Вторгнення РФ в Україну
Вторгнення РФ в Україну 24.02.2022

 

Хроніки подій

 

Вторгнення РФ в Україну. Головні новини – хроніка

23.08.2022

23:35
Міністр оборони Олексій Резніков заявив, що "найгірший сценарій" для України позаду, але синдром втоми від війни, - одна з головних на сьогодні загроз.

23:16
У Міноборони відреагували на повідомлення російської влади про "самозаймання" складу боєприпасів у Білгородській області та запропонували окупантам на вибір цілих п'ять пояснень на випадок повторення таких подій: "Зима, весна, літо, осінь та куріння".

23:02
За словами високопоставленого представника адміністрації Президента США Джо Байдена, Держдепартамент не планує будь-яких негайних змін у дипломатичній присутності США в Україні, попри побоювання, що Росія активізує обстріл української території найближчими днями.

22:57
Президент Володимир Зеленський заявив, що Росія здійснила повномасштабне вторгнення в Україну, тому що у 2014 році, після окупації Криму та частини Донбасу, світ "не дав їм по пиці".

22:40
Джерела в уряді ФРН повідомили Bloomberg, що найближчими тижнями Німеччина відправить Україні боєприпаси, засоби захисту від безпілотників та броньовані ремонтно-евакуаційні машини на понад 500 млн євро.

21:55
Президент Володимир Зеленський не планує переводити на іншу посаду головнокомандувача ЗСУ Валерія Залужного. Президент високо оцінює його роботу. Про це Зеленський сказав сьогодні у Києві на брифінгу.

21:26
Президент Володимир Зеленський відкинув звинувачення Росії у тому, що до вбивства російської пропагандистки Дарії Дугіної причетні українські спецслужби.

21:16
Володимир Зеленський: 24 серпня Україна відзначає День Незалежності. Агресор розуміє, чому цей день для нас такий важливий, а тому докладе зусиль, щоби саме цього дня вдарити по Україні якомога болючіше.

21:09
Україні пропонували, щоби представники МАГАТЕ прибули у тимчасово окупований Енергодар на Запорізьку АЕС із тимчасово окупованого Криму. Україна відкинула це. Про це сьогодні на брифінгу повідомив президент Володимир Зеленський.

21:08
Проєкт "Український свідок" опублікував відео, на якому 3-й штурмовий батальйон 2-ї роти ДУК "Правий Сектор" українською протитанковою ракетою "Скіф" (експортна версія "Стугни") знищують бронетехніку окупантів.

21:08
Радник глави Офісу президента Михайло Подоляк заявив, що російську пропагандистку Дар'ю Дугіну ліквідував Кремль, зокрема, для створення "пропагандистського символу".

20:43
США мають намір оголосити 24 серпня про новий пакет військової допомоги для України на суму близько $3 млрд. Нове фінансування призначене здебільшого для зміцнення обороноздатності України у середньостроковій та довгостроковій перспективі.

19:56
Управління Верховного комісара ООН з прав людини у зв'язку з погрозами окупантів провести "суд" над захисниками Маріуполя випустило заяву, в якій сказано, що міжнародне гуманітарне право прямо забороняє створення судів виключно для засудження військовополонених, і що умисне позбавлення військовополоненого права на справедливий та регулярний судовий розгляд прирівнюється до воєнного злочину.

19:54
З виступу Ентоні Блінкена на саміті Кримської платформи:
"На захоплених територіях Росія так само призначає своїх маріонеток на формально виборні посади, як вона це робила у Криму. Спроби провести імітаційні референдуми для "узаконення" окупації – такі самі, як у Криму. Репресії, позасудові розправи, викрадення людей, тортури, зґвалтування та фільтраційні операції – такі, як у Бучі та Ірпені, – деякі з яких ми бачили раніше і бачимо зараз у Криму”.

19:25
Тільки за інформацією управління з питань сім'ї та дитинства міста Краснодар РФ, понад 1000 українських дітей із захопленого російською армією Маріуполя було незаконно передано стороннім особам у Тюмені, Іркутську, Кемерово та Алтайському краї, ще понад 300 дітей наразі утримують у спеціалізованих закладах Краснодарського краю.

18:36
У Бєлгородській області знову горить склад боєприпасів, який з невідомої причини вже горів п'ять днів тому, 18 серпня. Жителів села Тимоново знову евакуювали.

17:56
Запорізька АЕС. Росіяни обстрілюють золовідвали, щоб підняти радіоактивний пил - ГУР.

17:49
Багато хто в Європі відмовляється визнавати масштаб проблеми Росії, з якою стикається міжнародна спільнота, заявив міністр оборони Олексій Резніков.
За його словами, велика частина міжнародної спільноти й далі перебуває у моральному болоті.

17:37
Росіяни вдарили ракетою по приватних будинках у Дніпрі. Там не було військових об'єктів – Філатов.

17:35
Зеленський: Жодних переговорів із РФ не буде, якщо проведуть судилище над бійцями "Азову".

17:33
На Донбасі ЗСУ знищили російський вертоліт Ка-52 "Алігатор" – пресслужба ООС.

16:32
Макрон назвав війну Росії проти України "слабкістю" та закликав Москву вивести війська.

16:31
Джонсон: Путін планує атакувати більше територій України, він готує нові анексії.

16:31
Зеленський: Загроза ударів по Києву є. Будь-хто боїться смерті, але ніхто не боїться Росії.

16:30
Дуда про погрози ударів по Києву: Наші брати в Україні мають бачити, що ми разом із ними.

