Вторгнення РФ в Україну
Вторгнення РФ в Україну 24.02.2022

 

Хроніки подій

 

Вторгнення РФ в Україну. Головні новини – хроніка

21.08.2022

23:32
Зеленський вдруге визначив "національних легенд" України. Більшість із нагороджених відзначилися під час війни.

23:06
Путін відмовляється від переговорів навіть щодо найпростіших питань, таких як міжнародне гуманітарне право, і ніяк не реагує на спроби посередництва, заявила голова німецького МЗС Анналена Бербок. Саме це створює ситуацію, коли єдиний вибір для Заходу – беззаперечна підтримка України.

22:23
У Мелітополі окупанту порізали горло, коли він чіплявся на вулиці до неповнолітньої дівчини.

21:53
Російські війська обстріляли Баштанку в Миколаївській області. Згорів двоповерховий будинок, загиблих і постраждалих немає, заявили у ДСНС.

21:48
Голова Сумської області Дмитро Живицький повідомив, що над Сумським районом збили російський безпілотник.

21:38
"Бавовни" перемістилися до військового аеродрому в районі Севастополя - ППО окупантів "відпрацювали чергові об'єкти на підходах до Бельбека з боку Євпаторії", повідомив у Telegram голова окупаційної адміністрації.

21:35
У Харкові пролунали вибухи. Мер повідомив про три "прильоти" і пожежу.

21:15
Кількість поранених у Зеленодольську, який потрапив під удар з ракетної артилерії у неділю, збільшилась до семи осіб. У всіх – осколкові ураження.

21:06
Посол ЄС упевнений, що восьмий пакет санкцій проти Росії буде. Натякнув, що варто дочекатися закінчення періоду відпусток.

20:27
Подоляк очікує, що Україні почнуть активніше пропонувати мирні переговори з Росією. Причина - РФ потрібен перепочинок.

20:15
Місцеві жителі повідомляють в інтернеті про "бавовни" у тимчасово окупованому Криму в районі міст Саки та Євпаторія.

20:01
Зеленський про виставку на Хрещатику: "парад" російської техніки в Україні може бути лише таким.

19:58
Байден, Макрон, Джонсон і Шольц у неділю провели телефонну розмову. Говорили про Іран і Україну, зокрема про ситуацію довкола Запорізької АЕС.

19:37
Міністр фінансів ФРН Крістіан Лінднер планує приїхати до Києва. Він сказав що поїде до Києва "скоро, наприкінці літа чи восени", і що саме зараз веде переговори про це", повідомляє Bild.

19:24
У тимчасово окупованому Довжанську Луганської області окупанти відправили на фронт понад 400 шахтарів, а у шахтах замінили їх жінками та пенсіонерами.

19:22
Росія вдарила по Зеленодольську в Дніпропетровській області з "Ураганів". Загинула жінка, шестеро людей поранені.

19:06
Генеральний штаб заявив, що російські війська мають "частковий успіх" на напрямку Лозівський – Піски. Також росіяни змогли просунутися у напрямку Васильки – Благодатне у Херсонській області.
Також Генштаб просить не ігнорувати повітряну тривогу - у Чорному морі багато російських носіїв крилатих ракет.

18:37
Німеччина пообіцяла Україні 255 суперснарядів Vulcano для артилерії калібру 155-мм. Розробники позиціюють їх як найточніші у світі. Єдина проблема - їх ще потрібно виготовити, а коли це станеться - невідомо.

17:42
Українців за кордоном закликають вимагати важку зброю для ЗСУ: у різних штатах США відбудуться акції на підтримку України у День Незалежності.

16:59
Шольц заявив про абсурдні ідеї Путіна - перед вторгненням той казав, що Україна та Білорусь "не повинні бути окремими державами". Однак канцлер перед 24 лютого запевняв Путіна, що Україна не вступить до НАТО в найближчі 30 років.

16:04
ГУР пише, що у РФ брак тих, хто бажає воювати, через що зривається формування нових підрозділів. У Нижньогородській області для танкового батальйону знайшли 30 осіб з 160.

15:56
Через загострення ядерного шантажу Росії деякі територіальні громади запровадили кілька нових сигналів тривоги, які попереджають про різні види небезпеки.
Сигнал хімічної небезпеки – звук церковних дзвонів.
Сигнал радіаційної небезпеки – це дзвін в набат.
Сигнал евакуації з міста звучить як гудок потяга. Після такого сповіщення слід увімкнути місцеве радіо або телебачення та чекати на подальшу інформацію.

15:39
Німецькі депутати від коаліції виступили за "значне збільшення" постачання зброї в Україну, оскільки від результату війни залежить майбутнє всієї Європи.

15:07
Командування Повітряних сил ЗСУ повідомило, що 21 серпня, з 12:00 до 13:00, у небі над Херсонщиною зенітними ракетними підрозділами повітряного командування "Південь" було виявлено та знищено одразу три безпілотники оперативно-тактичного рівня (імовірно, “Орлан-10”), якими ворог намагався проводити повітряну розвідку та коригував вогонь артилерії.

