Вторгнення РФ в Україну
Вторгнення РФ в Україну 24.02.2022

 

Хроніки подій

 

Вторгнення РФ в Україну. Головні новини – хроніка

15.08.2022

23:58
Зеленський закликав світ переходити від обговорень до дій через ситуацію на Запорізькій АЕС - вдарити санкціями по Росатому та всій атомній галузі РФ.

23:26
Зеленський провів засідання Ставки верховного головнокомандувача. Головним пунктом був аналіз воєнно-стратегічної обстановки.

23:01
Кулеба розповів про зустріч із Байденом за два дні до великої війни – тоді президент США попередив, що "невдовзі все розпочнеться", але запевнив, що Штати підтримуватимуть Україну "до упору, до кінця".

22:33
Генеральний секретар ООН Антоніу Гутерріш провів телефонну розмову з міністром оборони Росії Сергієм Шойгу. Серед іншого обговорили "умови безпечного функціонування" Запорізької атомної електростанції.

21:57
Кулеба розповів про перше попередження від США про напад РФ. Це було у вересні, коли у Держдепі йому сказали: "Ну що, хлопці, копайте траншеї".

21:17
В ООН відповіли на звинувачення росіян у "блокуванні" місії МАГАТЕ на Запорізьку АЕС - стверджують, що готові підтримати, якщо Україна та РФ згодні.

20:59
На тимчасово окупованих територіях Донбасу проросійські бойовики хочуть вбити ще трьох іноземців, які, за їхніми словами, воювали за Україну.

20:36
Подоляк заявив, що зараз переговори з РФ неактуальні - спочатку вона має "дуже гаряче отримати по зубах", щоб не розмовляти ультиматумами у шантажному стилі.

20:30
Сили спеціальних операцій зірвали ворожу спробу прориву в одному з районів виконання завдань. ССО показали відео фрагмента операції.

20:30
Латвія передала Збройним Силам України чотири вертольоти. Найближчим часом їх буде включено до складу авіапарку ПС ЗСУ.

19:47
Зеленський створив та очолив Консультативну раду з деокупації та реінтеграції Криму, указ опубліковано на сайті президента.

19:42
Канцлер Німеччини Олаф Шольц на запитання про його ставлення до того, що росіяни продовжують розважатися в Європі під час війни, відповів, що "це не війна росіян, а війна Путіна".

19:13
Генштаб ЗСУ повідомляє, що сьогодні штурми окупантів провалилися на всіх основних напрямках – росіяни отримали відсіч під Харковом, Запоріжжям та на Донбасі.

18:45
Заочно оголошено про підозру вісьмом військовим РФ: "еліта" Росгвардії вивозила з Бучі спідню білизну та техніку і відправляла вкрадене додому поштою з території Білорусі.

18:31
У тимчасово окупованому Шахтарському районі Донецької області під час обстрілу загинув заступник голови громадської палати Алтайського краю РФ Євген Новіков.

16:19
Латвія з 15 серпня 2022 року відновила програму реабілітації поранених українських воїнів, повідомляє пресслужба латвійського МЗС. У національному реабілітаційному центрі "Вайварі" 12 українських військових розпочнуть тритижневий курс лікування.

16:16
Президент Польщі Анджей Дуда заявив, що Росія порушила велике табу, напавши на Україну.

15:53
Україна пропонує створити демілітаризовану зону в Енергодарі, де розташовано найбільшу в Європі Запорізьку АЕС.

15:49
Верховна Рада підтримала збільшення на 270 млрд грн видатків на оборону. Міноборони отримає 241,1 млрд грн (з них на оплату військовим – 145,3 млрд грн), МВС – 22,8 млрд грн, СБУ – 2,4 млрд грн, Держспецзв'язку – 425 млн грн, Управління державної охорони – 197,2 млн грн, Служба зовнішньої розвідки – 139,3 млн грн.

15:16
Начальник поліції Києва заявив, що 75% столичних шкіл готові до очного навчання. Але він особисто вважає, що з погляду безпеки краще вчитися онлайн.

14:58
Низка найбільших американських банків відновила операційну діяльність із цінними паперами компаній з Росії, повідомляє агентство Reuters з посиланням на свої джерела.

14:56
Спецтехноекспорт передали в управління військовій розвідці.

14:56
Державне бюро розслідувань заявляє, що викрило розкрадання майна українських підприємств під виглядом націоналізації російського майна на Сумщині, йдеться у пресрелізі ДБР.

14:52
Рада продовжила воєнний стан на 90 днів - до 21 листопада. Стільки ж триватиме загальна мобілізація.

