Вторгнення РФ в Україну
Вторгнення РФ в Україну 24.02.2022

 

Хроніки подій

 

Вторгнення РФ в Україну. Головні новини – хроніка

09.08.2022

23:44
Павло Лакійчук про вибухи у Криму: "Це вибухи потужних боєприпасів, найімовірніше, це саме ті бомби та ракети, які були призначені для того, щоби впасти на міста та села України".

23:32
Присутність російських окупантів у Криму є загрозою для всієї Європи та глобальної стабільності. Чорноморський регіон не може бути безпечним, поки Крим окупований. Про це у своєму новому відеозверненні сказав президент Володимир Зеленський.

23:31
Державний департамент США має намір виділити $89 млн на підтримку зусиль України з розмінування своєї території, оскільки через війну країна зіткнулася з "однією з найсерйозніших проблем із наземними мінами і боєприпасами, що не розірвалися, за останні десятиліття", заявив у вівторок представник Держдепартаменту.

23:30
Прем'єр-міністр Великої Британії Борис Джонсон та Президент Франції Емманюель Макрон підтвердили свою рішучість підтримувати Україну стільки, скільки це необхідно, а також підтримувати високий рівень координації для задоволення потреб українців у військових, гуманітарних та економічних питаннях.

23:20
Щонайменше два вибухи пролунали в районі тимчасово окупованої росіянами Кирилівки на Запоріжчині, повідомив мер Мелітополя Іван Федоров. За його словами, поблизу росіяни влаштували базу військової техніки.

22:32
"Паніка до Уралу". Вибухи у Криму на військовій авіабазі "Саки".

22:31
Після серії вибухів на авіабазі в тимчасово окупованому Криму окупаційна влада оголосила про "жовтий рівень терористичної небезпеки" для північних районів півострова.

21:29
Глава Меджлісу кримськотатарського народу, народний депутат Рефат Чубаров заявив, що вибухи на російській авіабазі "Саки" в тимчасово окупованому Криму, – "перший дзвінок" росіянам, які незаконно перебувають в АРК, щоби негайно залишити півострів.

20:08
У Верховній Раді зареєстровано законопроєкт, де визначаються види діяльності, які можна здійснювати на тимчасово окупованих територіях без ризику кримінального переслідування за колабораціонізм.

20:07
"Схеми" опублікували знімок сервісу Planet Labs, зроблений сьогодні, 9 серпня, об 11:10 за київським часом, тобто приблизно за чотири години до вибухів на авіабазі "Саки" у тимчасово окупованій Новофедорівці. На фото – склади та численна військова авіація.

19:49
Ефектне знищення БТР окупантів з екіпажем – робота ОМБр імені князя Володимира Мономаха.

19:37
Міноборони України "не може встановити причину займання" на аеродромі окупантів в українському Криму, але посилено рекомендує їм вивчати правила протипожежної безпеки та не курити там, де не належить.

18:51
Росія заявила, що зупиняє американські інспекції її ядерних об'єктів, узгоджені в договорі СНО 2010 року, через санкції, що введені проти неї після вторгнення до України.

18:15
Росія розпочала програму з перепідключення Запорізької АЕС до тимчасово окупованого Криму. Цим пояснюються її обстріли, заявив голова Енергоатому Петро Котін.

18:13
Російські військові запанікували через удари ЗСУ по мостах під Херсоном і почали масово вивозити з міста свої родини, передає ОДА.

17:33
Йде підготовка до передачі систем ППО NASAMS Україні, США дали ракети для них — ЗСУ.

17:31
У Криму пролунали вибухи на аеродромі, там базується винищувальний полк.

17:30
РФ не вистачає колаборантів в Україні, ФСБ намагається формувати "шосту колону" - Данілов.

17:11
Обмбусмен Лубінець припустив, що військовополонений з Азовсталі міг померти в СІЗО окупантів ще місяць тому, і вони спеціально сказали про це перед судилищем – завтра вони хочуть винести "вирок", і, можливо, хочуть використати якісь свідчення вже померлого українського військового.
Він наголосив, що це лише припущення, а також зазначив, що українська сторона поки що не знає навіть імені померлого.

16:15
ГУР опублікувало перехоплення про втрати окупантів під Херсоном. Росіянин поскаржився матері, що є багато вбитих та 300-х, багато відмовників.

15:19
У Повітряних силах прокоментували передачу Су-25 Україні від Північної Македонії. Ігнат сказав, що потрібно чимало часу, щоб літаки були у строю, і це непростий процес.

14:47
Україна має повернути всі свої території, включно і Крим, щоб Путін прийняв це — Волкер.

14:45
Подоляк: Для нас принципово звільнити Херсон, контрнаступ ЗСУ триває вже сьогодні.

