Вторгнення РФ в Україну
Вторгнення РФ в Україну 24.02.2022

 

Хроніки подій

 

Вторгнення РФ в Україну. Головні новини – хроніка

07.08.2022

23:57
Сенатори Ліндсі Грем і Річард Блюменталь закликали уряд США визнати Росію спонсором тероризму, перш ніж вона спробує анексувати тимчасово окуповані території України.

23:13
Повітряні сили повідомляють про прильоти кількох ракет по військових об'єктах у Вінницькій області, є постраждалі.
Також ввечері 7 серпня росіяни обстрілюють Харків, Терехов каже, що, попередньо, був приліт по інфраструктурному об'єкту. Вибухів було не менше семи.

23:12
Петиція про заборону на в'їзд до України для росіян на найближчі 50 років набрала понад 25 000 підписів, тепер її має розглянути Зеленський.

23:11
Зеленський про ситуацію на Запорізькій АЕС: "Немає такого народу у світі, який може почуватися безпечно, коли держава-терорист обстрілює атомну станцію. Не дай боже, трапиться щось непоправне, і ніхто не зупинить вітер, який розноситиме радіоактивне забруднення. Тому вже зараз потрібна принципова відповідь міжнародної спільноти на ці російські удари".

22:01
Єдиний телемарафон триватиме до перемоги, заявили в уряді. Відмовлятися від нього через вихід телеканалів Ахметова поки що не планують.

21:31
Зеленський попередив Росію, що псевдореферендуми на окупованій території закриють будь-яку можливість переговорів.

20:46
Радник Резнікова розповів про "осередкові" військові втрати РФ у перші дні серпня. Такі зафіксовані у Калінінграді, Тамбові та на Сахаліні.

19:46
У 14-ті роковини збройної агресії РФ проти Грузії МЗС України заявило, що Росія, не отримавши належної реакції світової спільноти на вторгнення до Грузії, у 2014 році продовжила загарбницькі дії в Україні, а 24 лютого 2022-го розпочала повномасштабну війну проти України. В українському відомстві заявили, що Росія має деокупувати частини територій Грузії та України, а російські військові злочинці – понести найсуворішу відповідальність.

18:56
Amnesty International вибачилася за "тривогу та гнів", які викликала її доповідь. У ній стверджується, що ЗСУ нібито розміщують бази у школах, лікарнях та житлових районах, чим ставлять під загрозу мирних жителів.

18:51
До порту "Чорноморськ" під Одесою зайшло перше торгове судно з початку війни. Турецьке суховантажне судно FULMAR S готове до завантаження, повідомили в Мінінфраструктури. Фото: Мінінфраструктури

18:39
Гайдай назвав "одноразовими" ув'язнених із російських тюрем, які йдуть воювати проти України у складі ПВК Вагнера. Каже, що вони одразу гинуть.

18:38
Речник Повітряних сил заявив, що Україні потрібні багатоцільові винищувачі для звільнення окупованих територій.

18:33
У Миколаєві від російських обстрілів з початку війни загинули 132 людини, кількість постраждалих перевищила 600 осіб.

16:28
Президент Володимир Зеленський нагородив найвищою нагородою орденом "Золота Зірка" військовослужбовців Повітряних сил України. Орден вручили майору Ярославу Мельнику, який разом з особовим складом зенітної ракетної батареї успішно ліквідував повітряні цілі ворога. Найвищу нагороду отримав підполковник Дмитро Шумаков, під керівництвом якого зенітний ракетний дивізіон успішно прикриває Дніпро та Дніпропетровську область.
Володимир Зеленський також вручив "Золоту Зірку" дружині Героя України підполковника Едуарда Вагоровського, який загинув під час виконання завдання на МіГ-29, коли виводив авіацію з-під ракетного удару.

15:49
У суботу, 6 серпня, бійці Військово-Морських Сил знищили до 15 окупантів та 1 склад із боєприпасами.

15:40
Швеція направить до Великої Британії до 120 інструкторів для навчання українських військовослужбовців.

15:40
Десантники ЗСУ показали, як використовують британські 105-мм гаубиці L119 у Херсонській області для знищення окупантів.

15:07
Президент Володимир Зеленський у телефонній розмові з головою Європейської ради Шарлем Мішелем закликав запровадити міжнародні санкції проти російської атомної енергетики через обстріли окупантами Запорізької атомної станції. "Російський ядерний терор вимагає більш рішучої відповіді від міжнародної спільноти – санкцій на російську атомну галузь та ядерне паливо", – написав Зеленський у Twitter.

15:02
Вночі ЗСУ на Півдні знищили 23 окупантів, радіолокаційну станцію, один комплекс Панцир-С1 і два військові автомобілі противника, повідомляє ОК "Південь".

15:00
ПВК Вагнера завербувала понад тисячу ув'язнених щонайменше у 17 російських колоніях для відправлення на війну проти України.

14:32
Чехія в суботу, 6 серпня, не видала жодної візи тимчасового захисту українцям, які залишили країну через війну. Про це пише Czech Radio із посиланням на Міністерство внутрішніх справ Чехії. Це перший подібний випадок із початку російського вторгнення в Україну 24 лютого. Загалом Чехія видала понад 400 000 дозволів українцям на перебування на території країни.

13:50
Прем'єр Естонії Кая Каллас назвала однією з головних причин війни в Україні безкарність злочинів комуністичного режиму.

12:59
ГУР про теракт у Оленівці: Росія спланувала спецоперацію з дискредитації постачання Україні західної зброї.

12:30
Увечері, 6 серпня російські окупанти здійснили чергові ракетні обстріли майданчика Запорізької атомної станції та міста Енергодар. Вони влучили по майданчику ЗАЕС безпосередньо поряд зі станційним сухим сховищем відпрацьованого ядерного палива, повідомляють в Енергоатомі.

06:22
Росія під ранок обстріляла Харків ракетами: серія вибухів пролунала у Новобаварському й Основ'янському районах.

05:17
Російські війська контролюють лише південно-східну околицю Пісків – ISW

03:09
Як повідомляє ОК "Південь", штурмова авіація, тактичний бомбардувальник, винищувачі й вертольоти ЗСУ протягом дня завдали дев'яти ударів по трьох опорних пунктах і чотирьох скупченнях ворога, озброєння й техніки, по одному складу боєприпасів і станції радіолокації.
Ракетно-артилерійські підрозділи ЗСУ виконали понад 200 вогневих завдань, зокрема по силах протиповітряної оборони противника.
За добу на півдні підтверджено знищення чотирьох зенітно-ракетних систем С-300 і зенітно-ракетного гарматного комплексу "Панцир-С1", 122-мм гаубиці, ворожого безпілотника-розвідника, броньованої й автомобільної техніки. Знищено ще один польовий склад боєприпасів, а також 72 окупанти.

00:38
Російські пропагандисти пропонують створювати в Україні концтабори типу ГУЛАГу, зокрема для вчителів, які продовжуватимуть навчати дітей за українською програмою українською мовою на окупованих Росією територіях Запорізької області.

https://news.liga.net/ua/politics/chronicle/novaya-ugroza-iz-rossii-vse-glavnoe-ob-eskalatsii-voennoy-agressii-rf-protiv-ukrainy-live