Вторгнення РФ в Україну
Вторгнення РФ в Україну 24.02.2022

 

Хроніки подій

 

Вторгнення РФ в Україну. Головні новини – хроніка

17.08.2022

23:08
Президент Володимир Зеленський повідомив, що сьогоднішнім ракетним ударом по Харкову росіяни повністю зруйнували гуртожиток у Салтівському районі.
За інформацією голови ОВА Олега Синєгубова, загинуло шестеро осіб, ще 16 - отримали поранення.

22:47
Країна-агресор Росія вимагає від США видати візи голові МЗС РФ Сергію Лаврову та іншим членам російської делегації для участі у Генасамблеї ООН в Нью-Йорку.

22:27
Окупанти знову обстріляли Салтівський район Харкова. Внаслідок прильоту спалахнула житлова будівля. За інформацією голови Харківської ОВП Олега Синєгубова, внаслідок російського удару загинули двоє людей, ще 10 постраждали.

22:18
Зеленський: "Окупанти згинуть, як роса на сонці, і наша оборона є і буде цим сонцем".

22:04
Спецпідрозділ Головного управління розвідки Міністерства оборони завдав ударів по місцю дислокації російської станції радіоелектронної боротьби.

22:04
Окупанти на Херсонщині заявили про необхідність проведення "референдуму" одночасно з Донецькою областю. Про це повідомив перший заступник голови Херсонської обласної ради Юрій Соболевський, припустивши, що росіяни змушені вкотре перенести термін проведення псевдореферендуму.

20:55
Глава МЗС Дмитро Кулеба та Держсекретар США Ентоні Блінкен у телефонній розмові обговорили постачання зброї в межах військової допомоги Україні.

20:51
Данія готова розглянути можливість запровадження обмежень на видачу громадянам Росії туристичних віз, якщо це рішення не буде ухвалено на рівні Євросоюзу.

20:26
В інформаційному просторі Росії та України поширюється наратив, який деструктивно впливає на наступальний потенціал українського суспільства — про нібито конфлікт між Генштабом ЗСУ з одного боку та Офісом президента і Міноборони — з іншого. Про це повідомляє заступник голови Міноборони Ганна Маляр.

19:30
Глава МЗС Естонії Урмас Рейнсалу сказав, що у питанні про візову блокаду РФ "головним бажанням є досягнення загальноєвропейської угоди про закриття в'їзду громадян Росії до Європейського союзу".

19:29
90% українців довіряють ветеранам ЗСУ, показують результати опитування групи "Рейтинг".

19:14
Після вибухів у тимчасово окупованому Криму росіяни терміново переміщують свої літаки та гелікоптери вглиб півострова та на аеродроми РФ.

18:22
Артилерійські підрозділи ВМС ЗСУ завдавали ударів по скупченню живої сили та техніки окупантів, внаслідок чого знищено шістьох загарбників.

18:21
Україна стояла за трьома вибухами на російських військових об'єктах у Криму – CNN.

17:47
У Пісках залишаються українські підрозділи та тримають фронт, хоча російська артилерія і зрівняла із землею селище. Про це повідомляє військовослужбовиця батальйону "Сармат", колишня кореспондентка LIGA.net Ірина Шевченко.

17:19
У Німеччині очікують, що в країні посилиться російська пропагандистська та шпигунська діяльність, тому що Росія використовує питання енергопостачання в Європі як гібридний важіль.

16:27
У Новій Каховці знищено базу російських окупантів.

16:20
Український партизан "Сварог" розповів NYT про діяльність сил опору в Мелітополі та підриви автівок колаборантів.

16:05
Найближчим часом будуть дуже гострі події на всьому фронті – представник ГУР.

15:17
Шольц намагається відбілити РФ і ділити країну на "хороших росіян" та "поганого царя", заявив заступник глави МЗС Польщі Пшидач у відповідь на слова канцлера про "війну Путіна".

