Вторгнення РФ в Україну
Вторгнення РФ в Україну 24.02.2022

 

Хроніки подій

 

Вторгнення РФ в Україну. Головні новини – хроніка

05.08.2022

22:42
Наступний пакет військової допомоги адміністрації Президента США Джо Байдена для України на $1 млрд включатиме боєприпаси для HIMARS, боєприпаси для зенітно-ракетних систем NASAMS і до 50 броньованих медичних транспортних засобів M113. Про це повідомляє Reuters із посиланням на три джерела.

21:45
Росії стає все важче вести війну в Україні через ефективне використання українцями західного озброєння. Про це в інтерв'ю Укрінформу заявив американський ветеран бойових дій, радник головнокомандувача ЗСУ Ден Райс, зазначивши, що Росія навряд чи зможе суттєво протидіяти цьому озброєнню у найближчій перспективі.

21:18
Розслідувальна група Bellingcat і російське видання The Insider стверджують, що встановили з максимально високою достовірністю, що головним катом на відео катувань і страти українського військовополоненого, яке з'явилося 28 липня в російських і потім у міжнародних пабліках, був тувинець Очур-Суге Монгуш з батальйону "Ахмат".

21:14
Сили спецоперацій "Азов" опублікували відео успішної операції зі штурму замаскованих у лісосмузі позицій російських окупантів.

20:27
МЗС у спеціальній заяві рішуче засудило провокації окупаційних військ РФ на тимчасово захопленій ними Запорізької АЕС в Енергодарі і закликало міжнародну спільноту "заради безпеки всього світу" терміново змусити Росію звільнити ЗАЕС.

20:24
У мережі з'явилися фото- і відеосвідчення вибухів та пожеж на військових складах окупантів у Токмаку Запорізької області та у Бериславському районі Херсонської області України.

19:33
Росіяни намагалися вести наступи на Лозове й Мар'їнку, але на обох ділянках отримали відсіч і відійшли, повідомляє у вечірньому зведенні Генштаб ЗСУ.

18:39
У Москві вважають президента Туреччини Реджепа Таїпа Ердогана потенційним посередником у можливих мирних переговорах між Україною та Росією. Про це повідомляє Bloomberg із посиланням на два джерела.

18:21
Речниця ОК "Південь" Наталя Гуменюк розповіла, що на півдні партизани активно діють у зв'язці із ЗСУ. За її словами, незабаром українці побачать результати цієї роботи.

17:54
Кабінет міністрів затвердив указ президента про конфіскацію 903 російських активів на користь України. Отримані за них гроші підуть на оборону й відбудову.

17:50
На Волині підготували план евакуації населення у разі наступу з Білорусі — ОВА.

17:49
Росіяни влаштували "рок-концерт" на зруйнованій Азовсталі у Маріуполі.

17:49
На Херсонщині можлива активізація бойових дій, але боятися не треба - ОК "Південь".

17:48
Російські окупанти обстріляли Миколаїв, є загиблі, поранено щонайменше 22 особи.

17:48
Червоний Хрест каже, що "не має повноважень" оцінювати смертність у Маріуполі.

17:47
СБУ затримала колишнього заступника начальника ГУР, він намагався застрелити правоохоронців.

17:47
Наркоман, осетин і "нащадок козаків". Бійці "Азова" взяли нову партію полонених.

17:46
Подоляк заявив, що заморожування війни Росії проти України загрожує утворенням "нової КНДР із мільйонами заручників".

17:46
Тролінг Путіна та "вагнерівців". Ексморпіх США тренує бійців ЗСУ у групі "Моцарт".

17:07
Окупанти стріляли у бік Запорізької АЕС у тимчасово окупованому Енергодарі. Енергоатом говорить про три прильоти біля промислового майданчика.

16:34
Посольство Латвії в РФ заявило, що зупиняє видачу віз росіянам на невизначений термін. Виняток можуть зробити громадянам РФ для участі у похороні близького родича.

15:48
Повітряні тривоги майже по всій Україні були оголошені через вильоти російських дальніх стратегічних бомбардувальників Ту-22М3, повідомили Повітряні сили ЗСУ. Це були тренувальні вильоти, але ймовірність ракетних обстрілів все одно була високою.

14:58
Роспропаганда роздмухує фейки про те, що контрнаступу ЗСУ нібито не буде. Ці заяви в РФ "підтверджують" публікаціями у західних ЗМІ, але маніпулюють їхнім змістом.

