Вторгнення РФ в Україну
Вторгнення РФ в Україну 24.02.2022

 

Хроніки подій

 

Вторгнення РФ в Україну. Головні новини – хроніка

14.08.2022

23:41
Міноборони показало відео з навчань ЗСУ у Великій Британії.

22:46
Зеленський: "Україна та її партнери "отримують дедалі більше інформації про безпосередніх відповідальних за терор і катування, за так звану фільтрацію та депортацію наших людей, за мародерство. Усі ці нелюди обов’язково відповідатимуть. Але ми маємо пам’ятати, що коли зло набуває таких масштабів, мовчання людей наближається до рівня співучасті. А відмова від реальної боротьби зі злом стає допомогою саме йому".

22:46
Такий папірець мають одержати в окупантів цивільні особи, які хочуть виїхати з тимчасово підконтрольних Росії територій українського Донбасу. Фото Станіслава Стороженка:

22:07
У Київській області шахраї два місяці під виглядом посадовців збирали гроші "для ЗСУ".

22:05
Партизани пошкодили залізничний міст та закрили шлях для російських військових ешелонів із Криму до Мелітополя.

20:13
Генеральний штаб у вечірньому зведенні в неділю повідомив, що російські війська намагаються наступати на різних ділянках фронту, а у напрямку Бахмута "мали частковий успіх".

20:12
На пляжі в Затоці люди підірвалися на міні: двоє чоловіків загинули, одного поранено.

19:13
Росія зобов'язана негайно вивести війська із Запорізької АЕС, з її найближчих околиць та з усієї України, йдеться у спільній заяві 42 країн та Європейського Союзу.

19:03
Німецька армія отримала повнорозмірні мішені у вигляді російських танків. Це не просто картонка, а спеціальні моделі, які можна побачити в тепловізорах і радарах.

18:30
Ще один ексмер Куп'янська у Харківській області отримав підозру. Він виявився колаборантом, заявили в СБУ.

17:54
Сьогодні росіяни обстріляли Енергодар – загинув працівник Запорізької АЕС, який вигулював собаку. Тварина теж не вціліла. Місцеві кажуть, що окупанти били по прогулянковій вулиці, де завжди багато людей.

16:33
Міністр оборони Словаччини Ярослав Надь спростував поширену напередодні у ЗМІ інформацію, що Словаччина нібито вже передала Україні винищувачі МіГ-29. "Ні, друзі, наших винищувачів МіГ-29 немає в Україні. Це неправдива інформація", – написав Надь у Facebook.

16:12
Радник Резнікова показав визнані Росією втрати - лідирують Дагестан і Бурятія, а найменше вбитих фіксують у Москві та Пітері.

15:28
Спікерка ОК "Південь": Після того, як мости під Херсоном будуть остаточно зруйновані, "звичайним" окупантам, які не втекли на лівий берег, доведеться прийняти волю ЗСУ і здаватися в полон.

14:48
ЗСУ підтвердили нові удари ракетами по Антонівському мосту під Херсоном цієї ночі. Били, щоби остаточно закріпити статус – "непроїзний".

14:19
МВС попереджає іноземців про небезпеку перебування в Україні, оскільки армія РФ б'є ракетами по всій території країни та створює ядерну загрозу.

12:41
У РФ авіатори намагаються приховати свою причетність до злочинів проти мирного населення України. Вони били ракетами Х-22, Х-555, Х-101 по містах і тепер намагаються прибрати дані про себе з бойових наказів, повідомляє ГУР.

11:56
Українські зенітники збили два вертольоти Ка-52. Авіація ЗСУ завдала до 10 групових ударів.

11:26
Подоляк про візовий бан росіян: Це перший крок до бунту у РФ.

10:52
Журналіст-воєнкор Андрій Цаплієнко опублікував відео з Telegram-каналів і стверджує, що на них зафіксовано нічні удари по Антонівському мосту у Херсоні.
 Офіційних підтверджень факту ударів наразі немає.

10:27
Президент Латвії виступив за анулювання віз тим, хто підтримує агресію Росії.

09:28
Армія РФ вчора зазнала найбільших втрат на Донецькому напрямку. З початку повномасштабної війни ліквідовано 43 550 окупантів.

09:12
Росія хоче взяти під контроль головний підхід до Донецька із заходу – розвідка Британії.

08:08
Армія РФ уночі знову била по Криворізькому району й Нікопольському, який розташований через річку від Запорізької АЕС. Є руйнування, у Марганці поранено 69-річного чоловіка.

08:06
Зведення Генштабу: ЗСУ кілька разів змусили армію РФ тікати, а також відбили штурм у районі Пісків Донецької області. На низці напрямків на Донбасі тривають бої.

06:58
Через викликану війною кризу Монастирський очікує зростання злочинності в Україні протягом двох-п'яти місяців, зокрема крадіжок.

05:36
Окупанти посилили атаки біля Сіверська, щоб відвернути ЗСУ від наступу на півдні – ISW.

04:36
Увечері 13 серпня російські окупанти атакували портову інфраструктуру й житлові квартали Миколаєва, повідомляє оперативне командування "Південь".
Удару по портовій інфраструктурі Миколаєва було завдано трьома реактивними снарядами системи залпового вогню "Ураган". Люди не постраждали.
"Через годину шістьма реактивними снарядами системи залпового вогню "Смерч" було завдано удару по житлових кварталах і промислових об'єктах міста", - йдеться в повідомленні.
За даними ОК "Південь", одна людина поранена, кілька будівель отримали пошкодження.

03:58
Без мостів через Дніпро росіяни не зможуть захищатись від українських військ під Херсоном – ISW.

03:02
На південному напрямку внаслідок ударів ракетно-артилерійських підрозділів ЗСУ знищено: 15 окупантів, танк Т-72 і чотири одиниці броньованої й автомобільної техніки.
У Музиківці й Новій Каховці знищено два склади ворожих боєприпасів.
Авіація ЗСУ завдала два удари по опорних пунктах ворога у Баштанському районі.
Окупанти силами двох десантно-штурмових відділень спробували штурмувати у напрямку Лозового, але успіху не мали.

01:52
Словаччина має намір списати свої винищувачі МіГ-29 наприкінці серпня. Очікується, що їх передадуть Україні, але Словаччина хоче отримати компенсацію.

https://news.liga.net/ua/politics/chronicle/novaya-ugroza-iz-rossii-vse-glavnoe-ob-eskalatsii-voennoy-agressii-rf-protiv-ukrainy-live