14:44
Україна поверне ключові території до кінця року, буде успішний контрнаступ — Волкер.

14:29
Після вторгнення РФ серед українців різко зросло негативне ставлення до Сталіна, йдеться в опитуванні КМІС. Симпатиків залишилося лише 5%.

13:28
РФ готує судилище у клітках над українськими полоненими у Маріуполі. Подоляк закликав ООН та Червоний Хрест "жорстко заявити позицію" і додав, що ще не пізно повернути повагу цим абревіатурам.

13:17
Якщо Путін буде присутній на саміті G20, то подумаємо про участь Зеленського – ОП.

12:39
СБУ заявила, що взяла "крота" у своєму харківському управлінні - він працював на спецслужби РФ і передавав їм українські розвіддані.

12:09
Подоляк: Якщо суспільство відмовиться від переговорів із позиції сили – можемо забути про Україну.

11:56
СБУ викрила "крота" спецслужб РФ у своєму харківському управлінні.

11:43
Втрати сил оборони України зменшились у 2,5–3 рази від пікової цифри війни, сказав Подоляк.

11:11
Американський Інститут вивчення війни пише, що заява російського генерала Васильєва про шантаж підривом Запорізької АЕС "швидше за все, фейкова".

11:05
"Зерновим коридором" з Чорноморська вийшли ще два судна: RAHMI YAGCI (5300 тонн шроту) і OCEAN LION (64 720 тонн кукурудзи).

10:22
Шахти у тимчасово окупованій Луганській області - у Ровеньках, Сорокиному, Довжанську - опинились на межі закриття через примусову мобілізацію.

10:13
СБУ каже, що встановила всіх колаборантів із фейкового "МВС РФ" щодо Запорізької області, а також знає - де вони перебувають і як переміщаються.

09:44
10 000 українців в окупації та зоні бойових дій можуть отримати по 6660 грн від французької гуманітарної організації ACTED.

09:43
Східноукраїнський агрохолдинг "Агротон" повідомив про втрату активів у Луганській області. Їх "віджала" компанія колишнього російського міністра.

09:32
Українські військові знищили ще 300 окупантів та гелікоптер.

09:15
На найуспішнішій для окупантів ділянці фронту вони за місяць пройшли лише 10 км, пише розвідка Великої Британії.

09:01
Пентагон: Ситуація на сході, схоже, стабілізувалася. Фокус війни зміщується на південь.

08:41
Генштаб: Українські військові змусили окупантів тікати під Бахмутом, армія Росії відійшла після неуспішних наступів під Авдіївкою та веде оборонну операцію на півдні.

08:13
Полтавщина, увага! 9-10 серпня на території Оржицької й Лубенської громад проводитимуть навчальні стрільби. Якщо почуєте звуки пострілів, зберігайте спокій.

08:00
Росія знову завдала масованого удару по Нікополю. Під час трьох обстрілів по місту вночі вдарили 120 реактивних снарядів РСЗВ "Град".

07:55
США позбавляються Росії в космічних вантажоперевезеннях на МКС.

07:37
Пентагон: Ракети для NASAMS поставлять Україні з прибуттям самих систем ППО – у найближчі місяці.

07:22
Моравецький переконаний, що війна давно закінчилася б, якби всі допомагали як Німеччина. Тільки перемогою Росії.

06:39
Ердоган звинуватив когось у безвідповідальності й бажанні продовжувати війну.

03:22
Штурмова авіація Повітряних сил ЗСУ завдала удару по скупченню живої сили, озброєння й техніки російських окупаційних військ недалеко від Снігурівки, повідомили в ОК "Південь".
Підтверджені втрати російських окупантів на південному напрямку за добу склали: 23 військові, зенітний ракетно-гарматний комплекс "Панцир-С1", танк Т-72, самохідна гаубиця "Мста-С", п'ять автомобілів, зокрема броньованих.

01:06
"До недавніх пакетів військової допомоги ми включили певну кількість протирадіолокаційних ракет, що можуть бути випущені з українських літаків, і можуть впливати на російські радари й інші речі", – заявив заступник голови Пентагону Колін Каль.

00:45
США допомагають Україні не дозволити заморозити війну із Росією, бо заморожені конфлікти розтягуються на роки. Про це заявив президент Володимир Зеленський 42-му президенту США Біллу Клінтону під час відеоконференції.
"Ми добре знаємо, що відбувається із "замороженими конфліктами". Це розтягується на роки, десятки років. Ми не можемо цього допустити", – заявив Зеленський.

https://news.liga.net/ua/politics/chronicle/novaya-ugroza-iz-rossii-vse-glavnoe-ob-eskalatsii-voennoy-agressii-rf-protiv-ukrainy-live