Вторгнення РФ в Україну
Вторгнення РФ в Україну 24.02.2022

 

Хроніки подій

 

Вторгнення РФ в Україну. Головні новини – хроніка

11.09.2022

23:14
Увечері росіяни випустили 12 ракет по Україні: шість з кораблів і шість з літаків. Дев'ять із них збила ППО.

22:44
Зеленський назвав терактами сьогоднішні ракетні удари росіян по об'єктах критичної інфраструктури, в результаті чого були знеструмлення у п'ятьох областях.

22:33
У відповідь на атаки РФ на об'єкти критичної інфраструктури OSINT-група InformNapalm звернулась до хакерів Anonymous та всіх хактивістів світу із закликом атакувати критичну інфраструктуру міст РФ, "щоб рашисти також відчували наслідки своїх терористичних дій проти України".

22:26
Арахамія: "ЗСУ женуть росіян з нашої землі. Це найкраще пояснення істерики останніх. Така вона — агонія. Їхня армія ганебно втекла і залишила нам повно техніки. Все, що в них поки що є — це ракети. Вони б‘ють ними по ТЕЦ, щоб хоч якось виправдати свій провал. Але від цього вони не стають сильнішими, а ще більше нагадують занепадаючий третій рейх".

21:35
Розвідка повідомляє про чергову зміну командування західного угруповання ЗС РФ після серії поразок окупантів у війні проти України.

21:09
Росіяни б'ють по об'єктах критичної інфраструктури: щонайменше у чотирьох областях проблеми зі світлом та водопостачанням.

20:17
Українські бійці вийшли до держкордону з РФ і встановили прапор

20:11
Українські сили ППО увечері 11 вересня збили ворожі ракети над Кременчуцьким районом Полтавської області.

19:28
Генштаб пише, що росіяни внаслідок контрнаступу ЗСУ гарячково тікають із награбованим зі Сватового Луганської області, а також із Борщової та Артемівки Харківської області.

19:27
Макрон знову зателефонував Путіну і закликав вивести війська із Запорізької АЕС.

18:13
Глава Луганской ОВА Гайдай обратился к местным коллаборантам и тем, кто уже бежит из области: уверяет, что повторения 2014-го не будет и всех ждет наказание.

17:10
Міноборони: Перед просуванням уперед українські військовослужбовці запускають у бік позицій ворожих військ снаряди з агітаційними листівками з інструкцією, як здатися в полон.

16:39
ГУР: Льотчики РФ готуються до поразки у війні та планують втечу до країн Південної Америки.

16:18
Глава МЗС Литви Ландсберґіс заявив, що війна має закінчитися беззаперечною капітуляцією РФ, і Захід повинен надати ЗСУ всі запаси сучасної зброї - ATACMS, танки, винищувачі.

15:35
Подоляк відповів "інсайдерам" щодо переговорів - заявив, що порядок денний визначає лише Україна, він не змінювався (звільнення всіх територій, виплата репарацій, покарання воєнних злочинців), і тиску з боку партнерів немає.

14:52
Міноборони РФ показало карту з новою лінією фронту в Харківській області по річці Оскол. Якщо це правда, це означає звільнення не лише Ізюма, але й Вовчанська та більшої частини раніше окупованої Харківщини.

13:53
Росіяни вночі обстріляли Україну ракетами з Криму, а вранці використали бомбардувальники.

13:02
Президент Латвії Егілс Левітс заявив, що його країна готова підписати договір про створення спеціального міжнародного трибуналу щодо Росії.

12:34
Росія вдарила ракетами по Вознесенську. За даними голови Миколаївської облради, у місті є поранені.

11:58
Залужний заявив, що контрнаступ української армії ведеться не лише в сторону Ізюма, але й на північ Харківської області. До кордону залишилося 50 км.

11:30
Україна за п'ять днів відвоювала більше території, ніж Росія захопила з квітня, заявили в ISW. Звільнення Ізюма може стати найбільшою перемогою України з часу битви за Київ.

11:29
Зеленський офіційно оголосив про звільнення селища Чкаловське у Харківській області, яке розташоване на дорозі між Чугуєвом і Куп'янськом.

10:44
Голова Черкаської ОВА повідомив, що біля Умані протиповітряна оборона вранці у неділю збила якийсь повітряний об'єкт. Його уламки впали на приватний будинок, але люди не поранені.

10:14
Росіяни обстріляли ракетами Донецьку область: у Покровську шестеро загиблих, у Краматорську удар прийшовся в промислову зону.

09:33
Командування Повітряних сил ЗСУ показало відео зі збитим російським літаком Су-34.

09:06
Британська розвідка прокоментувала події останньої доби: "Українські війська продовжили досягати значних здобутків у Харківській області. Росія, ймовірно, вивела підрозділи з цього району, але тривають бої навколо стратегічно важливих міст Куп’янськ та Ізюм".

08:21
Україна зупинила Запорізьку АЕС

08:11
Німецький політолог поставив під сумнів здатність України перемогти у війні з Росією, попри успіхи останніх днів, і нарвався на жорстку реакцію посла України.

08:04
Миколаїв також потрапив під потужний обстріл уночі. Там поранено дев'ять людей.

07:51
У Дніпрі внаслідок нічного обстрілу пошкоджено кілька будинків і ринок. Одна людина тяжко поранена.
Під сильний обстріл також потрапив Нікополь.

07:39
Головне з ранкового зведення Генштабу:
    ЗСУ зайшли до Куп'янська, звільнення навколишніх сіл триває;
    у відповідь на успішні дії ЗСУ російські війська почали "контрзаходи" в населених пунктах на окупованих територіях;
    Росія здійснює обстріли українських позицій вздовж усієї лінії зіткнення;
    ЗСУ відбили атаки Росії в районах населених пунктів Соснівка, Майорськ, Миколаївка Друга, Зайцеве, Весела Долина, Соледар, Бахмут, Піски, Первомайське та Новомихайлівка.

07:17
Зеленський пояснив, чому переговори з Росією зараз неможливі: вона не готова визнати себе окупантом і говорити про повернення української території.

06:55
Росія уночі завдала ракетного удару по центру Дніпра. Є поранені.

06:45
Візуально підтверджені втрати Росії за добу становили 70 одиниць техніки, України – дві.

06:33
Оперативне командування "Південь" у зведенні за 10 вересня повідомило про відступ росіян у Херсонській області, але поки що без подробиць.

https://news.liga.net/ua/politics/chronicle/novaya-ugroza-iz-rossii-vse-glavnoe-ob-eskalatsii-voennoy-agressii-rf-protiv-ukrainy-live