Вторгнення РФ в Україну
Вторгнення РФ в Україну 24.02.2022

 

Хроніки подій

 

Вторгнення РФ в Україну. Головні новини – хроніка

14.09.2022

23:10
Резніков після візиту Зеленського до Ізюма "потролив" Путіна, який сидів за довгим столом. Запевняє, що жодний бункер не врятує від покарання.

23:08
Лідер Республіканської партії США Мітч МакКоннелл закликав дати Україні ATACMS, великі безпілотникі та танки.

22:20
Секретар РНБО застеріг українців від ейфорії через контрнаступ ЗСУ - ще "чистити і чистити", попереду звільнення багатьох територій.

21:33
Канал прихильників російського опозиціонера Олексія Навального "Популярна політика" опублікував відео, як "кухар Путіна" Євген Пригожин, який вважається власником ПВК Вагнера, особисто вербує ув'язнених для участі у війні проти України.

21:32
Російських окупантів чекатиме "справедлива відповідь та відплата" за спробу затопити Кривий Ріг, зруйнувавши ракетним ударом гідротехнічні споруди. Про це заявив президент Володимир Зеленський.

21:30
Данілов про втрати ЗСУ під час контрнаступу: На одного нашого загиблого – 9-10 росіян.

20:37
Сили спеціальних операцій ЗСУ опублікували відео знищення кулеметного розрахунку окупантів, який "надто дошкуляв бійцям Сил оборони на одному з напрямків".

20:23
Глава дипломатії ЄС Боррель заявив про "безнадійну битву" Кремля - з успішним контрнаступом ЗСУ почалася нова фаза війни, а санкції проти РФ триватимуть.

20:18
Путін все ще не вважає помилкою вторгнення в Україну – Шольц.

19:44
Російські окупанти спрямували вісім ракет по гідротехнічних спорудах Кривого Рогу, щоб створити надзвичайну ситуацію. Голова військової адміністрації міста Олександр Вілкул закликав мешканців міста дотримуватися спокою.

19:30
Окупованими лишаються 6% Харківської області – ОВА.

18:57
Росіяни намагаються врятувати свою ППО: у бік РФ поїхали колони "Буків" та С-300, пише Генштаб ЗСУ. Також системи ППО переміщують вглиб тимчасово окупованих територій.

18:25
Міноборони Росії опублікувало відео "знищення морського десанту ЗСУ екіпажами вертольотів Ка-52" у районі ЗАЕС. Насправді росіяни влучили в опору мосту поблизу Енергодару, повідомив Центр стратегічних комунікацій.

18:16
Подоляк закликав союзників допомогти Україні швидше закінчити війну - для фінального удару по Росії ЗСУ потрібні MLRS, системи ППО, танки, БТРи, безпілотники.

18:00
З 6 вересня у Харківській області звільнено близько 8500 кв. км території, майже 388 населених пунктів, орієнтовно 150 000 осіб. Такі уточнені дані навела заступниця голови Міноборони Ганна Маляр.

17:20
Росіяни завдали ракетного удару по Кривому Рогу, місцевих жителів закликають залишатися в укриттях.

17:16
Російське військове командування використовує загородзагони, щоб зупинити безладний відступ своїх військ, що тікають під натиском ЗСУ.
ГУР повідомляє, що командирам четвертої окремої мотострілецької бригади другого армійського корпусу окупантів надійшло повідомлення: "У тильній смузі виставлено загороджувальний загін. Всі війська, що відступають, будуть знищені".

16:56
СБУ повідомила про підозру ще шести колаборантам, які вступили у створене окупантами "головне управління МВС у Херсонській області" та проводили репресії проти місцевого населення.

16:55
Десантно-штурмові війська показали відео уламків збитого львівськими десантниками ворожого багатоцільового винищувача Су-30.

16:55
Омбудсмен Лубінець після переговорів представниці МКЧХ з терористами ЛНР про обмін полоненими та "встановлення контакту з українською стороною" нагадав, що він готовий говорити лише з РФ.

16:54
В адмінбудівлі відділення поліції звільненої Балаклії російські окупанти на допитах катували людей електричним струмом. Наразі є один підтверджений факт смерті людини внаслідок тортур.

15:54
Секретар РНБО Олексій Данілов вважає, що візит місії МАГАТЕ на Запорізьку АЕС нічого не змінив — російські терористи, як і раніше, контролюють станцію.