16:23
США попередили турецькі компанії про санкції у разі співпраці з російськими юридичними та фізичними особами, які перебувають під санкціями.

15:27
Сигнали для кожного типу тривоги залишилися незмінними та керуються обласними адміністраціями, повідомили розробники застосунку "Повітряна тривога".

14:49
Російський Сбєрбанк продав "дочку" в Казахстані через поточну "геополітичну ситуацію".

14:38
Якщо Росія переможе Україну, це означатиме її перемогу над НАТО — Подоляк.

14:37
Словаччина передасть Україні 30 танків Т-72. Натомість вона отримає "Леопарди" від Німеччини - BI.

14:33
Цього року до Кримської платформи приєдналися представники ще двох континентів – Африки та Південної Америки, повідомив Зеленський.
"Минулого року брали участь 46 іноземних держав, міжнародних організацій. Цього року – майже 60. Я вдячний усім. Значно більше лідерів держав – 40 президентів та прем'єр-міністрів, включно з лідерами Великої сімки", – сказав президент.

14:20
Нацбанк України збирається визнати резидентство Росії ознакою поганої ділової репутації.

13:56
Розробники застосунку "Повітряна тривога" назвали фейком інформацію про нові сигнали тривоги та пообіцяли докладно роз'яснити ситуацію.

13:27
У Донецьку завдано удару по "адміністрації" ватажка терористів ДНР Пушиліна — фото, відео.

13:25
Данілов про удари ЗСУ по мосту у Херсоні: Ми знищували їх, знищуємо і знищуватимемо.

13:11
Російські окупанти з артилерії обстріляли Шевченківський район Харкова, повідомив Ігор Терехов.

12:59
Україна отримає системи ППО та ПРО від Заходу вже восени – Офіс президента.

12:58
У Росії очікується серія терактів із боку ФСБ із масовими жертвами — Данiлов.

12:40
Кім розповів про частковий успіх окупантів під Миколаєвом: "Там від часткового успіху - одна назва, бо вони там на край села зайшли. Я не знаю, 500 метрів".

12:37
Туреччина відправила в Україну 50 бронемашин Kirpi MRAP, очікується більше.

12:10
WP: США можуть готувати ЗСУ до ближніх боїв, у новому пакеті – зброя для наступу.

11:45
Американський "зелений берет" у відставці розміновує поля, двори та інше на території України. На його сторінці у Twitter безліч роликів роботи "в полях", зайдіть, подивіться.

11:41
У Ердогана звинуватили деякі країни-члени НАТО в начебто бажанні затягнути війну. Конкретики не дали.

11:22
Чистий прибуток після оподаткування платоспроможних українських банків у січні-липні 2022 року склав 3,407 млрд гривень. Вперше з березня банківська система стала прибутковою.

11:02
Україна вперше заблокувала криптогаманець, на який збирали гроші для армії Росії. 800 000 грн в еквіваленті, які там були, спробують вивести в українську юрисдикцію.

10:51
У Німеччині депутат переживає, що подумають про німців росіяни, якщо їм заборонять їздити до ЄС.

10:46
Сьогодні відбудеться другий саміт Кримської платформи. Кулеба обіцяє "позитивно здивувати" списком учасників, Зеленський очікує ще на більш сильний саміт, ніж минулого року.

10:38
З листопада Сербія не імпортуватиме російську нафту через санкції Європейського Союзу, запроваджені проти Росії. Про це заявив президент Сербії Александар Вучич, повідомляє сербське видання Telegraf.

10:37
Американський виробник спортивних товарів Reebok повертається до РФ. Російським клієнтам Reebok почали приходити листи на е-пошту про відновлення роботи на території РФ.

09:57
Росія, ймовірно, планує побудувати "міст" із барж під Херсоном – розвідка Британії.

09:37
Дуда приїхав до Києва.

09:24
Цілком змінити хід війни можна за $200 млн (плюс боєприпаси). Це менше за ціну яхти ru-олігарха, заявили на Банковій.

09:17
Кулеба: Це не Україна віддала ядерну зброю, а тандем США та Росії її забрав.

09:07
Забудовників в Україні зобов'язали передбачати наявність бомбосховищ в новобудовах. Відповідний закон №7398 підписав президент України Володимир Зеленський.

08:56
З Днем Державного прапора!

08:50
У Болгарії заявили, що їм "неминуче" доведеться просити Газпром відновити постачання газу.

08:23
Кулеба: 19 лютого кілька міністрів G7 говорили - не поспішайте, великої війни не буде.

07:59
Зараз максимально небезпечний момент, припиніть брязкати ядерною зброєю, вимагає генсек ООН.

07:56
Росія вдарила по Харкову у День міста, влучила у приватний будинок у Київському районі, без постраждалих.
Також до тривоги та повідомлень про вибухи з'явилися відео із пожежею на одному з харківських заводів. Причини та наслідки пожежі наразі невідомі.

07:32
Спікер Держдепу заявив, що РФ продовжить жорстокі атаки на Україну, але про конкретні плани Росії на День Незалежності не розповів.

07:18
"Найгарячіше" - на сході, але наступи й штурми армії Росії безуспішні, стверджують у Генштабі.

06:38
Дорого ранку!
Тут анонім з уряду США попереджає, посилаючись на розвідку, що росіяни "планують посилити" ракетні удари по Україні, і американцям краще "негайно виїхати".

https://news.liga.net/ua/politics/chronicle/novaya-ugroza-iz-rossii-vse-glavnoe-ob-eskalatsii-voennoy-agressii-rf-protiv-ukrainy-live