Вторгнення РФ в Україну
Вторгнення РФ в Україну 24.02.2022

 

Хроніки подій

 

Вторгнення РФ в Україну. Головні новини – хроніка

26.08.2022

23:14
Володимир Зеленський заявив, що Україна експортувала "зерновим коридором" перший мільйон тонн продовольства з 24 лютого.

22:35
Сьогодні, о 21:15, другий із зупинених учора енергоблоків Запорізької АЕС був знову підключений до мережі, йде набір потужності, повідомляє Енергоатом.

22:21
У п'ятницю ввечері, 26 серпня, у Запорізькій області спрацювала ППО. За словами голови ОВА Олександра Старуха, окупанти атакували населені пункти поблизу Запоріжжя з боку Василівки. За попередньою інформацією, ніхто не постраждав.

22:20
Макрон заявив, що Велика Британія є другом Франції незалежно від її лідерів, після того як Ліз Трасс відмовилася назвати його другом Великої Британії.

22:18
Росія зіткнулася не лише з дефіцитом особового складу армії, а й з дефіцитом колаборантів, зазначив Михайло Подоляк, натякаючи на серію нещасних випадків із гауляйтерами тимчасово окупованих територій.

20:45
Комісар бундестагу у справах збройних сил Єва Хегль розкритикувала уряд Німеччини за затримку схвалення на постачання Україні бронетранспортерів Marder.

20:07
У вечірньому зведенні Генштабу повідомили, що російські окупанти намагалися безуспішно вести наступ на Слов'янському та Бахмутському напрямках і застосовували авіацію на різних ділянках фронту.

20:03
Литва закупить 37 дронів-камікадзе польського виробництва WB Group для України, повідомив міністр оборони Арвідас Анушаускас. Фото: дроны Warmate

20:03
Місія МАГАТЕ "майже напевно" прибуде на тимчасово окуповану Запорізьку АЕС вже на початку наступного тижня, стверджує Wall Street Journal. МАГАТЕ привезе на станцію запасні частини, прилади радіаційного контролю та інше критично важливе для функціонування АЕС обладнання.

18:42
Журналісти проєкту "Схеми" сфотографували у Карлових Варах у Чехії нардепа Юрія Бойка, колишнього лідера ОПЗЖ. Його речник каже, що він там лікується.

18:18
Хасидів просять не приїжджати до України на Рош ха-Шана.

18:05
З'явилося відео наслідків удару по мосту в окупованій Новій Каховці. Попереджаємо, деяких людей кадри наслідків бойових дій, зокрема, мертві тіла, можуть шокувати.

16:59
Російські шпигуни стежили за підготовкою військових ЗСУ у Німеччині, пише Der Spiegel зі слів голови Служби військової контррозвідки Німеччини.

16:55
Vampire L3Harris перетворить українські пікапи на ракетні установки.
South of Bix from Foxy Muskrat on Vimeo.

16:49
26 серпня у тимчасово окупованому Бердянську внаслідок вибуху на дереві сталася ліквідація місцевого гауляйтера Олександра Колеснікова.

16:05
Кадиров відповів СБУ і зібрався "утихомирювати" світову спільноту. Каже – Путін, дай наказ.

15:24
Денний удар по Антонівському мосту.

15:10
В Україні запускають реєстр пошкодженого та зруйнованого майна. Тепер вся інформація про пошкоджене майно, яку українці подавали через "Дію", потраплятиме в цей реєстр.

15:06
Американський виробник електроніки та найбільший постачальник серверів у Росії — корпорація Dell остаточно покидає ринок РФ. Про це розповіли джерела в компаніях-партнерах корпорації та на ринку дистрибуції, пише CNews.

14:39
Енергоатом заявив, що працівникам Запорізької АЕС вдалося під'єднати до енергомережі один із блоків, зупинених учора.

14:39
В ході операції в селищі Тернова Харківської області бійцями ССО "Азов" Харків було знищено російський склад з боєкомплектами та 38 окупантів.

14:28
Кадиров та командири-кадирівці отримали підозри від СБУ.

14:18
Міноборони — всі "хаймарси" залишаються в строю, понад 50 складів армії Росії вийшли з гри.

