Вторгнення РФ в Україну
Вторгнення РФ в Україну 24.02.2022

 

Хроніки подій

 

Вторгнення РФ в Україну. Головні новини – хроніка

12.08.2022

23:32
Зеленський закликав закрити в'їзд для росіян до Європи, щоби "не перетворювати Європу на супермаркет", де неважливо, хто заходить - аби залишали гроші.

23:27
Подоляк заявив, що на сьогоднішній день переговори з Росією означатимуть поразку для України та Європи.

23:14
Агенти ФБР вилучили 11 комплектів секретних документів під час обшуків у маєтку 45-го президента США Дональда Трампа у Мар-а-Лаго, повідомляє WSJ.

22:10
Розвідка Канади прогнозує зниження можливостей РФ проводити повітряні операції на півдні України після ударів по авіабазі у Новофедорівці.

20:54
Боррель закликав до демілітаризації Запорізької АЕС і заявив, що Росія має повністю вивести війська звідти та повернути об'єкт законному власнику – Україні.

20:53
Генпрокуратура Литви проводить розслідування щодо проросійського блогера Анатолія Шарія за підозрою у відмиванні грошей.

20:51
Армія Росії має частковий успіх у напрямку Покровське – Бахмут і намагається там закріпитися. ЗСУ відбили низку ворожих штурмів на Слов'янському, Авдіївському, Новопавлівському, а також частково на Бахмутському напрямках, повідомляється у зведенні Генштабу.

20:06
Увечері 12 серпня ППО збила ракету над Миколаївщиною. Також про приліт повідомив мер Краматорська, а по Запоріжжю окупанти вдарили п'ятьма снарядами.

19:29
Зеленський поговорив з папою римським: поінформував про агресію РФ і страшні злочини росіян проти українського народу.

19:06
Зеленський пропонує Раді продовжити мобілізацію та воєнний стан ще на 90 діб – з 23 серпня щонайменше до 21 листопада 2022 року.

19:04
У Росії потай проводять "промислову мобілізацію" серед оборонних компаній для забезпечення ведення бойових дій в Україні. Зокрема, на понад 800 підприємствах компанії "Ростех".

18:38
ГУР: У мінуванні Запорізької АЕС брали участь найманці ПВК "Вагнера", і в цьому є "жахлива логіка", оскільки їм для виконання подібних завдань не потрібен наказ у письмовому вигляді, і вони погоджуються на це, оскільки серед них багато ув'язнених, і альтернатива у них одна – повернутися до тюрми.

17:43
Окупанти гадають, якій версії вибухів на авіабазі в Новофедорівці у Криму вірити – офіційній від ЗМІ чи "народній" від очевидців, і обговорюють це у перехопленій ГУР телефонній розмові.

17:35
Зеленський пропонує Раді продовжити мобілізацію та воєнний стан — терміни поки що невідомі.

17:34
Робота ТРЦ Києва під час повітряної тривоги. Військова адміністрація створила алгоритм.

17:34
Посол Німеччини про Шредера: Він давно на зарплаті у Путіна, нам справді соромно за це.

17:33
Паралелі між режимами Путіна та Гітлера очевидні — посол Німеччини в Україні.

17:21
ЗСУ знищили на Херсонщині РСЗВ "Град", але захований у лісосмузі боєзапас для неї вибухнув ще красивіше.

16:54
Захід помилився, коли надто слабко зреагував на російську окупацію українського Криму, заявив президент Словенії Борут Пахор.

16:00
У Маріуполі росіяни встановлюють клітки та бункер для судилища над полоненими.

16:00
Сили оборони випустили заяву щодо захисників Маріуполя: Був вибір — полон чи смерть.

15:59
У Новій Каховці пролунали вибухи у районі ГЕС. Місцеві жителі повідомляють про прильоти.

15:19
СБУ заочно повідомила про підозру окупанту, який викрав і катував підлітка у період тимчасової окупації Київської області. Це Анзор Бісаєв, наближений Рамзана Кадирова.

14:36
Росіяни стягують резерви на південь, але наступальних угруповань немає — ЗСУ.

14:07
Росія втрачає 500 військових щодня, Путін не зможе захопити Донбас у 2022 році – NYT.

14:06
Резніков: Територіальний компроміс з Росією — це вихід України на кордони 1991 року.

13:36
Контррозвідка СБУ затримала у Харкові законспірованого агента ФСБ, колишнього працівника українських правоохоронних структур. Стверджується, що саме він наводив для окупантів ракетні удари по Харківській облдержадміністрації.

13:35
У Старобільську підірвали машину "начальника МРЕВ". Він працював на росіян із 2014 року.

13:34
Запорізька АЕС. Розглядається сценарій евакуації найближчих населених пунктів — МВС.