14:55
ГУР вважає, що в інтелігенції РФ зростають антивоєнні настрої.
На думку розвідки, "однозначно проти війни висловилися" Юрій Шевчук, Андрій Макаревич, Борис Гребенщиков, Земфіра Рамазанова, Little Big, Моргенштерн, Максим Покровський та інші.

14:37
Рєзніков анонсував більше військової допомоги від США та Норвегії.

14:32
МЗС закликає Німеччину відреагувати на наративи роспропаганди у матеріалах російської служби німецької медіакомпанії Deutsche Welle.

13:17
Подоляк відповів на пропаганду РФ про затягування війни: постачання зброї ЗСУ пришвидшить фінал.

13:11
16 серпня українські зенітники знищили три безпілотники росіян та один Ка-52 ("Алігатор"), вартість якого становить близько $16 млн. Усі цілі ліквідовано на Запорізькому та Донецькому напрямках.

12:50
Резнікова запитали про удари по Криму та зброї. Він відповів, що Україна має право звільняти тимчасово окуповані території, і нагадав: у можливість потоплення крейсера "Москва" раніше також не вірили.

12:38
Росіяни вдарили ракетами по базах відпочинку в курортній Затоці Одеської області.

12:26
Кредитні канікули під час воєнного стану та врегулювання простроченої заборгованості — найпоширеніше питання від споживачів фінансових послуг, повідомляє пресслужба НБУ.

12:25
Каховська ГЕС, що тимчасово захоплена росіянами, працює на 30-40% від потужності, трьома гідроагрегатами з шести. Про це повідомив генеральний директор ПрАТ "Укргідроенерго" Ігор Сирота.
За його словами, поки не зрозуміло чи вистачить такої потужності для роботи Каховської ГЕС взимку.

11:56
У центрі окупованого Мелітополя, пише мер Федоров, прогримів "сильний вибух біля лігва ворога".

11:49
У Зеленського розглядають Кримський міст як законну ціль: Такі об'єкти треба знищити.

11:48
Що там із кремлівськими лобістами у Німеччині? Глава Саксонії "не розраховує на воєнну перемогу" України та союзників над Росією.

11:47
У Чечні зростає невдоволення Кадировим через відправлення чоловіків на війну до України — розвідка.

11:47
У Москві вербують громадян Таджикистану, Узбекистану та Киргизстану на війну в Україні – ГУР.

11:46
Джанкой є ключовим вузлом для постачання Росії на півдні України – розвідка Британії.

11:01
Росіяни викрали голову ОТГ на Херсонщині: відмовилася працювати на ворога, повідомили в облраді.

10:31
Командири військовослужбовців зможуть посвідчити їхні заповіти.

10:04
Рамштайн-5. Остін поговорив "з хорошим другом" Резніковим, той пожартував про "боулінг" у Криму.

09:54
РФ не піде на переговори до поразки, але деякі країни в Європі мають ілюзії — Подоляк.

09:54
Шольц про "повільну" допомогу Україні: Це неправильно, я порвав із багаторічною позицією Німеччини.

09:53
У найближчі два-три місяці можуть бути нові "загадкові вибухи" у Криму - Подоляк.

09:52
Шольц про переговори з Путіним: Він має знати, що ми від нього вимагаємо, розмови важливі.

09:36
Резников у Twitter: "За інсайдерською інформацією, займання від недопалків на території Криму сталося біля боулінг-клубу. Лакі страйк!"

09:25
Польські САУ на захисті України. Відео роботи екіпажу з танцями всередині "Краба".

08:44
Росіяни вночі запустили дві ракети з С-300 по миколаївській "Могилянці".

08:34
Росіяни продовжують наступати на Донбасі та півдні, ЗСУ відбивають атаки ворога – карта.

08:11
Моравецький розкритикував ЄС за ігнорування загрози Росії. Згадав Німеччину та Францію.

08:09
Путін досі хоче захопити більшу частину України та змінити владу в Києві – ISW.