15:11
Наразі російські окупанти на Херсонщині згорнули підготовку до проведення псевдореферендуму. Про це в ефірі телемарафону сказала речниця оперативного командування "Південь" Наталія Гуменюк.

14:10
Зеленський прогулявся Ізюмом і анонсував деокупацію Криму.

13:21
Дякуємо, Даніє! Слідом за Британією та Німеччиною українці навчатимуться військової справи й у цій країні.

13:10
Вже близько 5 000 військовослужбовців ЗСУ закінчили підготовку у Великій Британії під керівництвом інструкторів із кількох країн.

13:05
Зеленський приїхав на підняття прапора України у звільнений Ізюм.

12:40
У тимчасово окупованому Херсоні працівники поліції, які пішли на службу до росіян, масово пишуть заяви про звільнення нібито через "нездатність керівництва забезпечити належні умови роботи".

12:33
Російська економіка перебуває у "реанімації" через санкції, а промисловість — впала на коліна. Про це заявила голова Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн у своєму щорічному зверненні "Про становище Союзу" у Європарламенті.

12:15
Україна переможе Росію та вступить до НАТО, якщо захоче — колишній глава МЗС Литви.

12:13
Дрон зняв атаку ЗСУ на відео – і танковий обстріл росіянами своїх позицій.

11:52
Михайло Подоляк: На тимчасово окупованих територіях люди пів року жили без зв'язку та навіть не підозрювали, що Київ вистояв.

11:32
"Зі сміливістю та єдністю Україна та Європа переможуть, а Путін програє", – голова Єврокомісії.

11:28
Росія намагається посилити угруповання у Херсоні, їм катастрофічно не вистачає людей.

11:26
ГУР: Армія Росії скасовує відправлення нових підрозділів в Україну через масові відмови.

10:50
Укренерго відновило після обстрілів дві магістральні ЛЕП до Харкова.

10:45
Настав час рішучості, а не умиротворення Росії, заявила голова Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн. Здається, Європа зробила вибір.

10:41
Свіже зведення Інституту дослідження війни (ISW): Кремль вперше визнав військову поразку від Сил оборони України, але намагається використати це як привід для прискорення "гібридної мобілізації". ЗСУ, ймовірно, продовжують активні дії на Харківському, Донецькому та Херсонському напрямках.

09:39
Кім: РФ може вдарити по котельнях та електростанціях Миколаєва, тримайтеся від них якнайдалі.

09:30
11 одиниць артилерії, літаки, гелікоптери, системи ППО Росії знищено за день.

09:20
Пентагон про можливість загальної мобілізації в Росії: Ми продовжимо підтримувати Україну.

09:20
Херсонська область. ЗСУ встановили вогневий контроль майже над усією територією - ОК "Південь".

09:09
"Обійми" України та Росії: Кислиця відреагував на акцію Amnesty International, що "пробила дно".

08:52
З кожним днем ??ефективного контрнаступу, з кожним звільненим або захищеним дюймом території позиція України на майбутніх переговорах з Росією посилюватиметься, зазначають у Держдепартаменті США.

08:52
У Балаклії та Граковому Харківської області почали виплачувати пенсії, відразу за п'ять місяців, коли населені пункти перебували в окупації. Про це заявив президент України Володимир Зеленський під час відеозвернення.

08:44
Росія, напевно, почала використовувати іранські безпілотники в Україні — розвідка Британії.

08:08
Пентагон про контрнаступ ЗСУ: Якщо хтось і був здивований, то, ймовірно, росіяни.

08:08
Миколаїв потрапив під масований обстріл, пошкоджені житлові будинки – міський голова.

07:18
Росія зазнає втрат і вербує рецидивістів, у Горлівці чоловіків забирають із вулиць — Генштаб.

07:18
Білий дім про те, якою буде відповідь Путіна на поразки: Ми бачили удари по інфраструктурі.

07:17
Байден про контрнаступ України: Є значний прогрес, але я гадаю, що це надовго.

07:17
Авіація ЗСУ завдала дев'ять ударів, зенітники збили бомбардувальник та вертоліт - ОК "Південь".

https://news.liga.net/ua/politics/chronicle/novaya-ugroza-iz-rossii-vse-glavnoe-ob-eskalatsii-voennoy-agressii-rf-protiv-ukrainy-live