Вторгнення РФ в Україну
Вторгнення РФ в Україну 24.02.2022

 

Хроніки подій

 

Вторгнення РФ в Україну. Головні новини – хроніка

20.08.2022

23:19
У Харківській області вводять подовжену комендантську годину: вона триватиме з 19:00 22 серпня до 7:00 23 серпня та з 19:00 23 серпня до 7:00 25 серпня.

22:36
Представники окупаційного керівництва Запорізької атомної станції продовжили "короткострокові вихідні" українському персоналу, зокрема оперативним черговим, повідомляє ГУР. Тривалість "вихідних" не уточнюється. Ці заходи можуть свідчити про намір окупантів відключити станцію від українських електромереж.

22:30
Радник глави Офісу президента Михайло Подоляк відреагував на заяву Міноборони РФ про нібито застосування Україною хімзброї проти російських окупантів у Запорізькій області. Він попередив окупантів, що "надмірне вживання дешевого неліцензійного алкоголю у 40-градусну спеку разом із простроченими сухпайками "армії росії" може призводити до непередбачуваних наслідків.

22:04
Президент Володимир Зеленський у відеозверненні наголосив на важливості для України наступного тижня. "Попереду день нашого прапора, день нашої незалежності. Попереду – вшанування ветеранів війни за свободу України. Попереду – Кримська платформа – цього року справді особлива. Цього року буквально у повітрі Криму відчувається, що окупація там тимчасова, а Україна повертається", – сказав Зеленський.

21:55
Президент Володимир Зеленський заявив, що цього тижня Росія "може постаратися зробити щось особливо гидке, щось особливо жорстоке".

21:27
Українські хакери зламали телебачення тимчасово окупованого Криму. Вони показали відеозвернення президента Володимира Зеленського.

21:25
Міністерство оборони Білорусі та уряд РФ підписали термінові контракти на здійснення ремонтно-відновлювальних робіт авіаційної техніки, повідомляє ГУР. Фахівці збройних сил Білорусі проводять роботи зі зняття зі зберігання та консервації російських військових літаків для подальшого застосування їх у війні проти України.

20:56
Україна вже отримала 100 дронів у рамках проекту "Армія дронів". Ще 100 БПЛА мають прибути до кінця жовтня-початку листопада.

20:56
Міністерство закордонних справ Австрії викликало на неділю, 21 серпня, російського постійного представника при міжнародних організаціях у Відні Михайла Ульянова для надання офіційних пояснень у зв'язку з публікацією його заклику знищувати українців. Про це пише Bild із посиланням на заяву австрійського міністра Олександра Шалленберга.

20:20
Заступник міністра фінансів США Уоллі Адейемо у розмові із заступником Міністра фінансів Туреччини Юнусом Елітасом висловив стурбованість тим, що російські юридичні та фізичні особи намагаються використати Туреччину для обходу санкцій.

19:57
Після публікацій у ЗМІ про те, що Олексій Арестович не є радником президента, голови його офісу чи його заступників, радник голови ОП Михайло Подоляк заявив, що Арестович – радник усього Офісу президента.

18:49
Вечірнє зведення Генштабу ЗСУ
На Слов'янському напрямку противник основні зусилля зосереджує на відновленні наступальних дій. Провів п'ять атак. Українські воїни завдали противнику втрат і відкинули його назад.
На Донецькому напрямку ворог продовжує наступальні дії та зосереджує основні зусилля на Бахмутському напрямку.
Окупанти намагалися проводити атаки на Краматорському, Авдіївському та Новопавлівському напрямках. Успіху не мали, зі втратами відійшли.

 18:21
У Харкові на місці обстрілу гуртожитку на вулиці Ахієзерів рятувальники сьогодні виявили ще три тіла загиблих. Один чоловік, інші тіла в такому стані, що потребують вивчення експерта.

17:39
Путін знав про злочини, суд над ним буде швидким — прокурор Міжнародного трибуналу.

17:20
У Маріуполі стався замах на гауляйтера Іващенка. Поки що невдалий — радник мера.

17:20
Ульянов закликає до ліквідації української нації, мову геноциду не можна терпіти — МЗС.

17:19
Офіцери ВДВ РФ масово відмовляються їхати до України. На посади призначають солдатів - ГУР.

17:19
У Херсонській області на "керівні посади" почали завозити чиновників із Росії - ОВА.

