Вторгнення РФ в Україну
Вторгнення РФ в Україну 24.02.2022

 

Хроніки подій

 

Вторгнення РФ в Україну. Головні новини – хроніка

02.08.2022

22:25
Внаслідок російського обстрілу Миколаєва в одному з районів міста виникла пожежа, є перебої з електрикою.

22:18
Україна поки не може повністю зламати перевагу РФ в артилерії та в живій силі, але дипломати роблять все можливе і неможливе, щоби ми отримали необхідну зброю та зупинили орду, а ЗСУ на Донбасі виявляють неймовірну стійкість, сказав у вечірньому відеозверненні Володимир Зеленський.

21:25
Під санкції США потрапили російські бізнесмени, олігархи, 36 компаній наукового та військово-промислового комплексу, а також подруга Путіна – колишня гімнастка Аліна Кабаєва.

20:32
Сьогодні, 2 серпня, близько 17:00 російські окупанти атакували Україну ракетами з району Каспійського моря. Українська протиповітряна оборона збила сім ракет із восьми випущених.

19:21
Внаслідок російського ракетного удару на території Червоноградського району Львівської області, за попередньою інформацією, пролунав вибух. Про це повідомляє голова Львівської ОВА Максим Козицький.

17:41
ЗСУ вже звільнили від росіян 53 населені пункти в Херсонській області.

17:41
Іспанія не передасть Україні танки Leopard. Посилаються на їхній "незадовільний" стан.

17:40
Жорстокість РФ не можна виправдати, вона має вивести війська з України – глава МЗС Польщі.

17:40
Росія визнала "терористами" полк "Азов". У підрозділі відповіли окупантам.

17:39
Столтенберг поговорив із Зеленським і заявив, що НАТО варто надавати більше допомоги Україні.

17:38
У Херсонській області росіяни підірвали свій ешелон із технікою й боєприпасами — розвідка.

17:38
Нацгвардія відреагувала на "визнання" Азова в Росії "терористами". Нацгвардія нагадала росіянам, що йдеться не про "неформальну парамілітарну групу", і це не окремий "полк", а структурний підрозділ у складі НГУ - військового формування у підпорядкуванні МВС, який створений і функціонує в державі на законних підставах.
У НГУ вважають, що подібними рішеннями Росія шукає нові приводи й виправдання для своїх воєнних злочинів, зокрема після страти військовополонених в Оленівці.

16:53
Після ракетного удару ЗСУ по готелю з росіянами у Хрустальному окупанти намагаються приховати втрати та вдавати, що навіть постраждалих немає, повідомляє ГУР. Поранених терміново вивезли у Ростов на цивільних авто.

16:34
Прямі збитки економіки України від війни перевищили $108 млрд, свідчать підрахунки KSE.

16:11
Мінкульт показав топ-10 російських топонімів в Україні, радить органам місцевої влади перейменувати їх у першу чергу. Це сотні вулиць Пушкіна, Суворова та інших.

15:31
Перехоплення ГУР: росіяни вихваляються перед батьками, що застосовують заборонені Женевською конвенцією фосфорні боєприпаси й "стільки всього, що заборонено в принципі".

14:39
Україна заочно заарештувала чотири балкери, якими Росія вивозить з Криму крадене українське зерно. Йдеться про російські судна "Матрос Кошка", "Матрос Позинич", "Міхаіл Ненашев", а також про сирійське судно Finikia.

14:23
Росіяни не знищили жодної установки HIMARS, кожна ракета влучає в ціль - ОК "Південь".

14:22
ЗСУ може мобілізувати ще 500 000 осіб, якщо буде потрібно, зараз проблем немає - ОК "Південь".

14:22
У Зеленського відповіли на заклики Трампа "відмовитися від Криму та НАТО".

14:21
Мельник хоче вибачитись перед Шольцем за "ліверну ковбасу" і навіть попросив про зустріч.

14:18
Кім повідомив, що з Миколаєва та області поки не планують евакуювати людей за прикладом Донецької області, незважаючи на різке збільшення кількості обстрілів. Пояснив це тим, що ЗСУ успішно просуваються.

13:32
Більшість підприємців вважають, що на відновлення бізнесу на довоєнному рівні їм знадобиться понад рік.

13:30
Путін знищує свій десант, заявив радник Резнікова. За його словами, всі російські міста, де дислокуються частини ПДВ, лідирують за кількістю похорон: "Кострома – просто суцільний цвинтар. Псков, Тула, Рязань, Ульяновськ, Улан-Уде – гори трупів. Кількість інвалідів я навіть не беруся уявити".