14:48
Прем'єри Чехії та Словаччини у 54-ті роковини радянського вторгнення: "Ми не хочемо, щоб РФ стала сусідкою. Жахи війни – буквально за дверима".

14:06
Енергоатом нагадав про обстріли росіян протягом серпня і заявив, що Запорізька АЕС працює з ризиком порушення норм радіаційної безпеки.

13:25
Росіяни масово відмовляються воювати й зривають заплановані наступи армії РФ - українська розвідка опублікувала нове перехоплення.
 
13:18
Фінська проєктна компанія Fennovoim подала позови проти Росатому та її дочірніх компаній на загальну суму 2 млрд євро з вимогою компенсувати збитки через зрив графіка робіт з будівництва атомної станції Ханхіківі-1. Fennovoima на початку травня розірвала контракт із підрозділом Росатому на будівництво АЕС через систематичні збої з постачанням обладнання, що загострилися після початку війни в Україні.

12:36
Україна не має відношення до підриву Дар'ї Дугіної, тому що "...ми не кримінальна держава, якою є Російська Федерація, і тим більше не терористична держава", – сказав радник голови Офісу президента Михайло Подоляк в ефірі телемарафону. Він додав, що підрив дочки ідеолога "русского мира" Олександра Дугіна свідчить про боротьбу за владу та вплив різних груп усередині Росії.

12:25
На Донецькому напрямку українські морпіхи знищили два танки, БМП, автомобіль із боєкомплектом ворога, ліквідували 12 загарбників убитими й пораненими, знищили одну самохідну гаубицю "Гіацинт-С".

11:53
Британська розвідка згадала Гіркіна і написала, що російські військові незадоволені танковим біатлоном у Москві у розпал війни в Україні.

11:04
Усик після присвяченої ЗСУ перемоги над Джошуа висловився про Путіна. Каже, що він дуже слабкий, хоч і намагається здаватися сильним.

10:19
Мем вихідного дня від Міноборони.
У Резнікова згадують часи до 24 лютого, коли Україна отримувала від союзників "Джавеліни", але не важку зброю. Пишуть: "Дякую, Javelin! Ти вірив у нас до того, як це стало трендом!"

10:08
У армії РФ – "ювілей". Знищені понад 45 000 окупантів.

09:47
Помер голова СБУ у Кіровоградській області Олександр Наконечний. СБУ та ДБР розслідують обставини смерті.

09:25
Росія вночі обстріляла ракетами Миколаїв та передмістя Харкова, а по Дніпропетровській області била артилерією.

08:53
Politico: США планують поставити Україні високоточні далекобійні снаряди Вони допоможуть ЗСУ "вибивати" росіян із закопаних позицій та знищувати їхні командні пункти.

08:37
Вночі РФ випустила п'ять ракет по Одещині: дві збиті над морем, три влучили по сільгосппідприємству, зокрема по зерносховищу.

08:00
ППО вночі збила два "Калібри" над Чорним морем.

07:53
Генштаб ЗСУ:
- армія РФ перекидає до Білорусі системи ППО;
- окупанти мають частковий успіх на Миколаївському напрямку, де зайняли південну околицю Благодатного;
- сили оборони України відбили низку наступів на Донбасі, бої тривають.

07:00
Після шторму Росія збільшила кількість кораблів у Чорному морі. На трьох ракетоносіях – сумарний залп на 20 ракет "Калібр".

05:53
Нездатність Росії зупинити атаки ЗСУ на окупований Крим може викликати невдоволення у російському суспільстві, повідомляє Інститут вивчення війни (ISW).

04:17
Окупанти силами до мотострілецької роти за підтримки трьох танків тричі намагалися штурмувати з Олександрівки у напрямку Таврійського. Успіху не мали.
Ворожа штурмова авіація та гелікоптери дев'ять разів атакували позиції ЗСУ вздовж лінії зіткнення. "Без наших втрат", – повідомляє ОК "Південь".
Авіація Повітряних сил ЗСУ завдала п'ять ударів по скупченню живої сили, озброєнню та техніці ворога.

04:15
Ракетно-артилерійські підрозділи ЗСУ виконали понад 230 вогневих завдань, повідомляє ОК "Південь".
За їхніми результатами уражено командний пункт 247-го десантно-штурмового полку 7-ї десантно-штурмової дивізії, знищено склади ворожих боєприпасів у Чорнобаївці та Старицях.
За добу на південному напрямку знищено 75 окупантів, корпусну самохідну гармату "Гіацинт-С", два ворожі танки Т-72 і шість одиниць броньованої техніки.

01:40
У Москві висадили в повітря джип пропагандиста й одного з ідеологів "русского мира" Олександра Дугіна. Загинула його дочка.

https://news.liga.net/ua/politics/chronicle/novaya-ugroza-iz-rossii-vse-glavnoe-ob-eskalatsii-voennoy-agressii-rf-protiv-ukrainy-live