13:06
Окупанти у перехопленій ГУР телефонній розмові розповідають про брак піхоти в армії Росії та обговорюють недавні вибухи на авіабазі в Криму.

12:37
Подоляк показав випалені поля та закликав дати Україні зброю "для екзорцизму", щоб "загнати нечисть назад до чистилища".

12:32
Верховна Рада готується збільшити бюджет на 270 млрд грн для фінансування армії. Профільний комітет уже дав "зелене світло".

12:10
Найбільший російський вантажний авіаперевізник "Волга-Днепр" змінить власника через введені проти нього санкції, пише російський Коммерсантъ.

12:09
Пані посол України в США Оксана Маркарова закликала Мінфін США внести до американських списків санкцій всі приватні російські банки, повідомляє Bloomberg.

12:07
Резніков пояснив різницю між форматами Рамштайн та Копенгаген. У Рамштайні обговорюються постачання конкретної зброї, у Копенгагені - робиться акцент і на довгострокових планах, у тому числі на збільшенні потужностей виробників.

11:53
Партизани у окупованому Мелітополі підірвали Олега Шостака - колаборанта з поплічників гауляйтера Балицького, повідомив мер Іван Федоров.

11:04
У Липецьку з'явилися агітматеріали легіону "Свобода Росії".

10:42
"Британія сказала - Британія зробила". Україна отримала більше реактивних систем М270.

10:31
"Тектонічний і філософський зсув". Радник Резнікова описав, до чого рухаються Європа та Україна через російську загарбницьку війну.

10:26
Залужний та Єрмак обговорили з топособами США покращення логістики зброї.

09:48
В окупованому Мелітополі пролунав гучний вибух. Мер натякнув на партизанів.

09:40
Кислиця пояснив послу Росії в ООН "максимально доступно, як школяру", що потрібно на ЗАЕС.

09:33
Німецький виробник кави Tchibo GmbH у липні вийшов із російського бізнесу.

09:25
Армія Росії втратила ще 200 військових, дві системи ППО та літак.

09:23
Єрмак та Залужний знову поговорили з радником Байдена з питань нацбезпеки Салліваном і головою ОКНШ США генералом Міллі.

08:47
Британська розвідка про вибухи на аеродромі у Криму:
- знищено або пошкоджено щонайменше вісім літаків, вибухали до чотирьох складів із боєприпасами;
- морська авіація РФ значно ослаблена;
- РФ вважала Крим надійним тилом, тепер перегляне загрози.

08:36
Глава МЗС Естонії про риторику Шольца з висловлюваннями на кшталт "це війна Путіна": Війну веде держава РФ, усі росіяни несуть відповідальність.

08:08
Зведення Генштабу: Армія Росії відступила на декількох напрямках на Донбасі після невдалих наступів, але має частковий успіх у районі Горлівка-Зайцеве на Бахмутському напрямку.

07:33
Очільник Донецької ОВА Кириленко: "11 ракетних обстрілів пережив цієї ночі Краматорськ. Росіяни били по приватному сектору. Обстріляли ракетами Курахове: під завалами будинків опинилися люди, вже є двоє загиблих чоловіків".

07:29
Данілов про тих, хто "здав" південь, і зачистку держорганів від зрадників: "Треба щурів знаходити й труїти".

07:25
У Держдепі не відповіли, чи вітають визнання Сеймом Латвії Росії країною-спонсором тероризму. Кажуть, для такого ж статусу за РФ у США потрібне рішення Блінкена.

06:55
Розробник дронів Bayraktar хоче робити в Україні безпілотні винищувачі Bayraktar Kizilelma.

06:40
У Лаврова відхрещуються від "100 000 найманців Кім Чен Ина" для війни проти України.

04:32
Вночі 12 серпня російські окупанти обстріляли Харків.
 "О 02:51 ракетний обстріл Харкова. Попередньо п'ять вибухів, "прильоти" у трьох районах міста – Слобідському, Київському й Новобаварському", – написав мер міста Ігор Терехов.

01:33
Ракетно-артилерійські підрозділи ЗСУ за добу на півдні знищили 19 російських окупантів, чотири одиниці броньованої й автомобільної техніки та склад боєприпасів у Бериславському районі Херсонщини.
Ворог завдав вісім ударів гелікоптерами й чотири удари штурмовою авіацією у напрямку позицій ЗСУ та звільнених населених пунктів. "Наших втрат немає", – повідомляє ОК "Південь".
Авіація Повітряних сил ЗСУ завдала два удари по ворогу – по опорному пункту окупантів недалеко від Андріївки й по скупченню ворожої сили та техніки біля Брускинського.

https://news.liga.net/ua/politics/chronicle/novaya-ugroza-iz-rossii-vse-glavnoe-ob-eskalatsii-voennoy-agressii-rf-protiv-ukrainy-live