Вторгнення РФ в Україну
Вторгнення РФ в Україну 24.02.2022

 

Хроніки подій

 

Вторгнення РФ в Україну. Головні новини – хроніка

18.08.2022

23:48
Сьогодні ввечері одночасно з повідомленнями про вибухи в Криму також надійшла інформація про прильоти у тимчасово окупованій Новій Каховці

23:23
Севастопольські Telegram-канали повідомляють про звуки вибухів у різних районах тимчасово окупованого міста. Крим.Реалії повідомляє про вибухи на російському військовому аеродромі "Бельбек" під Севастополем.

23:22
Україна робитиме все можливе, щоб усі військові об'єкти та незаконно встановлені мости у тимчасово окупованому Криму було ліквідовано. Про це в інтерв'ю 24 каналу заявив радник глави Офісу президента Михайло Подоляк.

22:42
Ердоган після зустрічі із Зеленським знову висловив сподівання, що переговори України та РФ відновляться. Пропонує Туреччину як посередника.

21:45
Російська армія витрачає колосальні ресурси заради захоплення ще бодай кілометра на Донбасі, заявив Зеленський у відеозверненні.

21:14
У районі села Тимонове Валуйського міського округу Бєлгородської області, з території якої систематично обстрілюють Харків та регіон, горить склад боєприпасів. Мешканців найближчих сіл евакуюють.

20:50
Президент Володимир Зеленський заявив Президенту Туреччини Реджепу Тайіпу Ердогану під час зустрічі у Львові, що переговори з Росією можливі лише у тому разі, якщо російські війська покинуть територію України.

20:49
Кулеба за підсумками зустрічі Зеленського, Ердогана та Гутеріша: До поступок на користь РФ Україну ніхто не схиляв – домовилися, хто що робить далі.

20:28
Генсек ООН Антоніу Гутерріш після переговорів у Львові заявив, що Організація ініціює місію з розслідування теракту в окупованій Оленівці, внаслідок якої загинули близько 40 українських військовополонених.

20:11
Естонія вирішила передати Україні більше зброї та приєднується до проєкту Джонсона щодо ЗСУ – навчання українських військових у Британії.

19:58
Власники чи орендарі приміщень, де розташовані об'єкти цивільного захисту населення – укриття, зобов'язані забезпечувати вільний доступ до них під час повітряної тривоги.

19:21
Армія РФ перемістила на Харківський напрямок одну БТГр, а на південь України - дві, повідомляє Генштаб ЗСУ.

19:21
Президент України Володимир Зеленський та президент Туреччини Реджеп Тайіп Ердоган під час зустрічі у Львові обговорили низку питань, серед яких — крадіжка Росією українського зерна. Обидва лідери наголосили, що торгівля краденим неприпустима.

18:41
Стратком ЗСУ про "придбаний" Притулою супутник: "Грубо кажучи, не те щоб щільна хмарність, а навіть стіни будівель для цієї системи не перешкода".

18:25
У Львові в присутності президента Володимира Зеленського та президента Туреччини Реджепа Тайіпа Ердогана підписано меморандум про взаєморозуміння щодо відновлення інфраструктури, який передбачає участь турецької сторони у повоєнному відновленні України.

18:02
Російські окупанти оголосили завтра "вихідний" на ЗАЕС: можуть готувати реальний теракт, застерігає розвідка.

17:27
Позивний "Зевс" із ДШВ разом із трьома підлеглими був навідником нашої артилерії в Гостомельському аеропорту.

16:51
Зеленський зустрівся з Гутеррішем і сказав йому, що має зробити ООН щодо ЗАЕС.

16:49
Уряд Словаччини має намір передати Україні винищувачі МіГ-29, попри те, що це неоднозначно сприймається виборцями. Про це заявив міністр оборони країни Ярослав Надь.

16:37
Росія тиждень думала та відповіла генсеку ООН відмовою щодо демілітаризованої зони на ЗАЕС.

15:49
Якщо Ердоган зблизиться з Путіним, США можуть вивести свої компанії з Туреччини, пише Politico з посиланням на джерело у Білому домі.

15:21
У Львові розпочалися переговори Володимира Зеленського та президента Туреччини Реджепа Тайїпа Ердогана.

14:57
У Міноборони РФ сказали, що можуть зупинити п'ятий та шостий енергоблоки ЗАЕС нібито через "загрозу обстрілів з боку України". У відповідь Енергоатом заявив, що після відключення генераторів Запорізької АЕС від енергосистеми України їх не можна буде використовувати для охолодження ядерного палива у разі знеструмлення станції, а це наблизить можливий сценарій радіаційної катастрофи.

14:19
Нічого незвичайного, просто фонд Притули купив для ЗСУ космічний супутник...

14:13
Окупанти вдарили по Миколаєву приблизно о 12:55. За попередньою інформацією, двоє осіб отримали поранення, їх госпіталізували до лікарні. Ще одна людина померла дорогою до медзакладу. Райони ураження та всі інші подробиці мер Сєнкевич обіцяє згодом.

13:50
Перший корвет для українського флоту буде названо на честь Мазепи.

13:19
"ы тут все останемся. Они пойдут огромными силами": окупант боїться контрнаступу ЗСУ.