14:00
Наразі лише 4% українців ідентифікують себе з УПЦ Московського патріархату. Рік тому таких було 18%, йдеться у опитуванні КМІС. Соціологи говорять про серйозні репутаційні втрати УПЦ МП через асоціацію з агресією РФ.

13:21
Гаряча фаза війни з Росією однозначно закінчиться до кінця 2022 року – генерал Марченко.

13:20
Ердоган обговорить з Путіним "припинення кровопролиття та досягнення перемир'я".

13:20
Кім закрив Миколаїв на вихідні. Раніше він обіцяв влаштувати "зачистку" колаборантів.

13:19
У Херсоні та Новій Каховці пролунали вибухи, мешканці помітили хмару диму.

13:10
СБУ заявила про затримання на Львівщині двох любителів "русского мира". Один із них передавав координати пам'ятника Бандері для обстрілу.

12:14
Глава МЗС Австралії Пенні Вонг не захотіла слухати Лаврова на саміті АСЕАН, китайський міністр Ван І різко пішов з вечері.

11:53
Під час спецоперації на півдні загинув офіцер ГУР Руслан Попов.
Він служив у розвідці після закінчення вишу, воював на Донбасі з 2014-го, захищав Маріуполь та евакуював поранених з "Азовсталі" 2022-го. Посмертно отримав звання Героя України.

11:39
Україна отримає $6 млн доларів від Канади на проекти, які передбачають зміцнення ядерної безпеки, повідомляє Постійне представництво Канади в ООН у Twitter.

11:25
На тлі скандалу з Amnesty International посол Британії заявила: Єдине, що загрожує українцям – це російські ракети та мародери.

11:20
За Україну. Хрещений батько гевіметалу випускає "український" вініл.

11:10
93 бригада показала звільнене Дібрівне під Ізюмом.

10:49
Морпіхи дочекалися, доки російські окупанти зберуться в будівлі – і "насипали" туди.

09:33
Росія використовує Запорізьку АЕС, щоб приховати війська від ударів – розвідка Британії.

09:05
Країни Африки можуть, звичайно, купувати добрива й зерно у Росії, але за порушення санкцій вживемо заходів, заявила в Уганді посол США в ООН.

09:04
ДПСУ показали відео від першої особи із квітневими вуличними боями на Донбасі.

09:01
Сьогодні, 5 серпня, зранку з портів Одеси вирушив перший караван суден з українським збіжжям — на борту трьох балкерів NAVI STAR, ROJEN і POLARNET 57 000 тонн української кукурудзи, що направляється до Туреччини, Великої Британії й Ірландії. Про це повідомив міністр інфраструктури України Олександр Кубраков.

08:19
Радник Дуди, він же голова Бюро нацбезпеки Польщі - "США, схоже, сповнені рішучості досягти потрібних Україні військових рішень".

08:15
ISW: Україна, ймовірно, перехоплює ініціативу та вперше формує хід війни.

07:32
Зведення Генштабу: Армія Росії наступає на Бахмутському й Авдіївському напрямках на Донбасі, хоче просунутися на захід від Донецька, вела обстріли під Харковом, на півдні та у прикордонні на півночі.

07:15
МЗС КНР запитали, чи поговорить Сі із Зеленським, як того хочуть на Банковій. Там згадали про "українську кризу".

06:49
The Washington Post: Росія хоче використовувати іранський супутник "Хаям" для шпигунства за Україною. РФ планує запустити його 9 серпня із Байконуру.

06:28
Росіяни вдарили ракетами по передмістях Запоріжжя, пише голова місцевої ОВА.

05:30
Японія надасть Україні близько десяти дронів-розвідників і кілька фургонів для перевезення особового складу та продовольства.

02:36
Російські окупанти зробили спробу ведення штурмових дій силами спецвзводу за підтримки БТР-82А і танкового взводу у напрямку Сухого Ставка - Лозового. Спроба була невдалою, вороги відійшли з втратами.

01:53
За добу на півдні знищено: 39 окупантів, чотири зенітно-ракетні системи С-300, станція радіолокації "Імбир", автоматичний міномет 82-го калібру "Волошка", дев'ять одиниць броньованої й автомобільної техніки.
Знищено три склади з боєприпасами у Придніпровському, Херсоні та Токарівці.

00:25
Влада Берліна відхилила заявку на проведення виставки розбитої військової техніки РФ. Мельник назвав це "справжнім скандалом" і вимагає надати дозвіл.

https://news.liga.net/ua/politics/chronicle/novaya-ugroza-iz-rossii-vse-glavnoe-ob-eskalatsii-voennoy-agressii-rf-protiv-ukrainy-live