14:18
27 серпня міністри оборони Словаччини, Польщі та Чехії підпишуть декларацію щодо захисту словацького неба.
Польща та Чехія нададуть необхідні сили для оперативного реагування на можливі порушення повітряного простору Словаччини з 1 вересня 2022-го до 31 грудня 2023 року.
Словаччина до 1 вересня планує списати 11 своїх винищувачів МіГ-29 та передати їх Україні.

13:44
Ракетними ударами "зупинено експлуатацію" Даріївського мосту під Херсоном, стверджують військові.

12:59
Лукашенко заявив, що Су-35 ВПС Білорусі переобладнали під російську ядерну зброю.

12:49
Служба безпеки заявила про затримання групи мешканців Київської області за підозрою у наданні допомоги російським загарбникам під час окупації Бучанського району.
За даними спецслужби, підозрювані орієнтували окупантів на місцевості та підказували їм місця для облаштування позицій артилерії, зокрема серед житлових будинків.
Затриманих підозрюють у допомозі загарбникам в обладнанні блокпостів, кулеметних точок та місць дислокації російської техніки, а також у тому, що вони здавали адреси перебування українських патріотів.

12:42
Україна отримає "митний безвіз" вже цього року – з 1 жовтня, повідомляє прем'єр-міністр України Денис Шмигаль.

12:30
Співзасновник Baykar про те, чи Туреччина продасть ударні дрони Bayraktar росіянам: "Наша позиція зрозуміла. Скільки б грошей нам не запропонували - ми з Україною".

12:09
Удар по Чаплиному. МЗС побачило прирівнювання Росії до України у заяві спецпреда ООН.

11:48
Ліві в партії Шольца вимагають вести переговори з Росією "якнайшвидше" — Spiegel.

11:46
У Кадіївці "каміння з неба" прилетіло на росіян. Знищено 200 десантників.

11:45
Луганська область. Росіяни перенесли псевдореферендум через українських партизанів — Гайдай.

11:25
Російські окупанти у Луганській області вивезли майно та зерно старого та нового врожаю аграрних компаній Агротон та Нібулон. Про це повідомляє пресслужба Луганської ОВА.

11:25
Станом на сьогодні, 26 серпня, усі шість енергоблоків Запорізької атомної електростанції залишаються відключеними від енергомережі. Про це повідомили в державному підприємстві "Національна атомна енергогенеруюча компанія "Енергоатом".

10:16
"Чітко били, знали куди". Окупант визнає точність ударів ЗСУ по складах – перехоплення ГУР.

10:16
Подоляк відповів на розмови про "НАТО та провокування Росії": Москву цікавить СРСР 2.0.

09:53
Армія Росії за 25 серпня втратила 400 військових, сім танків і три артилерійські системи.

08:56
Росія дев'ять разів обстріляла Дніпропетровську область ракетами, РСЗВ та артилерією - фото.

08:56
Росія втратила до 80 тисяч людей в Україні. Це спонукало Путіна збільшити армію — NYT.

08:40
Шойгу збрехав, коли пояснював уповільнення армії Росії - розвідка Британії.

08:06
Реакція Держдепу на зупинку Запорізької АЕС: Росія створює кризу у Європі.

07:43
Шольц не даватиме зброю для ударів по території РФ. Згадав Байдена та "ескалацію".

07:42
Генштаб: Росіяни намагалися наступати лише під Бахмутом, на півдні стали в оборону.

07:41
Путін збільшив армію, але не оголосить мобілізації. ISW пояснив, чому це не допоможе РФ.

07:19
Реакція Держдепу на рішення Путіна збільшити армію: Росія не завоює Україну, підтримка США українців непохитна.

06:40
Авіація ЗСУ вдарила по російській ППО у Херсоні. РФ – мінус склад і вузол зв'язку на півдні.

00:23
З початку війни Росія продовжує щомісяця заробляти на торгівлі зі США понад $1 млрд на фоні дії санкцій проти країни-агресора, повідомляє АР.

00:05
Міноборони тролить указ Путіна про збільшення армії: "Вони ще навіть не починали... росія планує довести чисельність особового складу збройних сил до 2 млн+. Для виконання указу свого президента міноборони росії тепер необхідно закупити 2 мільйони мішків для трупів".

https://news.liga.net/ua/politics/chronicle/novaya-ugroza-iz-rossii-vse-glavnoe-ob-eskalatsii-voennoy-agressii-rf-protiv-ukrainy-live