Вторгнення РФ в Україну
Вторгнення РФ в Україну 24.02.2022

 

Хроніки подій

 

Вторгнення РФ в Україну. Головні новини – хроніка

08.08.2022

23:34
У зв'язку із ситуацією на Запорізькій АЕС Зеленський нагадав світові: Чорнобиль – це вибух в одному реакторі, а Запорізька АЕС – це шість енергоблоків.

22:57
РФ втратила свій шанс захопити Миколаїв ще у березні, заявив генерал Марченко. За його словами, сил та коштів ЗСУ вистачить для відбиття будь-якої атаки РФ.

22:10
Блінкен прогнозує "сезон відкритих дверей" не тільки в Європі, а й у всьому світі, якщо дозволити Росії захопити Україну.

21:52
Щоб зупинити анексію Росією території України, західні країни мають заборонити в'їзд усім російським громадянам, заявив президент Володимир Зеленський в інтерв'ю The Washington Post.

21:20
За даними Пентагону, на сьогодні у війні проти України Росія втратила від 70 000 до 80 000 військових. До цього числа входять як убиті, так і поранені російські окупанти.

21:17
Кулеба заявив, що процес визнання Росії спонсором тероризму в США зараз "на просунутій стадії", і Держдеп рухається у цьому напрямку.

20:49
Сполучені Штати нададуть уряду України додатково $4,5 млрд, тоді загальна бюджетна підтримка з моменту вторгнення Росії у лютому становитиме $8,5 млрд.

20:24
США виділяють новий пакет військової допомоги для України на $1 млрд. До нього увійшли Javelin, боєприпаси для HIMARS та NASAMS та інша зброя.

19:51
Кулеба назвав "недолугими" вибачення CBS та Amnesty за маніпуляції про Україну, зброю та ЗСУ. Від перших чекає внутрішнього розслідування, від других - вибачень за "зґвалтування правди".

19:04
Спроба армії РФ наступати у напрямках Пісок та Авдіївки захлинулась під вогнем ЗСУ, повідомляє Генштаб. Окупанти відійшли.

18:40
Правозахисна організація Amnesty International використовувала для підготовки скандального звіту про ЗСУ свідчення людей, які перебували у фільтраційних таборах та в'язницях на тимчасово окупованих територіях. Про це повідомляє Центр стратегічних комунікацій та інформаційної безпеки, створений при Мінкультури, зазначаючи, що показання, на їхню думку, відібрано під очевидним тиском.

18:38
Слідом за Швецією та Канадою до програми навчання ЗСУ у Британії приєднується Фінляндія: відправить близько 20 своїх інструкторів.

18:20
Мер Мелітополя заявив, що окупанти завезли до міста близько 700 осіб масовки на форум для оголошення початку підготовки псевдореферендуму на Запоріжчині.

17:49
Прем'єр-міністерка Фінляндії вважає, що Євросоюз повинен обмежити видачу туристичних віз громадянам Росії.
"Неправильно, що поки Росія веде агресивну та жорстоку війну в Європі, росіяни можуть жити як ні в чому не бувало і їздити до Європи як туристи. Це несправедливо".

17:27
ФК "Шахтар" став партнером United24 і виставив на продаж цифрову копію стадіону "Донбас Арена".

17:23
Росія використовує у війні проти України зброю із західними компонентами. У 27 зразках російської зброї на території України виявили 450 видів мікросхем іноземного виробництва, повідомляється у звіті оборонного інституту Британії (RUSI).

17:01
Росія замовила вбивство міністра оборони Резнікова і начальника ГУР Буданова. Кілерів затримали у Ковелі.

16:20
У мережі показали наслідки нічного обстрілу Антонівського мосту у Херсоні.

16:10
СБУ викрила трьох колаборантів на тимчасово окупованій території Херсонщини. Один із них передавав техніку Херсонського водоканалу окупантам для облаштування оборонних позицій в області.

15:57
Окупаційні війська обстріляли село Велика Костромка на півдні Дніпропетровської області зі ствольної артилерії. Ніхто не постраждав.  Пошкоджено будівлю сільського ліцею.

15:55
Україна вводить 10-річні секторальні санкції проти Росії.

15:48
Заступник міністра внутрішніх справ Євген Єнін назвав кількість кримінальних проваджень за фактом колабораціонізму - 1100. Він також попередив фігурантів, що дехто з них може не дожити до суду.

15:24
У Харкові через обстріли пошкоджено ТЕЦ-3, яка забезпечує теплом третину міста.

14:48
Окупаційна влада Запорізької області оголосила початок підготовки до псевдореферендуму щодо возз'єднання з Росією.

13:41
Росія застосувала найновіші гіперзвукові ракети "Кинджал" для обстрілу України в неділю. Цим може пояснюватися той факт, що повітряна тривога не спрацювала так, як мала б.