16:08
Глава Пентагону Ллойд Остін прокоментував виділення Україні чергового пакета військової допомоги на суму $775 млн. Він написав, що пакет "включає набір можливостей – деякі нові, а якісь українці вже використовують, і дуже ефективно".

16:07
"Попри відсутність видимих серйозних пошкоджень від атаки БПЛА на Севастополь, спостерігачі вважають, що вона продемонструвала здатність України завдавати ударів по престижних цілях глибоко в тилу російських позицій", - пише The Guardian.

15:34
Швидше за все, в найближчі тижні ООН доведеться оголошувати про важку кризу з продовольством: схильний до посух регіон Африканського Рогу намагається впоратися з високими цінами на продовольство і паливо, які викликані, серед іншого, вторгненням Росії в Україну, повідомив виконавчий директор Всесвітньої продовольчої програми Девід Бізлі.

14:54
Спроби ФСБ догодити Кремлю — у РНБО пояснили, чому Путін вірив у швидке захоплення України.

14:12
Спікер Верховної Ради Руслан Стефанчук звернувся до президента та канцлера Австрії з вимогою оголосити дипломата РФ персоною нон ґрата та депортувати за заклики до геноциду українців.

14:00
"Підготовка до параду". У Києві на Хрещатик звезли розбиту техніку Росії.

13:59
Росіяни вдарили по житловій багатоповерхівці у Вознесенську, поранено дев'ятьох людей.

13:59
 У Запорізькій області ЗСУ знищили рідкісну російську РЛС "Зоопарк-1".

13:58
Подоляк про заклики російського дипломата "не щадити українців": РФ - фашистська вертикаль.

12:16
Постійний представник РФ при міжнародних організаціях у Відні Михайло Ульянов відповів у Twitter на пост Зеленського закликом "не щадити українське населення", а потім його видалив.

12:12
Поки у нас тут виживання країни та народу, а також сильний дефіцит озброєнь, Шольц згадав про Навального і занепокоївся, що у РФ "свобода та демократія під загрозою".

11:35
"Невдала спроба виведення танкістів Росії на орбіту": вибух запустив башту вгору.

11:09
Вуглегірська ТЕЦ. Обстріл позицій.

10:58
Жодна зі сторін поки що не може суттєво змінити ситуацію на фронті, а найближчими місяцями ініціатива перейде до того, хто зуміє створити "надійну та цілеспрямовану силу для наступальних операцій". Водночас "частіші вибухи в тилу російських військ, ймовірно, створюють навантаження на російську логістику та авіабази на півдні", пише розвідка Британії.

10:57
Зрадники намагалися "призватися" до лав ЗСУ, щоб довідатися, де зброя Заходу: СБУ показала фото.

09:55
Вибухи у Дніпрі. У небі над містом бачили інверсійні сліди ракет ППО, повідомляють наші джерела на місці.

09:36
Польські спецслужби: Росія намагається посіяти недовіру та посварити народи України та Польщі.

09:19
Завтра буде 45 000.

08:52
У Севастополі пролунав вибух у районі штабу Чорноморського флоту окупантів.

08:27
Португалія не проти туристів із Росії, у Лісабоні кажуть, що "треба покарати російську військову машину, а не російський народ".

07:06
Законодавці США та Великої Британії заговорили, що потенційна аварія на ЗАЕС через росіян має автоматично потягнути за собою дію 5 статті статуту НАТО про колективну оборону.

06:38
"Таке ППО, що дим і досі". Удар по базі армії Росії в тимчасово окупованому Мелітополі.

05:40
У США заявили, що останній пакет військової допомоги - "це ще не кінець". Буде більше.

04:36
Україні вдалося похитнути впевненість Росії у захищеності Криму, вважають в ISW.

03:19
Росія уночі обстріляла Миколаїв і Харків. Масштаби руйнувань поки що невідомі.

03:06
Пентагон вперше назвав терміни постачання систем протиповітряної оборони NASAMS для України. Потрібно почекати ще два-три місяці.

02:20
Аналітик ISW Джордж Баррос вважає, що українські удари по військових об'єктах в російському тилу – це частина контрнаступу. Він нагадав, що схожим чином Україна звільнила Зміїний.

01:12
У Британії заявили, що Росія не має морального права засідати у G20.

00:48
Українські льотчики уже тренуються на A-10 Thunderbolt. Поки що віртуально – на ігрових авіасимуляторах.

https://news.liga.net/ua/politics/chronicle/novaya-ugroza-iz-rossii-vse-glavnoe-ob-eskalatsii-voennoy-agressii-rf-protiv-ukrainy-live