07:49
У Ердогана закликали реформувати "безсилу" ООН: що пропонує Туреччина.

07:11
Росія атакувала ракетами базу відпочинку на Одещині, поряд пошкоджено й приватні будинки.

06:52
Потрібні конкретні спеціалісти. Резніков розповів, як іде мобілізація і хто потрібний армії.

05:46
Удари по російських об'єктах у тимчасово окупованому Криму узгоджуються з контрнаступальними діями ЗСУ в Херсонській області – ISW.

04:50
"Абсолютно відповідально можу сказати, жодного HIMARS не втрачено. Тому коли ви читаєте в російських ЗМІ або медіа, або соцмережах, що солдат Іванов з калашниковим увірвався і побачив вантажівку, в якій він знищив автоматом калашникова одночасно 12 хаймерсів, можете просто посміятися, покрутити біля скроні і сказати – ну така у них система пропаганди. Це дурня", – сказав Резніков.

04:01
Росія заявила 16 серпня, що підписала контракт на постачання Туреччині додаткових ракет ППО, але Анкара швидко спростувала підписання нової угоди.

02:57
"Потужні вибухи в Миколаєві. Їх чутно у різних районах міста. Залишайтеся в укриттях до відбою повітряної тривоги", – написав мер о 02:01.
Повітряна тривога у Миколаєві була оголошена о 01:57.
Через деякий час Сєнкевич повідомив, що у місті тимчасово не працюють лінії екстрених служб 101 і 112.

02:45
Резнікова запитали, до чого українцям готуватися восени.
"Потрібно зрозуміти, що це не спринтерська дистанція, це марафон. Нам потрібно накопичувати та зберігати енергію, зберігати віру в себе, в Україну і в сектор безпеки й оборони", – сказав Резніков.
Він додав, що українцям потрібно працювати, створювати робочі місця, підтримувати економіку й армію.

02:19
На півдні авіація Повітряних сил ЗСУ атакувала ворожий опорний пункт і чотири райони зосередження живої сили, озброєння та техніки біля Правдиного, Архангельського, Ольгиного, Білогірки й Новопетрівки.
Ракетно-артилерійські підрозділи ЗСУ знищили 15 окупантів, протитанковий ракетний комплекс, шість одиниць автомобільної, зокрема й броньованої техніки росіян.

02:11
Окупанти, за різними даними, втратили щонайменше третину свого бойового потенціалу, застосованого під час нападу 24 лютого повідомив міністр оборони Резніков.
"Ми точно знаємо, що вони втратили 30 відсотків свого елітного корпусу десантників, морпіхів, спецпризначенців – причому офіцерського й сержантського складу. Я бачив їхні особисті документи – їм усім було в середньому 35 років. Це означає, що років 15 було витрачено на їхню підготовку – такі рейнджери", – сказав Резніков.
Також він розповів про втрати російських льотчиків.
"Кількість російських літаків, гелікоптерів, які збили наші Збройні Сили, означає, що вони втратили до 1000 льотчиків різного рівня... А це означає, що втрачено льотну еліту, яка здатна літати з маневрами, вночі", – повідомив міністр оборони.

01:38
Війна між Україною й Росією не може бути заморожена, але можливе "охолодження" ситуації, оскільки військовим потрібен час на відновлення сил, сказав міністр оборони Олексій Резніков.

"Я не думаю, що можливий варіант заморозки. Можливий варіант зниження активності, залежно від того, який сезон. І знову ж таки, сучасна війна – це війна ресурсів. Ресурси, звичайно, виснажуються з обох сторін. І відповідно кожна сторона вимагає часу на відновлення... Заморозки того, що люди хочуть називати "конфліктом", я не бачу, бо це не конфлікт. Це – війна", – сказав міністр оборони.
https://news.liga.net/ua/politics/chronicle/novaya-ugroza-iz-rossii-vse-glavnoe-ob-eskalatsii-voennoy-agressii-rf-protiv-ukrainy-live