13:02
17 серпня проти Естонії було проведено масовану кібератаку, за всіма ознаками - з Росії. Найімовірніше, приводом для неї став демонтаж кількох радянських пам'ятників, у тому числі танка в Нарві.

12:43
Арестович та Жданов як "ЛОМи" випередили Залужного та Резнікова, лідер – Зеленський опитування.

12:11
СБУ: затримано агента РФ, він провів до околиць Києва 128 одиниць російської техніки.

11:42
Україна має достатньо полонених окупантів для обмінів із Росією — розвідка.

11:41
Ердоган обговорить із Зеленським можливість переговорів із Путіним. РФ нібито готова – CNN Turk.

11:40
У Зеленського порівняли обстріли Харкова зі знищенням Грозного, Алеппо та Варшави.

11:40
Росіяни лякають наступом на Миколаїв та Одесу, але просунутися не можуть - ОК "Південь".

11:12
Українці відповіли, за які форми співпраці з окупантами треба карати. Натисніть на інфографіку, щоб збільшити.

10:26
Росія з Улан-Уде тягне ешелон із ракетами до кордонів України, кажуть у Страткомі ЗСУ та попереджають: є загроза ракетних ударів із С-300.

10:03
Важка техніка не проїде. У ОК "Південь" спростували відновлення моста на Каховській ГЕС.

09:42
Росіяни вдарили ракетами по Запоріжжю, пошкоджено об'єкт інфраструктури - ОВА.

09:38
Fitch покращив рейтинг України з RD (обмежений дефолт) до CC (дуже високий кредитний ризик), але прогнозує, що війна з Росією триватиме у 2023 році. Тому Україні знадобиться ще одна реструктуризація.

08:47
Танки РФ не забезпечені нормальним захистом. Це повторення помилок війни у Чечні – союзники.

08:47
У Луганську чоловіки ховаються від примусової мобілізації, забирають навіть біля дитсадків – ОВА.

08:14
В Амвросіївці пролунали вибухи, місцеві пабліки повідомляють про детонацію боєприпасів.

07:22
РФ намагалася наступати в районі Сіверська, Бахмута та Донецька. ЗСУ відбили всі атаки.

07:21
Лукашенко "відчинив двері" Білорусі для російських військ, відкинувши суверенітет - Держдеп.

07:20
Кількість поранених внаслідок ранкового ракетного удару по гуртожитку у Харкові зросла до 18 осіб, серед них двоє дітей. Одна людина загинула, повідомив голова ОВА Синєгубов.

07:10
Реакція США на навчання Схід-2022: Брати участь у навчаннях з різними країнами – це суверенне право кожної держави, але США стурбовані відносинами Росії з Китаєм у сфері безпеки, що "бурхливо розвиваються".

05:58
Рано вранці 18 серпня російські окупанти знов завдали ракетного удару по Харкову.
"О 04:32 перший, а потім ще мінімум чотири ракетні удари по Харкову. "Прилетіло" до Слобідського та Холодногірського районів. В одному з місць влучення ракет - пожежа", - написав мер Терехов.
За даними глави ОВА Синєгубова, внаслідок ракетних ударів російських окупантів по Харкову виникло кілька пожеж. У Слобідському районі поранення отримали п'ятеро людей, серед них є дитина.

05:41
ISW: Росія намагається подати удари по об'єктах у Криму як теракти, але це неправда.
Напади на російські військові об'єкти цілком підпадають під законне застосування сили та не є терористичними актами, заявили аналітики.

04:54
Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба закликав світову спільноту надати максимальну військову допомогу Україні та ввести ще більш жорсткі санкції проти Росії, після російського ракетного удару по житловому будинку в Харкові, внаслідок якого загинули семеро людей, 16 отримали поранення, зокрема і 11-річна дитина.
"Росія продовжує вбивати людей у центрі Європи. Єдиний спосіб зупинити Путіна – надати Україні максимальну військову допомогу та запровадити набагато жорсткіші санкції проти Росії", – написав Кулеба у Twitter.

00:45
Мер Харкова повідомив, що наразі в Салтівці семеро загиблих, 17 поранених.
"Усі поранені вже у лікарнях, де їм надають усю необхідну допомогу. Вони забезпечені всіма необхідними медикаментами", – написав Терехов.

00:36
Умовою для успішного наступу може бути не тільки кількісна перевага над противником, а й використання нестандартних підходів, якість застосування сил та засобів, заявив Олексій Резніков.
"Наша задача – цю перевагу робити не кількістю солдатів, танків, а якістю і дальністю уражень", – сказав глава Міноборони.

00:23
Станом на 23:38 пожежу в гуртожитку в Харкові локалізовано.
"Продовжується гасіння осередків пожеж та рятування людей з-під завалів. Загинуло сім та постраждало 13 осіб", – повідомили в ДСНС.

00:00
Позаштатний радник глави Офісу президента Олексій Арестович повідомив, що у Гвардійському у тимчасово окупованому Криму внаслідок вибухів 16 серпня знищено літак окупантів Су-24 і, можливо, пошкоджено ще два.

https://news.liga.net/ua/politics/chronicle/novaya-ugroza-iz-rossii-vse-glavnoe-ob-eskalatsii-voennoy-agressii-rf-protiv-ukrainy-live