13
Зеленський звернувся до окупантів російською мовою після ударів по дамбі біля Кривого Рогу. Він назвав військових РФ слабаками, негідниками й терористами, які воюють із цивільними після втечі з поля бою. Запевняє: Росія програє війну, бо історію пишуть люди. Нелюди - ніколи.

01:35
Близько опівночі на Кіровоградщині успішно відпрацювала ППО.

00:37
Після ракетних ударів армії РФ по греблі у Кривому Розі у річці Інгулець піднявся рівень води: Вілкул закликав евакуюватися мешканців деяких вулиць.

https://news.liga.net/ua/politics/chronicle/novaya-ugroza-iz-rossii-vse-glavnoe-ob-eskalatsii-voennoy-agressii-rf-protiv-ukrainy-live