Вторгнення РФ в Україну
Вторгнення РФ в Україну 24.02.2022

 

Хроніки подій

 

Вторгнення РФ в Україну. Головні новини – хроніка

04.08.2022

23:34
Керівниця українського офісу Amnesty International Оксана Покальчук заявила, що її команда зробила все, аби скандальний звіт про ЗСУ не було оприлюднено на англомовному сайті організації, але автори публікації навіть не захотіли зачекати на коментар Міноборони України.

23:33
Президент Володимир Зеленський заявив, що Amnesty International такими звітами, як оприлюднений сьогодні, "допомагають терористам" і разом із ними несуть відповідальність за загибель українців. Про це він сказав у своєму новому відеозверненні.

22:45
Увечері 4 серпня росіяни обстріляли з артилерії Харків. Загроза залишається, людей просять бути в укриттях.

22:11
Фінляндія має намір посилити візовий режим із РФ через її агресивну війну проти України.

21:37
Вантажні автомобілі та військова техніка не зможуть проїхати Антонівським мостом у Херсоні, попри "ремонт", який провели окупанти, заявив ексрадник голови Херсонської ОВА Сергій Хлань.

21:03
Коментуючи доповідь Amnesty International, Резніков назвав збоченням спроби засумніватися у праві українців чинити опір агресії РФ і заявив, що Україна не дозволить паплюжити свою армію.

20:51
Президент Володимир Зеленський заявив, що країни Африканського континенту, як і весь світ, не можуть мати нейтральну позицію щодо війни Росії проти України, оскільки російська агресія матиме наслідки і для них. Про це глава держави сказав під час онлайн-зустрічі з африканськими журналістами.

20:10
Канада заявила про "нову і дуже небезпечну" фазу війни, на тлі чого відправляє до 225 своїх інструкторів до Британії навчати українських військовослужбовців.

19:35
Спроби наступу ворога в районах Долини та Богородичного Слов'янського району Донецької області завдяки вмілим діям українських військових завершилися крахом та втечею окупантів. Про це йдеться у вечірньому зведенні Генштабу ЗСУ.

19:26
Мер Миколаєва розповів про "мотивацію" місцевого навідника вогню, затриманого правоохоронцями. Той пояснив свої дії тим, що його дочці заборонили вивчати предмети у школі російською. Сєнкевич порадив подібним "їхати до Росії-матінки, жити там і ходити в дерев'яний туалет".

18:50
Зеленський порівняв 70-річного Путіна з СРСР: "Радянський Союз зробив з багатьма людьми те саме. Але він протримався 70 років. Щось символічне в цьому є".

18:49
Зеленський: "Якщо Путін переможе у цій війні – це початок третьої світової, я в цьому впевнений. Великі автократії світу почнуть робити те саме. У світі буде хаос. Спровокована продуктова небезпека, енергетична криза, спровокована РФ минулого року, спровокована РФ війна – це початок. Це, як то кажуть, вибачте, квіточки. У порівнянні з тим, що буде”.

18:40
В українському офісі правозахисної організації Amnesty International заявили, що не брали участі в підготовці та розповсюдженні доповіді, в якій йдеться, що ЗСУ наражають на небезпеку мирних жителів.

18:14
Не перевелися павлікі морозови. Школяр у Росії доніс на вчительку за антивоєнні промови: вона отримала термін.

17:47
Зеленський призначив Ярослава Янушевича головою Херсонської ОДА. Що про нього відомо.

17:47
Росія стягує війська в Херсонську та Запорізьку області, не виключений наступ противника.

17:46
ЗСУ відійшли в районі Авдіївки та Бахмута, але звільнили два селища на Донбасі.

17:38
СБУ назвала імена зрадників, які допомогли Росії вкрасти 650 000 тонн зерна на півдні.

16:58
У Міноборони розгорнуто відповіли на звинувачення Amnesty International на адресу Сил оборони України.

16:27
У Німеччині назвали Шредера "рупором Путіна та невід'ємною частиною путінської системи".

16:27
Amnesty International створює фальшивий баланс між злочинцем та жертвою – Кулеба.

16:26
Amnesty International пропонує Україні колективне самогубство – радник Резнікова.

15:39
Запаси газу в українських сховищах перевищили 12 мільярдів кубометрів, на складах ТЕС і ТЕЦ  накопичено 1,83 млн тонн вугілля від запланованих 2,5 млн тонн. Про це повідомляє пресслужба уряду за результатами селекторної наради з очільниками областей.

15:38
Газпром спалює газ у районі компресорної станції "Портова" на газогоні Північний потік та однойменного LNG-терміналу. За даними фінського видання Yle, великий смолоскип вогню на території, де розташовані зазначені об'єкти, палає вже кілька тижнів, його можна побачити навіть у Фінляндії.