12:37
Президент Польщі Анджей Дуда заявив, що більшість російського суспільства, як і Путін, пронизана імперськими ідеями про підкорення інших народів.

12:25
Момент прильоту та наслідки ранкового ракетного удару РФ по Миколаєву.

11:56
У Криму активізувалися партизани, готуються до повернення України, повідомляє ГУР.

11:50
Контррозвідка СБУ затримала коригувальника, який наводив російські ракети на інфраструктурні об’єкти Миколаєва.

11:38

Єрмак повідомив японцям, що якщо війна триватиме до зими, "повертати території буде дедалі важче й важче".

11:03
Бельгія через санкції заморозила понад 50 млрд євро російських активів. Несподівано багато, якщо врахувати, що ще три тижні тому йшлося про 13,8 млрд євро на весь Євросоюз.

10:36
Резніков: українські артилеристи завдяки новому пакету допомоги від США зможуть "влаштувати день" посеред ночі російським окупантам.

10:22
Заступник голови ГУР Скібіцький про наших шпигунів у Росії: "Нам дуже легко, там багато українців на керівних посадах".

10:20
Для ударів з HIMARS використовуємо інформацію в режимі реального часу, повідомив заступник голови ГУР.

10:10
Генсек ООН: Людство відокремлює лише одне непорозуміння від ядерного знищення.

09:30
Трамп припустив, що Путін переможе в Україні: "Могли б відмовитися від Криму та НАТО".

09:26
Кім: Два райони Миколаєва було обстріляно після 01:00 і близько 04:00. За попередньою інформацією, окупанти били з РСЗВ "Смерч" і ракетами ППО С-300.
Пошкоджено гуртожиток одного з університетів, поранено охоронця. Також пошкоджено житлові будинки, горів продовольчий магазин. Попередньо – без жертв.

09:16
ЗСУ знищили ще 140 російських військових і вертоліт. Від початку повномасштабної війни армія РФ втратила 41 170 ліквідованими.

08:38
Чорноморський флот РФ більше не здатний проводити гучні публічні заходи, вважають у британській розвідці.

08:17
Блінкен: Росія своїм нападом на Україну посилає "жахливий сигнал" країнам, які замислюються про ядерну зброю.

08:10
Шольц стверджує, що повернення Канадою турбіни до Німеччини для нормальної роботи російського газопроводу – це нібито на користь Україні.

07:25
Зведення Генштабу: ЗСУ відбили декілька штурмів на Донбасі й півдні, не дозволили РФ висунутися під Харковом. Місцями на сході тривають бої.

07:17
Шольц заявив, що частина їх озброєння для ЗСУ "настільки сучасна, що її немає навіть у бундесверу".

06:28
Росія обстріляла Миколаїв: близько четвертої ранку були вибухи в різних районах, попередньо відомо про потерпілого.

05:14
Росія несе відповідальність за вбивство українських військовополонених в Оленівці – ISW.

04:43
Передислокація російських військ із Донбасу на південний напрямок створить умови для контрнаступу ЗСУ на Ізюмському напрямку, вважають в Інституті вивчення війни (ISW).

01:48
Російські окупанти у районах Білогірки та Трудолюбівки посиленими взводами тричі намагалися провести розвідку боєм, але жодного разу не досягли успіху, повідомляє оперативне командування "Південь".
ЗСУ припинили всі спроби росіян, вороги були змушені відступити, втративши понад десять військових і чотири одиниці броньованої техніки.

00:41
Росія захопила Запорізьку атомну електростанцію та використовує її як живий щит, заявили в Держдепі США.
"Зараз Росія використовує станцію як військову базу для обстрілу українців, знаючи, що вони не можуть і не стрілятимуть у відповідь, тому що можуть випадково потрапити до реактора або високорадіоактивних відходів у сховищі", – сказав Блінкен.
"Це виводить ідею використання живого щита на зовсім інший, жахливий рівень", – заявив держсекретар США.

00:33
Подоляк розкритикував МАГАТЕ за бездіяльність, коли росіяни захопили ЗАЕС і ведуть звідти обстріли: "Росія захоплює найбільшу АЕС Європи, бере в заручники працівників та обстрілює звідти мирні міста, щоб Україна не могла бити у відповідь. Під загрозою пів Європи. Добре, що МАГАТЕ реагує хоча б після першої шпальти в The New York Times. Ця система світової безпеки справді не працює – давайте нову".

https://news.liga.net/ua/politics/chronicle/novaya-ugroza-iz-rossii-vse-glavnoe-ob-eskalatsii-voennoy-agressii-rf-protiv-ukrainy-live