Вторгнення РФ в Україну
Вторгнення РФ в Україну 24.02.2022

 

Хроніки подій

 

Вторгнення РФ в Україну. Головні новини – хроніка

24.08.2022

23:57
Внаслідок російського удару по Чаплиному загинули 22 особи, з них п'ятеро згоріли в машині. Серед загиблих – хлопчик 11 років, сказав Зеленський у вечірньому відеозверненні.

23:19
Асоціація журналістів Польщі (SDP) випустила заяву під назвою "Російських пропагандистів, які видають себе за журналістів, треба судити як воєнних злочинців".

22:30
Окупанти відкрили "кримінальні справи" на співробітників Запорізької АЕС, звинувативши їх у "розголошенні переміщення військової техніки" територією станції, повідомив омбудсмен Дмитро Лубінець.

21:33
Президент США Байден найближчим часом зателефонує Зеленському, щоб поінформувати про військову допомогу США та привітати з Днем Незалежності України.

21:31
Представник Білого дому сказав, що США мають інформацію про підготовку окупантами фіктивних "референдумів" у тимчасово окупованих регіонах України, можливо, "протягом кількох днів".

20:21
На Дніпропетровщині окупанти завдали ракетного удару по залізничній станції Чаплине. Загинуло 15 людей, близько 50 отримали поранення. Про це заявив президент Володимир Зеленський.

19:31
Окупанти намагаються доукомплектувати свої піхотні частини завдяки фахівцям зі складу ракетних військ та військових моряків. Про це повідомляє Головне управління розвідки Міноборони.

18:42
Росія має безумовно припинити ядерний шантаж та повністю залишити територію ЗАЕС, сказав Володимир Зеленський у виступі перед Радою Безпеки ООН. Він також запропонував віддати станцію під "перманентний контроль" МАГАТЕ.

18:36
Французька енергокомпанія TotalEnergies бере участь у постачанні газового конденсату для виробництва авіапалива для російських військових літаків, йдеться у розслідуванні Global Witness та Le Monde.

18:30
Українці змогли дати Путіну аперкот – Джонсон.

18:24
Російські окупанти завдали ракетного удару по Хмельницькій області.

17:55
Зеленський нагородив Джонсона Орденом Свободи.

17:37
Телеканал UATV, де з березня транслюють російськомовний аналог національного телемарафону, змінив назву на Freeдом.

17:27
Уряд Великої Британії надасть пакет військової допомоги Україні на 54 млн фунтів стерлінгів ($63,7 млн), йдеться у повідомленні на сайті британського уряду. До пакету включено 850 мікродронів Black Hornet, барражуючі протитанкові боєприпаси та  обладнання для пошуку мін, яке буде використовуватись для розмінування Чорного моря біля українських берегів.

17:00
До Києва приїхав Джонсон і заявив, що впевнений у перемозі України. Він провів переговори, отримав Орден Свободи, оголосив про нову військову допомогу та погуляв Хрещатиком.

16:53
Володимир Зеленський вручив "Хрест бойових заслуг" начальнику ГУР Міноборони України генерал-майору Кирилу Буданову. Зазначається, що Буданов особисто здійснює планування й координацію проведення найважливіших розвідувальних та оперативних заходів і спеціальних операцій.

16:26
Голова Вінницької ОВА Сергій Борзов повідомив, що в області ППО збила повітряний об'єкт.

16:06
Буданов: Переломний момент уже розпочався. Росіяни почали розуміти – війна йде й у них.

15:56
У великому матеріалі The Washington Post "Битва за Київ", який розповідає про перші дні наступу російських окупантів на столицю України, наводяться слова генерал-лейтенанта Євгена Мойсюка про те, що треба робити українцям, коли ворог зайде до їхніх міст. "Скажіть усім: "Вбивайте окупантів. Вбивайте окупантів", – зазначив Мойсюк".

15:22
Байден анонсував рекордну військову допомогу Україні на $3 млрд.

14:50
Уряд Швеції найближчим часом оголосить про новий пакет допомоги Україні, повідомляє посольство Швеції в Україні. Подробиці пакета поки що не розголошуються.

14:12
Путін мріє, що західні лідери повернуться в шезлонги - Воллес.

13:58
Абсолютна більшість українців – 97% – проголосувала б за проголошення незалежності України, якби сьогодні стояв такий вибір. У порівнянні з минулим роком цей показник зріс із 80%, а відносно 2012 року – з 62%, свідчать результати опитування групи "Рейтинг". Також абсолютна більшість (93%) упевнена, що Україна зможе відбити напад Росії. Близько 60% зазначили, що для перемоги у війні необхідний більш тривалий час: 20% вважають, що потрібно більше ніж рік, 40% – пів року - рік.

13:24
Відновлення відносин із Росією буде катастрофою, війна має закінчитися на умовах України, каже міністр Збройних Сил Великої Британії Джеймс Хіппі.

13:07
Укрпошта запустила у продаж нову марку "Вільні. Незламні. Незалежні", присвячену Дню Незалежності України. Про це повідомив гендиректор компанії Ігор Смілянський.

13:04
Норвегія та Великобританія спільно купують норвезькі мікродрони Black Hornet та дарують їх Україні, повідомляє міноборони Норвегії. Сторони закуплять мікродрони на 90 млн норвезьких крон (понад $9 млн). Пакет включає блоки Black Hornet, запасні частини, транспортування та навчання. Black Hornet простий в експлуатації, міцний, його важко виявити та особливо добре підходить для бою у міських районах.

12:55
За пів року повномасштабної війни армія РФ втратила 45 700 військових.