15:01
Столтенберг про стратегію НАТО щодо Росії: "Хочеш миру - готуйся до війни".

14:28
В Україні розпочалася хвиля "мінувань" вокзалів, ринків та ТЦ вперше з 24 лютого.

14:26
У Зеленського відповіли на звинувачення Amnesty International у "порушенні законів війни".

14:25
РФ починає погрожувати ядерною зброєю, коли має проблеми на полі бою — Офіс президента.

14:24
Проти України воюють 5000 "вагнерівців", їх регулярно приїжджає перевіряти Уткін, повідомила розвідка.

14:24
Зеленський провів засідання Ставки – обговорювали мобілізацію та забезпечення військ озброєнням.

14:23
Окупанти більше не зможуть пройти на Київському напрямку, а ЗСУ готові до відбиття можливого наступу супротивника.

14:23
До звільнення територій України хоч би до лінії 24 лютого перемир'я не буде — Офіс президента.

14:22
Вілкул про наступ РФ на Кривий Ріг: Ми готові до всього, у нас є безліч ліній оборони.

13:50
В уряді розробили офіційну методику оцінки збитків підприємств унаслідок війни. Її будуть використовувати для міжнародних судів з Росією.

13:45
"У наших інтересах, щоб Путін не досяг успіху". Генсек НАТО звернувся до Заходу щодо України.

13:03
Подоляк про удар по похоронах у Донецьку - "б'ють самі росіяни, нам це робити немає сенсу".

12:29
Снаряди росіян впали біля автобусної зупинки в Торецьку: восьмеро загиблих, поранені діти.

12:11
Корисний для України запуск військового супутника: трансляція.

12:01
Подоляк назвав складові "правильної переговорної позиції" з Росією:
– далекобійна артилерія, РСЗВ та ATACMS, щоб знищити логістику росіян;
– протиповітряна та протиракетна оборона, щоб захистити міста;
- "ударні безпілотники - найкращі мисливці";
- бронетехніка для контрнаступів.

11:41
"Не треба розраховувати на те, що ось-ось Путін помре" – інтерв'ю Леоніда Кучми

11:33
МЗС про зняття арешту з судна з краденим зерном: Ліван заохочує продовження російських крадіжок та відштовхує від себе Україну як партнера

09:11
Розвідка Британії: Росія боїться західної зброї та намагається приховати Антонівський міст під Херсоном від українських ракет за допомогою "пірамідок".

08:33
Росія обстріляла Дніпропетровську область. Ударів зазнали Нікопольський та Криворізький райони, пошкоджено десятки будинків та будівель.

08:16
Експерти ISW вважають, що Москва докладає зусиль для зміцнення відносин з Тегераном, щоб домогтися його згоди на постачання армії РФ ударних безпілотників.

07:48
Кремль намагається зіграти на побоюваннях Заходу щодо можливості великої ядерної аварії на Запорізькій АЕС, щоби послабити його волю до підтримки України, вважають в ISW.

07:46
В американській розвідці вважають, що Росія намагається створити неправдиві докази та покласти на Україну відповідальність за загибель військовополонених в Оленівці 29 липня.

07:42
Зведення Генштабу: Армія РФ провела низку неуспішних наступів на Донбасі та намагається наступати під Харковом, Білорусь перевіряє боєздатність спецпризначенців.

06:52
Росія вночі та під ранок обстріляла Харків та Миколаїв.

06:40
Зеленський натякнув на Шредера: Огидно, коли колишні лідери працюють на Росію.

02:32
Мобілізувавши сили до роти та броньовану техніку, російські військові намагалися вести штурмові дії за двома напрямками: Білогірка – Андріївка і Сухий Ставок – Біла Криниця. Спроби штурму не мали успіху, вороги відступили, повідомили в ОК "Південь".

02:30
В результаті роботи ракетно-артилерійських підрозділів ЗСУ на південному напрямку знищено: 31 окупант, танк Т-72, гаубиці "Гвоздика" та "Мста-Б", два міномети, три одиниці броньованої та автомобільної техніки та один безпілотник-розвідник.

02:12
У Чорнобаївці знищено пункт управління 22-го армійського корпусу берегових військ Чорноморського флоту Росії, повідомили в ОК "Південь".

01:52
Резніков та Остін знов обговорили потреби України щодо допомоги у сфері безпеки. Після останньої розмови Україна отримала додатковий пакет на $550 млн.

https://news.liga.net/ua/politics/chronicle/novaya-ugroza-iz-rossii-vse-glavnoe-ob-eskalatsii-voennoy-agressii-rf-protiv-ukrainy-live