14:16
Згідно з рішенням адміністрації Бєлгорода співробітникам мерії, керівникам та працівникам муніципальних установ на період їхньої можливої роботи в терористичних ДНР та ЛНР обіцяють виплачувати подвійний оклад у рублях. Про це повідомляє ГУР. Обіцянки збільшення виплат пов'язані із категоричним небажанням російських чиновників їхати в Україну через побоювання за власну безпеку.

14:13
Голова Луганської ОВА не виключає, що російський "референдум" відбудеться тільки у Луганській області - це єдиний регіон, який їм вдалося окупувати повністю.

13:16
Внаслідок ранкового обстрілу Харкова поранено п'ятьох людей, повідомив мер міста Ігор Терехов.

12:49
Зеленський продовжує кадрові чистки в СБУ:
→ замість начальника київського управління СБУ Сергія Заяця призначив Артема Бондаренка зі Львова;
→ начальника тернопільської СБУ Юрія Борейчука звільнив.

12:25
Нова Зеландія вирішила приєднатися до програми навчання ЗСУ у Великій Британії. Уряд відправляє 120 військових інструкторів.

12:24
Глава волонтерського фонду Повернись живим Тарас Чмут про "збройних баронів" і про те, як з ними працює: "Ви п'єте каву, він – колишній ЦРУшник, хоче тобі щось "впарити".

11:33
Подоляк про судилище над захисниками "Азовсталі": Червоному Хресту настав час думати про репутацію.

11:33
Росіяни обстріляли Харків, над містом здіймається дим, є поранені — Терехов.

11:29
ЗСУ поставили знищення гелікоптерів армії РФ на конвеєр: є третій Ка-52 за дві доби.

10:45
Кличко заявив, що заборону руху транспорту під час тривоги рекомендували військові.

10:44
На Одещині медпрацівник здавав росіянам місця дислокації ЗСУ.

10:41
"Зізнаюся у всіх злочинах". Журналісти знайшли окупантів, які вбивали людей під Києвом.

10:12
"За нашу і вашу свободу": Залужний звернувся до союзників польською мовою.

09:57
У караоке-барі в окупованому Криму замовили "Дике поле" на честь полку "Азов":

09:22
ЗСУ за добу знищили 200 російських окупантів, 12 танків і збили гелікоптер - Генштаб.

09:21
Росіяни вдарили із С-300 по Дніпропетровській області, ППО збила ракету Х-59 — фото.

09:21
Кім Чен Ин заявив Путіну, що КНДР і Росія "зміцнюватимуть дружбу у всіх областях".

09:20
РФ перебуває на "просунутій стадії" планування псевдореферендуму на Донбасі - союзники.

09:10
Мер Миколаєва Сєнкевич: "Російські терористи пошкодили ще один навчальний заклад - у ньому обвалилася частина будівлі. Також унаслідок обстрілу близько 02:40 ночі пошкоджень зазнав готель на околицях міста. Попередньо, без жертв і постраждалих".

09:07
Росія витратила ракету, щоб зробити яму на дорозі в Слов'янську (відео), била вночі по Харкову, Чугуєву й Мерефі.

08:03
Голова Луганської обласної військової адміністрації Гайдай підтверджує удар по штабу ПВК Вагнера у захопленій Росією Попасною, на який "ненароком" навів ЗСУ російський пропагандист. "Кількість загиблих уточнюється", - додав він.

07:22
ЗСУ відбили атаки російських окупантів у районі Слов'янська, Соледара й Пісків.

07:22
Армія Росії діє у складі шести угруповань на території України.

07:21
Росіяни використовують Запорізьку АЕС, щоб виграти час для псевдореферендуму – РНБО.
07:20

На війні загинув Антон Листопад – один із найкращих льотчиків Повітряних сил ЗСУ.

03:22
Окупанти обстрілюють Харків і Миколаїв, повідомляє Суспільне.
"Щонайменше, 12 вибухів пролунали в Харкові й області після оголошення повітряної тривоги", – йдеться у повідомленні о 03:09.
"У Миколаєві лунають вибухи", – повідомляє Суспільне.Миколаїв о 02:44.

01:50

Після ударів ЗСУ Антонівський міст став небезпечним навіть для пішохідного переходу, а більшість військового керівництва російських окупантів залишило Херсон, повідомив заступник голови Херсонської облради Юрій Соболевський.
https://news.liga.net/ua/politics/chronicle/novaya-ugroza-iz-rossii-vse-glavnoe-ob-eskalatsii-voennoy-agressii-rf-protiv-ukrainy-live