12:44
Генсек НАТО привітав Україну із Днем Незалежності. Він прочитав і англійську версію Шевченка.
    On #Ukraine’s independence day I pay tribute to the brave Ukrainian women & men fighting for their freedom & their country. #NATO has supported Ukraine since its independence & you can continue to count on NATO for as long as it takes. Ukraine will prevail! pic.twitter.com/IYLN5sNH8m
    — Jens Stoltenberg (@jensstoltenberg) August 24, 2022

12:39
Вогонь з неба. Defence Express пише про "вкрай дивні боєприпаси" в арсеналі ЗСУ.

12:21
Голова Черкаської ОВА Ігор Табурець повідомив, що під час повітряної тривоги Сили ППО збили над Черкаською областю ворожу ракету.

11:59
"Хотіли перемогти за три дні, а тепер стоять на колінах". Привітання позивного "Грім" із фронту.

11:55
Резніков отримував ультиматум від Шойгу 26 лютого. У відповідь запропонував РФ капітулювати - WP.

11:29
Дзвінок Монастирського та ультиматум із Кремля. WP розповів, як Зеленський провів 24 лютого.

11:29
Джонсон привітав Україну з Днем Незалежності: Я ніколи не сумнівався у перемозі.

11:28
Путін поспішає, але не треба думати, що він, поставивши на карту все, зупиниться - Данiлов.

11:27
Запорізька АЕС. Росія поставила світ на межу ядерної катастрофи - США в ООН.

11:27
Зеленський показав сиквел торішнього ролика "ДНК України" до Дня Незалежності.

11:10
До Дня Незалежності України Національний банк спільно з ПриватБанком оголосили про старт благодійного збору коштів "Монета за донат для ЗСУ". Про це інформує пресслужба банку.

11:09
Росія вдарила ракетами по Миргороду – чотири "прильоти" у місті.

10:20
У Запорізькій області гауляйтер окупованої Михайлівки сів у авто та вибухнув, пишуть ЗМІ й стверджують інші колаборанти.

09:57
"Ракета прилетела – всех и..." Росіяни розповіли про знищення їх командного пункту.

09:16
Повітряні сили ЗСУ привітали Україну – збили "Алігатор" окупантів у першу годину 24 серпня.

09:00
Росіяни обстріляли Дніпропетровську область ракетами Х-22, "Градами" й "Ураганами".

09:00
Британська розвідка підбила підсумки шести місяців великої війни Росії проти України.

08:59
Польща стежить за кордоном із Білоруссю, режим Лукашенка вже "показав себе" - Блащак.

08:49
Росія проводить кампанії з дезінформації у Польщі й лишається загрозою для кібербезпеки країни - держсекретар Януш Цешинський.

08:49
Зброя незалежності. Вісім найкращих розробок України, які нищать армію Путіна.

08:45
Залужний - "незалежність можлива лише тоді, коли є люди, які готові за неї боротися".

08:14
"Працюємо цілодобово". Глава Пентагону Остін показав фото, як ВПС США готують зброю для України.

07:42
"Росія згнила зсередини". Кислиця процитував фантаста Азімова, відповідаючи на фейки представника РФ у Радбезі ООН щодо ситуації на Запорізькій АЕС.

07:30
Росіяни намагалися наступати на Піски, Бахмут і Слов'янськ. ЗСУ відбили всі атаки.

07:28
Росія може знову атакувати Київ, війна буде довгою і жорстокою — Міноборони Іспанії.

07:28
Росія могла вдарити по Донецьку, щоб виправдати атаку Києва на День Незалежності – ISW.

06:49
Мельник квапить союзників з озброєнням - "кожен день має значення, особливо перед зимою".

05:26
Шойгу потрапив у немилість Путіна після того, як обіцяний ним бліцкриг провалився, а російські війська зазнали великих втрат. Після цього російський диктатор почав спілкуватися з генералами через голову міністра оборони, стверджує російське видання "Важные истории".

04:48
Україна, попри війну, не збирається відмовлятися від заявки на проведення Expo 2030.

04:27
ЗСУ ліквідували склад боєприпасів окупантів у Нововоскресенському на півночі Херсонської області.

04:11
Єврокомісія вбралася у жовто-блакитне до Дня Незалежності України.

03:46
У Британії побоюються, що ЄС через внутрішні економічні проблеми може втратити бажання підтримувати Україну, пише The Telegraph.

03:07
Глава МЗС Литви запропонував питати у росіян під час в'їзду в ЄС, чий Крим.

02:33
Столтенберг заявив, що Путін сильно прорахувався, розраховуючи на швидку капітуляцію України. Він упевнений, що Захід за потреби зможе підтримувати Україну роками.

02:10
Російський олігарх Дмитро Пумпянський перестав обслуговувати американський кредит через санкції. За це у нього відібрали й пустили з молотка яхту.

01:48
У Пентагоні показали, як вантажать нову партію боєприпасів для України на базі Макгвайр у Нью-Джерсі.

01:26
Рада безпеки ООН обговорила ситуація на Запорізькій АЕС. За словами представника України Сергія Кислиці, засідання було марним витрачанням часу.

01:24
Харків також потрапив під обстріл. Міський голова Ігор Терехов повідомив, що незадовго до опівночі Росія обстріляла Шевченківський район міста, після опівночі - Новобаварський.

01:07
Росія обстріляла ракетами Запоріжжя. Є влучання в об'єкти інфраструктури.

00:25
У столиці Латвії Ризі почали демонтаж пам'ятника радянським "визволителям". Незадоволених любителів СРСР, які намагались завадити цьому, затримала поліція.

00:00
З ДНЕМ НЕЗАЛЕЖНОСТІ! УКРАЇНА Б'ЄТЬСЯ.

https://news.liga.net/ua/politics/chronicle/novaya-ugroza-iz-rossii-vse-glavnoe-ob-eskalatsii-voennoy-agressii-rf-protiv-ukrainy-live