13:20
Російський танкіст Михайло Куліков отримав 10 років за обстріл будинку в Чернігові. Його затримали у перші дні російського вторгнення.

13:09
Дмитро Кулеба закликав американський телеканал CBS провести внутрішнє розслідування щодо документального фільму про те, що нібито лише третина західної зброї доходить до українських військових.

12:49
Шеф польського Бюро нацбезпеки вважає, що наступні два місяці в Україні можуть стати вирішальними.

12:45
Турецький виробник безпілотників Bayraktar – компанія Baykar Makina – побудує завод в Україні, заявив посол України у Туреччині Василь Боднар в інтерв'ю РБК-Україна. Baykar створив свою компанію в Україні, яка вже придбала земельну ділянку і розробила проєкт заводу. Тиждень тому уряд затвердив двосторонню угоду про будівництво заводу і направив її до парламенту на ратифікацію.

11:52
Радник голови ОП Подоляк: "Жодні сценарії реального закінчення війни реально не дієві, крім тактичної воєнної поразки РФ. Навіть якщо це важко та ресурсно надзвичайно затратно".

11:48
Наступ росіян на Кривий Ріг буде "кривавою авантюрою". Це місто-фортеця – Вілкул.

11:45
У Херсоні росіяни оточили Антонівський міст з обох боків — заступник голови облради.

11:44
РФ вдарила по густонаселеному району Харкова, є загиблий.

11:44
Ердоган схиляв РФ до переговорів, але вона зупинила процес наступом — посол у Туреччині.

11:43
Для Путіна та керівництва РФ потрібен новий Нюрнберг за геноцид в Україні – глава МЗС Естонії.

11:42
...і над Уманню – теж. Уламки крилатої ракети впали на будинок.

11:24
ППО збила "Калібр" в Одеській області.

11:21
Станом на 08:00 8 серпня 2022 року Запорізька атомна електростанція працює з ризиком порушення норм радіаційної та пожежної безпеки, повідомляє Енергоатом.

10:54
Радник Резнікова Копитко пише, що вал фейків про зброю для ЗСУ – через довіру Заходу до України.

09:57
Мінус один гелікоптер окупантів.

09:53
Засновник Pink Floyd закликав Байдена "зупинити війну", змусивши Зеленського здатися.

09:28
У Донецьку та Краматорську росіяни розкидають міни "Лепесток" - розвідка Британії.

09:26
У ЗСУ підтвердили удари по Антонівському мосту та Новій Каховці, назвавши їх "шановними".

08:44
В ООН висловили сподівання, що обстріли Запорізької АЕС в Україні припиняться, і МАГАТЕ отримає доступ на станцію. Як повідомляє BBC, про це заявив генсек ООН Антоніу Гутерреш.

08:41
На Луганщині окупанти намагаються влаштувати депортацію дітей до Росії — Гайдай.

08:35
Після опівночі у Мелітополі чули звуки ракет і вибухи. Мер пише про удар HIMARS.

08:13
Росіяни атакували Дніпропетровську область ракетами Х-59, є руйнування.

08:12
Ердоган впливає на Путіна певним чином, він має свої "важелі" — посол у Туреччині.

08:12
Атаки на Піски й Авдіївку відбито, росіяни "традиційно" відійшли в районі Сіверська.

08:11
На Уралі росіяни формують нову мотострілецьку бригаду для війни в Україні — ISW.

08:11
По Антонівському мосту в Херсоні завдано чергового удару, на переправі була пожежа.

07:26
Гутерреш про ризик ядерної війни: "Після неї не буде ніякої ООН, щоб якось відреагувати".

03:34
7 серпня штурмовою авіацією та гелікоптерною парою ЗСУ завдано три удари по скупченню ворожого озброєння, техніки й опорному пункту в Херсонському районі, та ще по одному опорному пункту в Бериславському, повідомляє ОК "Південь".
За добу на південному напрямку підтверджені втрати російських окупантів склали: 24 військові, танк Т-62, п'ять одиниць іншої броньованої й автомобільної техніки.
У районі Чарівного у Бериславському районі Херсонської області знищено склад боєприпасів.

02:03
"На території Харкова й області вже загинуло понад 1000 цивільних осіб, поранено – удвічі більше. Серед убитих – 50 дітей. Наймолодший загиблий від дій агресора – 5-місячний малюк", – розповів керівник Харківської обласної прокуратури Олександр Фільчаков про втрати з початку повномасштабної війни.

https://news.liga.net/ua/politics/chronicle/novaya-ugroza-iz-rossii-vse-glavnoe-ob-eskalatsii-voennoy-agressii-rf-protiv-ukrainy-live